A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Βουλευτής Χαλκιδικής ζητά καταδίκες για τους διωκόμενους αγωνιστές στις Σκουριές (ΒΙΝΤΕΟ)

Προκαλεί ο βουλευτής ΝΔ της Χαλκιδικής Γιώργος Βαγιωνάς, με τις δηλώσεις που έκανε τo Σάββατο 8 Οκτωβρίου, στη συγκέντρωση της παράταξης «Όραμα Πολιτών» του Χρήστου Πάχτα στην Αρναία.

Μιλώντας για τις ενέργειες του ώστε να μην καταργηθεί το Α.Τ. Αρναίας, είπε τα εξής:

«Αυτά που θα πω ας μην εξεγείρουν κάποιους θερμοκέφαλους. Θέλω την αστυνόμευση της περιοχής μου. Τι πάτε να κάνετε; Τους απείλησα με μηνυτήρια αναφορά από τη στιγμή που θα γίνει κάποιο επεισόδιο. Έκανα έκκληση προς τους δικαστικούς φορείς γιατί υπάρχουνε εκατοντάδες περιπτώσεων κακουργηματικών πράξεων. Και δεν ζητώ την απαλλαγή τους. Θέλω την τιμωρία τους, αν υπάρχει, με αναστολή πολλών ετών. Για να καταλαγιάσει το πράμα.

Καταργούμενου του Α.Τ. Αρναίας, οι οργανικές θέσεις καταργούνται. Πού θα πάνε αυτοί οι αστυνομικοί; Υποχρεωτικά θα πάνε στην Ιερισσό. Και εδώ υπάρχουν άνθρωποι που φυλάνε τις Σκουριές και δημιουργήθηκε αντιπαλότητα, αντιπαράθεση κ.ο.κ. και χειροδικία και πολλά πράγματα.

Τα παιδάκια των παντρεμένων αστυνομικών, τι θα κάνουν, πού θα πάνε; Θα πάνε στο σχολείο της Ιερισσού. Σκεφθείτε τι μπούλινγκ θα έχουν τα παιδάκια αυτά όταν μπούλινγκ είχε ο βουλευτής σας, στο περσινό «Μαύρο Αλώνι»; Τα είπα και με τον αρχηγό της Αστυνομίας γιατί το 2015, μήνας Μάϊος, πήγα και ζήτησα να λειτουργήσει το Α.Τ. Ιερισσού που κάψαν κάποιοι. Η απάντηση του κ. Τσακνάκη, αρχηγού της Αστυνομίας λέει: «κ. Βαγιωνά, θέλετε να στείλω τα παιδιά μου για σφαγή;»

Ναι το είπα, είπα εκατοντάδες φορές, αυτά είναι καταγεγραμμένα στη Βουλή και δεν αλλάζουν. Να φάνε πέντε χρόνια φυλακή αλλά να έχει δεκαετή αναστολή π.χ. Αλλά αν τον απαλλάξεις θα πει, εγώ μπορώ να κάνω ο,τι θέλω, άρα λοιπόν όταν καίνε το Α.Τ., δεν καινε μόνο στα Εξάρχεια, γιατί τους κακοφαίνεται;»
Τι να πρωτοσχολιάσουμε από τα ατοπήματα του κ. Βαγιώνα;

– Το ότι αναφέρεται στους κατοίκους της Ιερισσού που αντιστέκονται στα έργα της Εldorado σαν αιμοσταγείς εγκληματίες;

– Το οτι βεβαιώνει «εκατοντάδες (!) περιπτώσεις κακουργηματικών πράξεων» υιοθετώντας πλήρως το σενάριο δαιμονοποίησης της τοπικής κοινωνίας που εξυφάνθηκε από κύκλους της εταιρείας; (Δείτε σχετικά το #skouries: πώς στήνεται μια δήθεν «εγκληματική οργάνωση» από «ανώνυμα» δημοσιεύματα)

– Το οτι τους θεωρεί εκ προοιμίου υπεύθυνους για το κάψιμο του αστυνομικού τμήματος, τη στιγμή που από την ίδια την αστυνομία δεν έχει προσδιοριστεί κανείς ως ύποπτος για αυτή την ενέργεια και ενώ το κίνημα την καταγγέλλει με επιχειρήματα ως προβοκάτσια;

– Το οτι προεξοφλεί την ενοχή των ανθρώπων που κατηγορούνται με τα νοσηρής φαντασίας κατηγορητήρια της αστυνομίας – που δέχεται χορηγίες από την Ελληνικός Χρυσός – ακόμα και για «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης»;

– Το οτι ζητά την καταδίκη των αγωνιστών και προτρέπει τους δικαστές να επιβάλλουν μεγάλες ποινές;

– Το οτι αποδίδει στον αρχηγό της Αστυνομίας κ. Τσακνάκη μια πολύ βαριά φράση («θέλετε να στείλω τα παιδιά μου για σφαγή;») που, αν πράγματι ειπώθηκε, αρμόδιοι είναι ο Εισαγγελέας και ο Υπουργός – αν όμως δεν ειπώθηκε, οφείλεται μια διάψευση από τον κ. Τσακνάκη!

Ευτυχώς για τον κ. Βαγιωνά, δεν τον παίρνει κανείς στα σοβαρά.

Ο ίδιος βουλευτής στην αρχή του βίντεο δηλώνει αυτάρεσκα οτι στα 8 χρόνια που διετέλεσε κυβερνητικός βουλευτής «ας βρεθεί ένας που χτύπησε την πόρτα μου για έργο που πίστευα οτι είναι σωστό και δεν του συμπαραστάθηκα: τον έκανα τραπέζι και πήγαινα στο Υπουργείο και έκλεινα τις δουλειές«. Διότι έτσι κλείνουν τα δημόσια έργα, με τραπεζώματα και «στο μιλητό», για το είδος της πολιτικής που ασκεί ο κ. Βαγιωνάς.

Οι κωλοτούμπες του κ. Βαγιωνά για το θέμα του Επενδυτικού Σχεδίου της Ελληνικός Χρυσός είναι παροιμιώδεις και τις έχουμε καταγράψει σε αυτό το ιστολόγιο: Το 2006, στη μεγάλη συγκέντρωση στη Μ. Παναγία, εμφανίστηκε ως πολέμιος της «επένδυσης».

Το 2010 και το 2011 κατέθεσε σειρά ερωτήσεων στη Βουλή  με θέμα το σκάνδαλο της μεταβίβασης των μεταλλείων και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του μεταλλευτικού σχεδίου. Ενδιαμέσως όμως, στις δημοτικές εκλογές του 2010, ο νεοδημοκράτης κ. Βαγιωνάς έκανε αγώνα για να εκλεγεί δήμαρχος Αριστοτέλη ο πρωτεργάτης του σκανδάλου των μεταλλείων Χρήστος Πάχτας – η υποψηφιότητα του οποίου δεν είχε άλλο στόχο από την προώθηση του Επενδυτικού Σχεδίου με το οποίο υποτίθεται οτι εκείνος διαφωνούσε!

Έκτοτε σταματήσαμε να ασχολούμαστε με τον κ. Βαγιωνά διότι δεν τον πίστευε πλέον κανείς. Σφύριζε αδιάφορα το 2012 και το 2013, όταν η κυβέρνηση Σαμαρά – η κυβέρνησή του – είχε εξαπολύσει πογκρόμ διώξεων και καταστολής ενάντια στους κατοίκους της περιοχής που αντιδρούν στα μεταλλεία.  Τον ξαναβρίσκουμε τον Απρίλιο 2015, αντιπολίτευση ξανά, να έχει ξεχάσει τις περιβαλλοντικές του ανησυχίες και να κατηγορεί μαζί με άλλους 26 βουλευτές της ΝΔ την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ οτι προσπαθεί να  κλείσει την «επένδυση».

Για τους 450 ανθρώπους, μια ολόκληρη κοινωνία που σύρεται στα δικαστήρια επειδη αγωνίζεται για τον τόπο της, για την παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων που προκάλεσε μέχρι και παρέμβαση της Διεθνούς Αμνηστίας, ο κ. Βαγιωνάς δεν είχε τίποτα να πει. Παρά μόνο αυτό: να καταδικαστούν για να μην ενοχλούν άλλο την εταιρεία.

Αυτή είναι η θλιβερή κατάληξη ενός γιατρού και ενός πολιτικού που τιμήθηκε στο παρελθόν και από τους «εκατοντάδες κακούργους» και τις οικογένειες τους.

Ακολουθεί το βίντεο με τις επίμαχες δηλώσεις:
 Πηγή: antigoldgr.org 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΛΛΑΔΑ
Μετά το απίστευτο περιστατικό με την εισβολή στην παράσταση του Χριστόφορου Ζαραλίκου
ΕΛΛΑΔΑ
"Απύθμενο θράσος ή τεστ αυταρχισμού;", αναρωτιέται σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ.
ΕΛΛΑΔΑ
Οι περισσότεροι από αυτούς που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, δεν είναι αρνητές ή ψεκασμένοι
ΕΛΛΑΔΑ
Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας αποφάνθηκε με βούλευμά του
ΕΛΛΑΔΑ
Οι θεατές αντέδρασαν και τους έδιωξαν από το θέατρο.
ΕΛΛΑΔΑ
Συναγερμός έχει σημάνει στο Κολυμπάρι Χανίων μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος της μετάλλαξης Omicron
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x