A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Το Μέγαρο Μουσικής κινδυνεύει από τους σωτήρες του


Ανοιχτή επιστολή στον Υπουργό Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά από το Σωματείο Εργαζομένων Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.  

Κύριε Υπουργέ, 

Τον Φεβρουάριο του 2016 ψηφίστηκε ο Νόμος 4366 που υποτίθεται ότι θα έσωζε το Μέγαρο. 

Όμως, εδώ και 8 μήνες: 
 
1. Πληρωνόμαστε με έναντι, καθώς δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η κατάταξη των μισθών μας σύμφωνα με τον νέο νόμο και το Ενιαίο Μισθολόγιο. 

2. Μας οφείλονται υπερωρίες ενός περίπου χρόνου. 

3. Δεν έχει υπογραφεί η τριετής προγραμματική σύμβαση, με την οποία θα ορίζεται το ύψος της ετήσιας επιχορήγησης του Ο.Μ.Μ.Α. από το ΥΠ.ΠΟ.Α. σε επίπεδα που να επιτρέπουν την απρόσκοπτη λειτουργία του και την ισοσκελισμένη χρήση του.

4. Ο Ο.Μ.Μ.Α. δεν έχει ούτε φορολογική ούτε ασφαλιστική ενημερότητα, δεδομένου ότι δεν έχουν υλοποιηθεί ακόμη τα σχετικά προαπαιτούμενα.     

5. Δεν έχει εφαρμοστεί ο ψηφισμένος νόμος για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τρίτους, γεγονός που προκαλεί σωρεία προβλημάτων ως προς τις αμοιβές καλλιτεχνών και εξωτερικών συνεργατών του Ο.Μ.Μ.Α. 

Ενδεικτικά, η εταιρεία καθαρισμού που έχει σύμβαση με τον Οργανισμό και, λόγω των παραπάνω, δεν έχει πληρωθεί, οφείλει  στο προσωπικό της μισθούς 9 μηνών. 

Επίσης, αληθεύει ότι το Υπουργείο Οικονομικών κωλυσιεργεί και δεν εγκρίνει μία τροπολογία, η οποία θα βοηθούσε στην εφαρμογή του νόμου 4366 που ψηφίσατε;   

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της αρρυθμίας, της προχειρότητας αλλά και της αδράνειας είναι το εξής: ενώ, υπό κανονικές συνθήκες, ο ετήσιος καλλιτεχνικός προγραμματισμός της επόμενης περιόδου υποβάλλεται τον Μάιο της προηγούμενης χρονιάς, ο νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής, Μίλτος Λογιάδης, ο οποίος δεν φέρει καμία ευθύνη, αναγκάστηκε τον Οκτώβριο –στο και πέντε– να υποβάλει στη Διοίκηση του Ο.Μ.Μ.Α. τον καλλιτεχνικό προγραμματισμό για την περίοδο 2016-2017, χωρίς καν να γνωρίζει το ακριβές ύψος της επιχορήγησης! 

Στο μεταξύ, με τη δική σας συναίνεση, κύριε Υπουργέ, είχε προγραμματιστεί συνέντευξη Τύπου την Τρίτη 11 Οκτωβρίου για την ανακοίνωση του προγράμματος της περιόδου 2016-2017. Η συνέντευξη Τύπου όμως αναβλήθηκε, με συνέπεια να μην γίνει η ανακοίνωση του καλλιτεχνικού προγράμματος, γεγονός το οποίο προξενεί μεγάλη ανησυχία διότι όλα είναι πλέον στον αέρα. 

Και τέλος σας ρωτάμε: Τα μέλη του Δ.Σ. του Ο.Μ.Μ.Α., τα περισσότερα από τα οποία διορίστηκαν από εσάς, είναι σε αγαστή συνεργασία με τον Πρόεδρο; Μήπως υπάρχουν κάποια μέλη που τον υπονομεύουν, παίζοντας προσωπικά παιχνίδια, τα αποτελέσματα των οποίων πέφτουν εντέλει στις πλάτες των εργαζομένων; 
Εμείς που στηρίξαμε και στηρίζουμε με ευσυνειδησία και επαγγελματισμό  όλες τις εκδηλώσεις του Μ.Μ.Α. ενημερώνουμε όσους αγαπούν τον Πολιτισμό και ενδιαφέρονται για το Μέγαρο –και είναι πολλοί αυτοί–, για να μην αποπροσανατολίζονται από τις «καθησυχαστικές» δηλώσεις σας, ότι:

ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ
 
Το Σ.Ε.Ο.Μ.Μ.Α. απαιτεί ΑΜΕΣΑ:

Να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα αλλά και οι υπερωρίες μας. 
Να εφαρμοστεί ο νόμος που ψηφίστηκε.
Να αναλάβουν τις ευθύνες τους τα αρμόδια Υπουργεία Πολιτισμού,  Οικονομικών και το σύνολο των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου  του Ο.Μ.Μ.Α. προκειμένου να φέρουν σε πέρας το έργο που τους έχει ανατεθεί. 

Διαφορετικά, κύριε Υπουργέ, εσείς και η κυβέρνησή σας κινδυν
εύετε να χρεωθείτε την καταστροφή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. 

Εμείς, ως Σ.Ε.Ο.Μ.Μ.Α., σας δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις προκειμένου να προστατεύσουμε τα εργασιακά μας δικαιώματα και το κύρος του Οργανισμού.  

Δεν θα χαρίσουμε σε κανέναν 26 χρόνια εργασίας και δεν διαπραγματευόμαστε το υψηλό επίπεδο προσφοράς του Οργανισμού στον Πολιτισμό.

Δεν ανεχόμαστε άλλα παιχνίδια με τους μισθούς μας.

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ
ΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.
  
Το Δ.Σ.  του Σ.Ε.Ο.Μ.Μ.Α.
                                                                                                                        

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Υπήρξε δημιουργός με μεγάλο εύρος δραστηριοτήτων και έμπνευση από τον ελληνικό πολιτισμό και την ιστορία του
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η εκπαιδευτική ΚΟΙΝΣΕΠ Athens School σας προσκαλεί στη διαδικτυακή εκδήλωση- συζήτηση με θέμα: «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΔΗΜΙΑ»
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ως έργο λοιμού, χαρακτηρίζει ο εικαστικός Ηλίας Παπαηλιάκης το έργο το «Το Φιλί» που καλύπτει την όψη πολυκατοικίας στο Μεταξουργείο
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ο ρατσισμός είναι ένα φαινόμενο που έχει βαθιές ρίζες στην παγκόσμια ιστορία.
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η Αργεντινή καλλιτέχνις διακοσμεί όψεις κηρίων με υπέροχες αναπαραστάσεις πουλιών που ίπτανται σε ανεμοδαρμένους ουρανούς και ανάμεσα σε φυλλωσιές.
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Δύο νέοι άνθρωποι, «θύματα» -εντός κι εκτός εισαγωγικών- της καταστροφής του Τσερνόμπιλ, συναντούν άλλους ανθρώπους με αντίστοιχες αναφορές
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x