A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Ένα ζεστό καλοσώρισμα στους πρόσφυγες από ένα "τόπο συνώνυμο της ανθρωπιάς και της ελευθερίας"


Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Ρεθύμνου, καλωσορίζει τους πρόσφυγες σε έναν "τόπο  δημοκρατικό και φιλόξενο, συνώνυμο της ανθρωπιάς και της ελευθερίας, την Κρήτη".

«Ποιος φταίει που ορδές προσφυγών καταφτάνουν στην Ελλάδα; Μήπως έχει και η χώρα μας μερίδιο έμμεσης ευθύνης για τους βομβαρδισμούς στη Συρία; Άραγε ποιοι συνεχίζουν να παραβαίνουν την Συνθήκη της Γενεύης και τα όσα αυτή ορίζει για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την χορηγία ασύλου για τους πρόσφυγες; Είναι πράγματι οι πρόσφυγες επικίνδυνοι; Έχουν δικαίωμα στη ζωή όπως κι εμείς ή πρέπει να θαλασσοπνίγονται μαζί με τα παιδιά τους στον βωμό μιας ανήκουστης ιμπεριαλιστικής πολιτικής; Έχουν δικαίωμα να ζουν, να ονειρεύονται και να αγαπούν ή πρέπει εδώ και τώρα να τους εξοντώσουν γιατί απλά είναι πρόσφυγες;» διερωτάται η Ένωση.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

«Πολλά λέγονται και γράφονται τον τελευταίο καιρό αναφορικά με τους πρόσφυγες και τους χώρους -χώρες υποδοχής τους, αλλά σχεδόν κανείς -πλην ελαχίστων εξαιρέσεων -δεν αναφέρει την αλήθεια γυμνή, χωρίς φόβο και χωρίς περιστροφές!

Αν και οι εξελίξεις τρέχουν κι εμείς παρακολουθούμε σαν απλοί θεατές τις περισσότερες φορές τα δρώμενα, την μία εκδηλώνοντας την θλίψη και την αλληλεγγύη μας μέσω του καναπέ μας, την άλλη εξαπολύοντας δριμύ κατηγορώ εναντίον όσων τους βοηθούν έμπρακτα, γιατί δήθεν μου τάχα οι πρόσφυγες είναι άκρως επικίνδυνοι για την καθ’ όλα ευνομούμενη και δημοκρατική μας κοινωνία, ήρθε επιτέλους ο καιρός να ανοίξουμε τα μάτια μας και να δούμε την αλήθεια…κατάματα!

Ποιος φταίει που ορδές προσφυγών καταφτάνουν στην Ελλάδα; Μήπως έχει και η χώρα μας μερίδιο έμμεσης ευθύνης για τους βομβαρδισμούς στη Συρία; Άραγε ποιοι συνεχίζουν να παραβαίνουν την Συνθήκη της Γενεύης και τα όσα αυτή ορίζει για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την χορηγία ασύλου για τους πρόσφυγες; 

Είναι πράγματι οι πρόσφυγες επικίνδυνοι; Έχουν δικαίωμα στη ζωή όπως κι εμείς ή πρέπει να θαλασσοπνίγονται μαζί με τα παιδιά τους στον βωμό μιας ανήκουστης ιμπεριαλιστικής πολιτικής; Έχουν δικαίωμα να ζουν, να ονειρεύονται και να αγαπούν ή πρέπει εδώ και τώρα να τους εξοντώσουν γιατί απλά είναι πρόσφυγες;

Μετά από τα τόσα αναπάντητα ερωτήματα που τέθηκαν άνωθεν και που ο σκοπός τους δεν είναι άλλος από το να ευαισθητοποιηθεί η Ρεθυμνιώτικη -στην παρούσα φάση -κοινωνία και ο καθένας από εμάς ανεπηρέαστος να απαντήσει τίμια στον εαυτό του, φτάνουμε στο ζητούμενο.

Μέσα στις επόμενες ημέρες ο Δήμος Ρεθύμνου θα υποδεχτεί για φιλοξενία 176 πρόσφυγες-ανθρώπους δηλαδή -ανάμεσα στους οποίους και παιδιά -εν δυνάμει μαθητές δηλαδή! Εμείς σαν Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ρεθύμνου τους καλωσορίζουμε και είμαστε σε εγρήγορση προκειμένου να τους εξασφαλιστούν από το Κράτος και την Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ τα εξής:

– Απευθείας και ασφαλής μεταφορά στις χώρες επιλογής τους.

– Αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και ασφάλειας, προκειμένου να αποφευχθούν εστίες μόλυνσης και να αποτραπούν περιστατικά βίας.

– Υγειονομική περίθαλψη και εξέταση.

– Παροχή εκπαίδευσης στα παιδιά ,σε τμήματα ειδικά διαμορφωμένα, μετά τη λήξη του καθιερωμένου σχολικού ωραρίου, σύμφωνα με τις εξαγγελίες και τις δεσμεύσεις του Υπουργού Παιδείας.

Με γνώμονα όλα τα παραπάνω και σε αγαστή συνεργασία με όλους τους φορείς, αλλά και με την δική μας προσωπική εθελοντική προσφορά όπου κριθεί αναγκαία, δηλώνουμε απερίφραστα την συμπαράστασή μας στο δράμα των συνανθρώπων μας και τους καλωσορίζουμε σε έναν τόπο δημοκρατικό και φιλόξενο, συνώνυμο της ανθρωπιάς και της ελευθερίας, την Κρήτη!».
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΛΛΑΔΑ
Η SolidarityNow διαψεύδει αναφορές στον Τύπο και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης για εμπλοκή της σε κυκλώματα εκμετάλλευσης και μαστροπείας ανηλίκων προσφύγων.
ΕΛΛΑΔΑ
Δήλωση του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ στον υπουργό Επικρατείας Θοδωρή Λιβάνιου
ΕΛΛΑΔΑ
Διαδικτυακή συλλογή υπογραφών κάνει ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, με αφορμή του άρθρο 8 που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο Λιβάνιου για τα ΜΜΕ
ΕΛΛΑΔΑ
Στις αρχικές «συμβάσεις» των Δήμων με τις εταιρείες που εμπορεύονταν την χρήση των ηλεκτρικών πατινιών έμπαινε σαν ανώτατο όριο ταχύτητας που μπορούν να αναπτύξουν τα 25 km/h.
ΕΛΛΑΔΑ
Απύρετος αλλά με κόπωση είναι ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.
ΕΛΛΑΔΑ
Οι νονοί είναι νεαροί έφηβοι 15 και 16 ετών, πήραν την εντολή να βαπτίσουν τα μικρά κοπέλια, σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή θα παραβρεθούν στις συναντήσεις των νονών με τα βαφτιστήρια τους
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x