A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

2nd Mental Health Conference - Συνάντηση Κορυφής για την Ψυχική Υγεία στην Αθήνα στις 3 Νοεμβρίου

2nd Mental Health Conference - Συνάντηση Κορυφής για την Ψυχική Υγεία στην Αθήνα στις 3 Νοεμβρίου


Με εναρκτήρια ομιλία του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, στην οποία θα παρουσιάσει τους βασικούς άξονες του νέου νομοσχεδίου για την ψυχική υγεία και με την παρουσία κορυφαίων διεθνών ομιλητών, θα ανοίξει τις εργασίες του στις 3 Νοεμβρίου 2016  στην Αίγλη Ζαππείου το 2nd Mental Health Conference.

Στη συνάντηση κορυφής για την ψυχική υγεία στη χώρα μας, ο Patricio Marquez, Επικεφαλής Υγείας της Παγκόσμιας Τράπεζας, η Emily Hewlett, Βασική Αναλύτρια Πολιτικών Υγείας του ΟΟΣΑ, η Martine Frager-Berlet, Αντιπρόεδρος της EUFAMI (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ενώσεων Οικογενειών Ατόμων με Ψυχικές Παθήσεις) θα αναφερθούν στις διαστάσεις της ψυχικής υγείας παγκοσμίως, παρουσιάζοντας τα πιο πρόσφατα διεθνή στοιχεία και καλές πρακτικές με βάση την εμπειρία τους. 

ο  José Miguel Caldas de Almeida,  Καθηγητής Ψυχιατρικής, Πρύτανης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου NOVA της Λισαβόνας και Συντονιστής της Joint Action  for Mental Health and Wellbeing της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα  παρουσιάσει το επιτυχημένο παράδειγμα της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης στην Πορτογαλία, αναφερόμενος σε συγκεκριμένες πολιτικές εφαρμόσιμες σε χώρες υπό καθεστώς λιτότητας. Η Marie-Anne Paraskevas, Senior Policy Officer, DG Employment, Social Affairs and Inclusion, European Comission, θα εκπροσωπήσει την Κομισιόν εκφράζοντας τη στήριξη στην ολοκλήρωση της  διαδικασίας αποασυλοποίησης στη χώρα μας και καταθέτοντας προτάσεις προς τους διαμορφωτές πολιτικής.


Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά  τα αποτελέσματα του Ερευνητικού Προγράμματος (ΜΑΝΑ, 2011-2016) για τις ακούσιες νοσηλείες στην Αττική,  τα οποία καταδεικνύουν την ποσοτική αύξηση των αναγκαστικών νοσηλειών και των μηχανικών καθηλώσεων στα ψυχιατρικά τμήματα. Θα ακολουθήσει συζήτηση στρογγυλής τραπέζης πάνω στα δικαιώματα των ατόμων με ψυχικές παθήσεις υπό τον συντονισμό του Καθηγητή Εγκληματολογίας και τ. Υπουργού Δικαιοσύνης Γιάννη Πανούση και με τη συμμετοχή του Καθηγητή Κοινωνικής Ψυχιατρικής του Παντείου Πανεπιστημίου Στέλιου Στυλιανίδη, του Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και Ευρωβουλευτή Κώστα Χρυσόγονου, του ΓΓ του Υπουργείου Δικαιοσύνης Ευτύχη Φυτράκη, του Αναπληρωτή Καθηγητή Πολιτικής Υγείας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Κυριάκου Σουλιώτη. 


Στο συνέδριο θα συζητηθούν ακόμη οι πολιτικές για την ψυχική υγεία στη χώρα μας και οι προκλήσεις της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης σε περιβάλλον συνεχιζόμενης κρίσης καθώς και η πρόσβαση των ασθενών στις ψυχιατρικές θεραπείες, με τη συμμετοχή του Προέδρου της ΕΨΕ Δημήτρη Πλουμπίδη, του Καθηγητή Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Θωμά Υφαντή, του Αναπληρωτή Κοσμήτωρα της ΕΣΔΥ Νίκου Μανιαδάκη, του Καθηγητή Φαρμακολογίας ΑΠΘ και Προέδρου της Ειδικής Επιτροπής Κατάρτισης Καταλόγου Συνταγογραφούμενων Φαρμακευτικών Ιδιοσκευασμάτων Δημήτρη Κούβελα, της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας Ψυχιατρικής του ΕΚΠΑ Μαρίνας Οικονόμου,  του Αναπληρωτή Καθηγητή Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Πέτρου Σκαπινάκη, του Επίκουρου Καθηγητή Ψυχιατρικής και Διευθυντή του ψυχιατρικού τομέα του Νοσοκομείου «Σωτηρία» Γιώργου Μουσά, του Ψυχίατρου-Διευθυντή του Κ.Ψ.Υ Αγίων Αναργύρων Γιάννη Παπαδόπουλου και της Προέδρου της ΠΟΣΟΨΥ Αναστασίας Γιαννετοπούλου.ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΥΓΕΙΑ
Σε πλήρη λειτουργία βρίσκεται από σήμερα το πρωί η τηλεφωνική Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης
ΥΓΕΙΑ
Το πρώτο επεισόδιο είναι στον αέρα και συζητάμε τις ερωτήσεις που μας στείλατε για το πώς μας επηρεάζει η πανδημία του Covid19.
ΥΓΕΙΑ
Μια από τις δημοφιλείς ιστορίες των ημερών είναι ότι μετά τον εγκλεισμό για την προάσπιση της δημόσιας υγείας από τον Covid-19 οι περισσότεροι -αν όχι όλοι- θα χρειαστούν… δίαιτα.
ΥΓΕΙΑ
Κινέζοι επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι απομόνωσαν ορισμένα αντισώματα, τα οποία είναι «υπερβολικά αποτελεσματικά» στο να μπλοκάρουν τον νέο κορωνοϊό
ΥΓΕΙΑ
Σύμφωνα με Βρετανούς επιστήμονες, πρόκειται για συμπτώματα-κλειδιά για τη διάγνωση της νόσου και όχι για περιθωριακά συμπτώματα.
ΥΓΕΙΑ
«Η συνεχιζόμενη εξάπλωση του νέου ιού SARS-CoV-2 και της νόσου COVID-19 που προκαλείται από το SARS-CoV-2, αποτελεί μια σοβαρή πρόκληση για την ανθρωπότητα»
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ