A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Καταγγέλλει τις αγορές η Deutsche Bank, με 53 τρις τοξικά παλιόχαρτα, το ΔΝΤ περιγράφει το ντόμινο...

Καταγγέλλει τις αγορές η Deutsche Bank, με 53 τρις τοξικά παλιόχαρτα, ενώ έκρυψε ζημιές 12 δισ. Τζον Κράυαν:  "Η  Deutsche Bank είναι ένας ακέραιος βράχος. Μας υπονομεύουν δυνάμεις των αγορών." Βολές Γκάμπριελ κατά της Deutsche Bank: Είστε κερδοσκόποι! Αμφισβητώντας την βιωσιμότητα των ισολογισμών της καθώς και την δυνατότητα της να αποπληρώσει τις δανειακές υποχρεώσεις της για φέτος, έρχεται στην μνήμη πολλών αναλυτώv η απροσδόκητη κατάρρευση της Lehman Brothers. Η Deutsche Bank έχει επενδύσει σε παράγωγα ( επενδύσεις με ρίσκο) 53 τρις ευρώ, 20 φορές δηλαδή το Γερμανικό ΑΕΠ.   Το ΔΝΤ περιγράφει το ντόμινο...  Η  Lehman Brothers ήταν απλή οδοντόκρεμα...


Καταγγέλλει τις αγορές η Deutsche Bank, με 53 τρις τοξικά παλιόχαρτα, ενώ έκρυψε ζημιές 12 δισΣάλο σε όλη την Ευρώπη έχει προκαλέσει το χθεσινό πρώτο θέμα των «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» του Λονδίνου. Καταγγέλλει τις αγορές η Deutsche Bank, που κατέχει τοξικά αγοραία παλιόχαρτα ύψους 53 τρις ευρώ, η οποία, ώς γνωστόν, πρωτοστατούσε  για το... έλλειμμα και το χρέος της Ελλάδας, που ήταν λιγότερο από 200 δις ευρώ, το 2010...

Η Deutsche Bank έχει επενδύσει σε παράγωγα (επενδύσεις με ρίσκο) 53 τρις ευρώ, 20 φορές δηλαδή το Γερμανικό ΑΕΠ.

Τα πήρε δανεικά φυσικά... Φανταστείτε, τώρα, αυτές οι επενδύσεις να πέσουν έξω, να "σκάσουν"... Μιλάμε για μια και μόνη τράπεζα, 20 φορές το ΑΕΠ της χώρας, δηλ. ποσοστό 2000% του ΑΕΠ.

Σε αυτό προσθέστε τις υπόλοιπες τράπεζες της Γερμανίας, τις υπόλοιπες τράπεζες της Ευρώπης κλπ και την φούσκα των ομολόγων αξίας 100 τρις που όλα αυτά περιμένουν μια αφορμή για να σκάσουν...Παραποίηση των λογιστικών της βιβλίων, εσκεμμένη και μεθοδικήΟι «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς»  αποκάλυψαν ότι ο μεγαλύτερος τραπεζικός κολοσσός της Ευρώπης, η Deutsche Bank, ερευνάται εκ νέου για εσκεμμένη και μεθοδική παραποίηση των λογιστικών της βιβλίων επί χρόνια πριν και μετά την έναρξη της παρούσας χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Με τη μέθοδο της χάλκευσης των πραγματικών κερδών και ζημιών της, η Ντόιτσε Μπανκ κατηγορείται ότι έκρυψε κολοσσιαίες ζημιές ύψους 12 δισεκατομμυρίων από ένα και μόνο γιγαντιαίο παράγωγο ύψους... 130 δισεκατομμυρίων δολαρίων!

Αυτό που ανησυχεί τους Γερμανούς είναι ότι μεταξύ άλλων που ερευνούν τις καταγγελίες εναντίον της Ντόιτσε Μπανκ είναι και η αμερικανική SEC - η αρχή που επιβλέπει και τα χρηματιστήρια των ΗΠΑ.

Πρόκειται για αρχή που δεν ελέγχεται ούτε μπορεί να ελεγχθεί από το Βερολίνο - ειδικά σε μια φάση σαν τη σημερινή, όπου η Ουάσιγκτον ενδέχεται να θέλει να καταφέρει πλήγματα εναντίον του γερμανικού τραπεζικού συστήματος.

Σαν να μην έφτανε αυτό, τρεις πρώην υπάλληλοι της Ντόιτσε Μπανκ έχουν προσέλθει, οικειοθελώς υποτίθεται, στη SEC και «κάρφωσαν» στους Αμερικανούς συγκεκριμένα στοιχεία για τις λογιστικές απάτες που ισχυρίζονται ότι έκανε η Ντόιτσε Μπανκ, η οποία έγραψε μεν τα κέρδη, αλλά «ξεχνούσε» να εγγράψει κάποιες σοβαρές ζημιές.

Με το κόλπο αυτό όμως, εφόσον φυσικά αποδειχθεί ο «εξωραϊσμός» των λογιστικών στοιχείων, η Deutsche Bank  γλίτωσε την επίσημη διάσωσή της από τη γερμανική κυβέρνηση, αποφεύγοντας έτσι την υπαγωγή της υπό κρατικό έλεγχο.

Υπό το κράτος πανικού για το πώς θα χειριστούν οι Αμερικανοί την υπόθεση, η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας, η Μπούντεσμπανκ, έπαψε να σφυρίζει αδιάφορα και άνοιξε εσπευσμένα και δική της έρευνα για την Ντόιτσε Μπανκ.

Στέλνει δε κατεπειγόντως την ερχόμενη εβδομάδα Γερμανούς αρμόδιους αξιωματούχους στη Νέα Υόρκη για να συνεργαστούν με τη SEC και κατ’ ουσίαν να προσπαθήσουν να μάθουν τι ακριβώς γνωρίζουν οι Αμερικανοί και να καταλήξουν σε συμπεράσματα για το αν η υπόθεση μπορεί να συγκαλυφθεί ή αν θα φορτώσουν την Ντόιτσε Μπανκ με πρόστιμα, συμβιβαστικά ή μη, ίσως και δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Δεν υπάρχει από πολιτική σκοπιά η παραμικρή αμφιβολία ότι η γερμανική κυβέρνηση θα κάνει οτιδήποτε περνάει από το χέρι της προκειμένου να καλύψει την Deutsche Bank .

Η τράπεζα αυτή άλλωστε είναι σχεδόν ισοδύναμη με το γερμανικό... κράτος, αφού τα περιουσιακά της στοιχεία υπερβαίνουν τα 2,1 τρισεκατομμύρια ευρώ και αντιστοιχούν περίπου στο 80% του ΑΕΠ της Γερμανίας.

Η Ντόιτσε Μπανκ δηλαδή είναι ισχυρότερη κατά 100 δισ. ευρώ από το ΑΕΠ της Γαλλίας, ή σχεδόν κατά 400 δισ. ευρώ από το ΑΕΠ της Βρετανίας!

 Μιλάμε για τέτοιας τάξης μεγέθους τραπεζικό κολοσσό. Η κυβέρνηση του Βερολίνου δεν θα ήθελε καθόλου με αφορμή την Ντόιτσε Μπανκ να αποκαλυφθούν περισσότερα στοιχεία για το γερμανικό τραπεζικό σύστημα, με αποτέλεσμα τον κλονισμό της εμπιστοσύνης των Γερμανών και των υπόλοιπων Ευρωπαίων προς αυτό.


Τόσο αμερικανική έκθεση της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Βερολίνο με ημερομηνία 20 Οκτωβρίου 2008 που διέρρευσε στα Wiki Leaks όσο και αναφορά της γερμανικής χρηματοπιστωτικής εποπτικής αρχής που έχει δημοσιευθεί στην εφημερίδα «Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ» του Μονάχου αποκαλύπτουν μια πολύ ασταθή εικόνα, εντελώς διαφορετική από εκείνη που έχουμε στο μυαλό μας.

Οι Αμερικανοί ισχυρίζονται στην έκθεσή τους ότι η γερμανική κυβέρνηση παρείχε στις γερμανικές τράπεζες το 2008 εγγυήσεις για διατραπεζικά δάνεια ύψους 400 (!) δισεκατομμυρίων ευρώ συν 80 δισ. ευρώ σε κεφάλαια ενίσχυσης, ενώ ξόδεψε «μη αποκαλυφθέν ποσό» για την αγορά «τοξικών περιουσιακών στοιχείων» από τις γερμανικές τράπεζες.

 Η αναφορά της χρηματοπιστωτικής αρχής της Γερμανίας αποκαλύπτει ένα κυριολεκτικά απίστευτο στοιχείο - ότι το 2009 οι γερμανικές τράπεζες συνολικά είχαν στην κατοχή τους «τοξικά» περιουσιακά στοιχεία ύψους... 800 δισεκατομμυρίων ευρώ!

Τα στοιχεία αυτά είναι συγκλονιστικά και εξηγούν συν τοις άλλοις και την τρομερή επιθετικότητα που επιδεικνύει από εκεί και μετά η γερμανική κυβέρνηση εναντίον των χωρών της Ευρωζώνης, τις οποίες λεηλατεί και καταστρέφει οικονομικά μέσω των μνημονίων που τις βυθίζουν σε ατελείωτη ύφεση, τη μια χώρα μετά την άλλη.

Δεν γνωρίζουμε αν είναι ορθές οι πληροφορίες που διακινούν παράγοντες της Δεξιάς στην Ελλάδα ότι η Ντόιτσε Μπανκ ενδιαφέρεται να εξαγοράσει την Εθνική και γι’ αυτό προβάλλει υποτίθεται εμπόδια στη συγχώνευσή της με τη Γιούρομπανκ.


Τζον Κράυαν:  "Η  Deutsche Bank είναι ένας ακέραιος βράχος. Μας υπονομεύουν δυνάμεις των αγορών"


Χρειάστηκε να κληθεί να πληρώσει ζεστό ρευστό 14 δις δολαρίων στο αμερικανικό δημόσιο για «παιχνίδια» στην αγορά ομολόγων, χρειάστηκε να πληρώσει άλλα 2 δις ευρώ για χεραγώγηη του Libor, και χρειάστηκε επίσης να φρενάρουν οι εποπτικές αρχές τις υπερκερδοφόρες πρακτικές του τραπεζικού τζόγου για να... ανακαλύψει η Deutsche Bank  τα «γεράκια» των αγορών.


Σε νέα ανακοίνωση αναγκαστήκαν να προβούν οι επικεφαλής της Γερμανικής τράπεζας Deutsche Bank με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Τζον Κράυαν να σπεύδει με παρέμβαση του σήμερα να καθησυχάσει τους επενδυτές και να διαβεβαιώσει του εργαζόμενους στο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα για την σταθερότητα της τράπεζας.


"Η  Deutsche Bank είναι ένας ακέραιος βράχος"  δήλωσε χαρακτηριστικά, την ίδια ώρα που η μετοχή της τράπεζας σημείωνε νέα πτώση 4,5%  σήμερα, μετά και το ανησυχητικό χθεσινό ρεκόρ του 9,5% που σκόρπισε ανησυχία στο επενδυτικό κοινό.

Αγορά και επενδυτές δεν μπορούν να κρύψουν την νευρικότητα τους τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τον γερμανικό τραπεζικό κολοσσό, αμφισβητώντας την βιωσιμότητα των ισολογισμών της καθώς και την δυνατότητα της να αποπληρώσει τις δανειακές υποχρεώσεις της για φέτος, φέρνοντας στην μνήμη πολλών την απροσδόκητη κατάρρευση της Lehman Brothers στην Αμερική, μια από τις αιτίες της οικονομικής κρίσης που ακολούθησε.

Η Τράπεζα μόλις τον περασμένο μήνα ανακοίνωσε ζημιές για το 2015 ύψους 6 δις, ενώ τα «τοξικά» δάνεια της αγγίζουν τα 10 δις. Επιπλέον, τα γνωστά μας πια ασφάλιστρα κινδύνου για τον δανεισμό της έχουν αυξηθεί σημαντικά. Να σημειωθεί ότι φέτος, το 2016, η γερμανική τράπεζα πρέπει να πληρώσει περίπου 350 εκατομμύρια σε τόκους.

Η Ντόιτσε Μπανκ θεωρείται ως η τράπεζα με την μεγαλύτερη έκθεση στα παράγωγα παγκοσμίως. Ωστόσο, όπως μεταδίδει το Bloomberg, η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας ανακοίνωσε ότι είναι υπερκαλυμμένη αναφορικά με τις απαιτήσεις για την κεφαλαιακή της επάρκεια (Tier 1), τόσο για το 2016 όσο και για το 2017.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η δήλωση του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ότι «δεν ανησυχώ για την Ντόιτσε Μπανκ» που έδωσε πριν από λίγο, μετά και την συνάντηση του με τον Γάλλο ομόλογο του, Μισελ Σαπέν.

Βολές Γκάμπριελ κατά της Deutsche Bank: Είστε κερδοσκόποι!

Γκάμπριελ

Βολές κατά της Deutsche Bank, η οποία κατηγόρησε κερδοσκόπους για τη βουτιά της τιμής της μετοχής της την περασμένη εβδομάδα, εξαπέλυσε χθες ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, αφού όπως τόνισε ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, η ίδια η τράπεζα έθεσε στο επίκεντρο της επιχειρηματικής της δραστηριότητας την κερδοσκοπία.

«Δεν ήξερα αν πρέπει να γελάσω ή να κλάψω όταν η τράπεζα η οποία μετέτρεψε την κερδοσκοπία στο επιχειρηματικό της μοντέλο ανέφερε πως έπεσε θύμα κερδοσκόπων», είπε ο Γκάμπριελ σε δημοσιογράφους εν πτήσει προς το Ιράν, το οποίο επισκέπτεται επίσημα συνοδευόμενος από πολυμελή αντιπροσωπεία κορυφαίων στελεχών του γερμανικού επιχειρηματικού κόσμου.

Η Ντόιτσε Μπανκ—το μεγαλύτερο πιστωτικό ίδρυμα της Γερμανίας, με περίπου 100.000 υπαλλήλους—είναι αντιμέτωπη με μια κρίση εμπιστοσύνης αφότου το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ απαίτησε από τη διοίκησή της να καταβάλει πρόστιμο ύψους έως και 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να κλείσει η έρευνα σχετικά με την πώληση με παραπλανητικό τρόπο τιτλοποιημένων ενυπόθηκων δανείων, πριν από το ξέσπασμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Το ενδεχόμενο επιβολής ενός τόσο μεγάλου προστίμου έστειλε τις μετοχές της Ντόιτσε Μπανκ σε ελεύθερη πτώση και ιστορικό χαμηλό και τώρα αναμένεται να γίνει διαπραγμάτευση για ένα αρκετά χαμηλότερο πρόστιμο, προκειμένου να αναστραφεί η τάση της μαζικής ρευστοποίησης των μετοχών της και να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στη μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ντόιτσε Μπανκ προσπάθησε να καθησυχάσει τα στελέχη της τράπεζας για την κατάσταση. Ο Τζον Κράιαν προειδοποίησε ωστόσο ότι «νέες φήμες» προκαλούν την πτώση της τιμής της μετοχής της τράπεζας και υπάρχουν «δυνάμεις» που θέλουν να τρωθεί η εμπιστοσύνη προς το πιστωτικό ίδρυμα.

Ωστόσο, ο Γκάμπριελ, ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), του ήσσονος εταίρου του κυβερνητικού συνασπισμού υπό την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, εξέφρασε την ανησυχία του για τους εργαζόμενους στην τράπεζα.

Τα προβλήματα της Ντόιτσε Μπανκ φέρνουν σε αμηχανία το Βερολίνο, το οποίο κανοναρχούσε πολλές άλλες κυβερνήσεις της ευρωζώνης για την κακοδιαχείριση της οικονομίας και τηρεί ανυποχώρητη στάση εναντίον των κρατικών ενισχύσεων προς προβληματικές τράπεζες στην ΕΕ.

Την περασμένη εβδομάδα το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών διέψευσε κατηγορηματικά ότι μελετάται η διάσωση της Ντόιτσε Μπανκ από το κράτος σε περίπτωση που η τράπεζα δεν καταφέρει να συγκεντρώσει επαρκή κεφάλαια για να διευθετήσει διώξεις σε βάρος της, που αφορούν υποθέσεις πριν από το ξέσπασμα της παγκόσμιας κρίσης.

Με τις εκλογές της επόμενης χρονιάς ενόψει, ελάχιστη διάθεση μοιάζει να υπάρχει στο Βερολίνο να προσφερθεί βοήθεια σε μια τράπεζα που επικρίνουν πολλοί στη Γερμανία λόγω της δραστηριότητας του επενδυτικού της βραχίονα στο εξωτερικό, που είχε συνέπεια να της επιβληθούν πρόστιμα δισεκατομμυρίων ευρώ


Το ΔΝΤ περιγράφει το ντόμινο...


Όταν το ΔΝΤ ανακοίνωσε πως: "Η  Deutsche Bank  αποτελεί τον μεγαλύτερο συστημικό κίνδυνο στον πλανήτη (!)  έδωσε στην  δημοσιότητα τα παρακάτω γραφήματα, τα οποίο περιγράφει τη δικτύωση της με ορισμένες άλλες μεγάλες τράπεζες που θεωρούνται επίσης συστημικές κάθώς και τις ασφαλιστικές εταιρείες, οι οποίες είναι επικίνδυνα δικτυωμένες μαζί της.
128Συστημικές σχέσεις ρίσκου μεταξύ των συστημικών τραπεζών παγκοσμίως (πηγή: ΔΝΤ)

127Εγχώριες διασυνδέσεις της Deutsche Bank με εισηγμένες τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες – επίσης μεταξύ τους (πηγή: ΔΝΤ)


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΚΟΣΜΟΣ
Περισσότερες από 140 εκατομμύρια γυναίκες «αγνοούνται» σήμερα λόγω της προτίμησης στους γιους έναντι των θυγατέρων
ΚΟΣΜΟΣ
Η αμερικανίδα ηθοποιός Κέλι Πρέστον, η οποία είχε εμφανιστεί στις ταινίες "Τζέρι Μαγκουάϊρ" και "Οι Δίδυμοι", πέθανε σε ηλικία 57 ετών
ΚΟΣΜΟΣ
Ο μοναδικός εγγονός του Έλβις Πρίσλεϊ πέθανε χθες, όπως επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο μάνατζερ της μητέρας του Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ
ΚΟΣΜΟΣ
Μια ασθενής στα 30 της χρόνια πέθανε από κορονοϊό μετά την παρουσία της σε “COVID πάρτι” στο Σαν Αντόνιο στο Τέξας.
ΚΟΣΜΟΣ
Οι τουρκικές αρχές άρχισαν επιθεωρήσεις στην Αγία Σοφία σήμερα στο πλαίσιο προετοιμασιών, προκειμένου να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί για μουσουλμανική προσευχή
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x