A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Αυτές είναι οι πιο διεφθαρμένες χώρες στον κόσμο (ΛΙΣΤΑ)

Την ετήσια λίστα με τις πιο διεφθαρμένες χώρες στον κόσμο, κυκλοφόρησε το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) , στο πλαίσιο της έκθεσης της παγκόσμιας ανταγωνιστικότητας.

Τα ευρήματα προέκυψαν έπειτα από έρευνα του WEF σε σχεδόν 15.000 ηγέτες επιχειρήσεων από 141 οικονομίες την περίοδο Φεβρουαρίου-Ιουνίου.

Δείτε τη λίστα με τις 11 πιο διεφθαρμένες χώρες του κόσμου:

11. ΣΛΟΒΕΝΙΑ
Βαθμός διαφθοράς: 3.7

Η πολιτική διαφθορά αποτελεί σημαντικό πρόβλημα στη Σλοβενία. Τον Ιανουάριο του 2013, χιλιάδες Σλοβένοι προσχώρησαν στην Επιτροπή για την Πρόληψη της Διαφθοράς και βγήκαν στους δρόμους. Ένα μήνα μετά, ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας εκδιώχθηκε από το γραφείο, και φυλακίστηκε για διαφθορά.

(Η βαθμολογία κυμαίνεται από 1 έως 7, με το 1 να σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη διαφθορά)

10. ΠΟΛΩΝΙΑ
Βαθμός διαφθοράς: 3.7

Η διαφθορά στην Πολωνία ήταν διαδεδομένη από την πτώση του κομμουνισμού το 1989. Μέχρι σήμερα υπάρχει αυξανόμενη ανησυχία από τον πολωνικό λαό, καθώς όπως υποστηρίζει δεν υπάρχει πραγματική πολιτική βούληση για την πλήρη μεταρρύθμισή της.

9. ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ
Βαθμός διαφθοράς: 3.5

Η διαφθορά θεωρείται ότι είναι ένα τεράστιο πρόβλημα στη Νότια Κορέα – σε τέτοιο βαθμό που η χώρα πρόσφατα εισήγαγε ένα νόμο που απαγορεύει στους ανθρώπους της αγοράς να μην προσφέρουν ένα γεύμα αξίας άνω των 30.000 γουάν Κορέας (21 λίρες / 27 δολάρια) στους δημόσιους υπαλλήλους, τους κρατικούς υπαλλήλους, δημοσιογράφους και δασκάλους. Όσοι παραβιάζουν το νόμο θα έρχονται αντιμέτωποι μέχρι και με τρία χρόνια φυλακής.

8. ΛΕΤΟΝΙΑ
Βαθμός διαφθοράς: 3.5

Στη Λετονία υπάρχουν πολλοί που θεωρούν ότι οι επιχειρήσεις και η πολιτική είναι πολύ στενά συνδεδεμένες μεταξύ τους, ενώ το προεδρείο για την πρόληψη της διαφθοράς της χώρας ερευνά τον Πρόεδρο της Τράπεζα της Λετονίας για παρατυπίες στα εισοδήματά του.

7. ΙΣΠΑΝΙΑ
Βαθμός διαφθοράς: 3.4

Η διαφθορά είναι μια σημαντική ανησυχία των Ισπανών και μάλιστα κατατάσσεται σε μόλις 3,1 βαθμό ανησυχίας για το θέμα της εκτροπής δημοσίων κεφαλαίων.

6. ΤΣΕΧΙΑ
Βαθμός διαφθοράς: 3.3

Η διαφθορά στην Τσεχία είναι επίσης διαδεδομένη. Ο τσέχος πρωθυπουργός Νέτσας, ο οποίος αποκαλούσε τον εαυτό του “κύριος με Καθαρά Χέρια», αναγκάστηκε να παραιτηθεί το 2013, όταν αποκαλύφθηκε ότι είχε υπό την κατοχή του 6.5 εκατ. δολάρια και δέκα κιλά ράβδους χρυσού.

5. ΕΛΛΑΔΑ
Βαθμός διαφθοράς: 3.2

Η πολιτική διαφθορά αποτελεί μείζον πρόβλημα στην Ελλάδα με το 99% των νοικοκυριών να πιστεύει ότι οι πολιτικοί τους είναι διεφθαρμένοι.

4. ΟΥΓΓΑΡΙΑ
Βαθμός διαφθοράς: 3.1

Η διαφθορά ήταν ευρέως διαδεδομένη στην Ουγγαρία από την πτώση του κομμουνισμού το 1989. Σύμφωνα με την έρευνα, η πρώτη λέξη που έρχεται στο μυαλό των νεαρών Ούγγρων κατά μέσο όρο όταν ρωτήθηκε είναι η «διαφθορά».

3. ΙΤΑΛΙΑ
Βαθμός διαφθοράς: 3.1

Πολιτική διαφθορά εξακολουθεί να αποτελεί σημαντικό πρόβλημα στην Ιταλία, ιδιαίτερα στο νότιο τμήμα της χώρας. Τα πολιτικά κόμματα θεωρούνται ως ο διεφθαρμένος θεσμός στην Ιταλία, ενώ παρακολουθούνται στενά από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

2. ΣΛΟΒΑΚΙΑ
Βαθμός διαφθοράς: 2.7

H πολιτική διαφθορά στη Σλοβακία παραμένει ένα τεράστιο πρόβλημα. Το σκάνδαλο «Gorilla» συγκλόνισε τη χώρα το 2011, με πολιτικούς, ηγέτες επιχειρήσεων, καθώς και υπαλλήλους να εμπλέκονται σε δωροδοκίες.

1. ΜΕΞΙΚΟ
Βαθμός διαφθοράς: 2.5

Οργανωμένα εγκλήματα, σκάνδαλα δωροδοκίας και η χειραγώγηση των μέσων ενημέρωσης είναι ορισμένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΚΟΣΜΟΣ
Ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος Κρίστιαν Ντόστεν θεωρεί ότι η Γερμανία δεν είναι ακόμη επαρκώς προετοιμασμένη για την επόμενη περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού.
ΚΟΣΜΟΣ
Πρόκειται για τον «2020 SW» που θα πλησιάσει τον πλανήτη μας σε απόσταση 27.000 έως 28.00 χιλιομέτρων, πολύ πιο κοντά από ό,τι είναι το φεγγάρι
ΚΟΣΜΟΣ
Η πανδημία του νέου κορωνοϊού έχει προσβάλλει περισσότερους από 5 εκατομμύρια ανθρώπους στην Ευρώπη
ΚΟΣΜΟΣ
Δεν υπάρχει ανάγκη οι Βρετανοί να κάνουν μαζικές αγορές βασικών αγαθών δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της Tesco
ΚΟΣΜΟΣ
Πρότεινε, τη διοργάνωση μιας διεθνούς on-line διάσκεψης σε ανώτατο επίπεδο με θέμα την ανάπτυξη του εμβολίου κατά του κορωνοϊού. "Είναι αναγκαίο να διασφαλισθεί η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών όλων των χωρών στον εμβολιασμό".
ΚΟΣΜΟΣ
Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής κατέγραψαν σήμερα τον 200.000ο θάνατο που αποδόθηκε στην Covid-19, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, με τον κορωνοϊό να συνεχίζει να σκοτώνει εκατοντάδες Αμερικανούς κάθε μέρα.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x