A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Μεταμορφωτικό Εργαστήριο “Behind the Scenes” για κοινωνικούς επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες

Μεταμορφωτικό Εργαστήριο “Behind the Scenes” με τους Simon & Jeanette Daly


Ένα εργαστήριο προσωπικής ανάπτυξης και αλλαγής διάρκειας 2 ½  ημερών, που μας αφορά όλους ως άτομα και ως επαγγελματίες.


Έχετε ποτέ αναρωτηθεί γιατί η ζωή και η επαγγελματική σας πορεία είναι αυτές που είναι;

Έχετε ποτέ εξετάσει το ενδεχόμενο ότι αυτές βασίζονται εξολοκλήρου στο πώς εσείς αντιλαμβάνεστε ότι είναι την κάθε στιγμή;


“Η πραγματικότητα για τον καθένα μας είναι αυτό που εμείς αντιλαμβανόμαστε. Έτσι, είναι αλήθεια ότι αλλάζοντας την αντίληψή μας μπορούμε να αλλάξουμε την πραγματικότητά μας”

William ConstantineΣυχνά βρίσκουμε τους εαυτούς μας εν μέσω καταστάσεων που μας φαίνονται δύσκολες ή αντιμέτωπους με προβλήματα που φαντάζουν αξεπέραστα. Ξοδεύουμε πολύ χρόνο προσπαθώντας να βρούμε τον καλύτερο, ευκολότερο και λιγότερο οδυνηρό τρόπο προκειμένου να τα διαπραγματευτούμε ή να τα επιλύσουμε. 

Όλα τα παραπάνω εμφανίζονται στην καθημερινή μας ζωή μέσα από θέματα που έχουν να κάνουν με την επαγγελματική μας πορεία, τις σχέσεις μας, ακόμα και την υγεία. Μπορεί να μην παρατηρήσουμε τον τρόπο που αυτά μας συμβαίνουν και το γεγονός ότι συχνά μπορεί να επαναλαμβάνονται ή να εμφανίζουν ομοιότητες μεταξύ τους.


Η ζωή μας επιφυλάσσει συνεχώς αναπάντεχες καταστάσεις που φέρνουν μαζί τους προκλήσεις, αναστάτωση, ανατροπές ή ακόμα και φόβο. Πόσες φορές δεν έχετε αναρωτηθεί «Γιατί συμβαίνει αυτό σε μένα;» ή ακόμα νιώθετε ότι η δυσκολία της κατάστασης σας επηρεάζει συναισθηματικά;Η Εργασία και οι Άλλοι

Στον εργασιακό τομέα υπάρχει κάτι που αν και προφανές πολλές φορές παραβλέπεται, παρεξηγείται ή ακόμα και αγνοείται.


Στην καρδιά κάθε οργανισμού βρίσκονται οι άνθρωποί του και στην καρδιά αυτών των ανθρώπων βρίσκονται οι σχέσεις τους με τους άλλους και με τον εαυτό τους.

Είναι ακριβές να πούμε ότι οι επιδόσεις μιας επιχείρησης είναι άμεσα συνδεδεμένες με την ποιότητα των σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων της και ότι αυτές είναι που δημιουργούν το εταιρικό περιβάλλον ή κουλτούρα που κι αυτό με τη σειρά του έχει αντίκτυπο στην συμπεριφορά και την ανταπόκρισή τους.


Αυτή η δυναμική επηρεάζει εμάς, τις επιδόσεις μας, το επίπεδο ικανοποίησης από την εργασία μας, την αίσθηση αυτοεκτίμησης και συνεισφοράς. Από την άλλη, επηρεάζει τον οργανισμό και τη δυνατότητά του να πετύχει τους στόχους και τις φιλοδοξίες του.


Το κλειδί για να φέρουμε πραγματική αλλαγή σε αυτόν τον τομέα είναι το δικό μας επίπεδο αυτογνωσίας. Πρόκειται για μία κρίσιμης σημασία ποιότητα προκειμένου να διαχειριστούμε με επιτυχία τον εαυτό μας, το ολοένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον και τη δημιουργία ισχυρών σχέσεων με τους συνεργάτες και τους πελάτες μας.


Το Πρόγραμμα


Στο πρόγραμμα “Behind the Scenes” θα ασχοληθούμε με το «παρασκήνιο» της ζωής μας, τη δομή των δικών μας προσωπικών πεποιθήσεων, αξιών και τρόπων σκέψης, το πώς δημιουργήθηκαν και από που προέρχονται καθώς και το πώς όλα αυτά δομούν και συνδιαμορφώνουν την προσωπική μας αντίληψη και κατανόηση. Η απόκτηση μεγαλύτερης συνειδητότητας γύρω από αυτές τις κρυμμένες δυναμικές μας βοηθάει να κατακτήσουμε περισσότερη αυτογνωσία και να αντιλαμβανόμαστε ότι έχουμε πολύ περισσότερες επιλογές από ό,τι πιστεύουμε. Αυτή η συχνά μεταμορφωτική εμπειρία έχει άμεσο αντίκτυπο στην προσωπική και στην επαγγελματική μας ζωή, πέρα από κάθε προσδοκία.


Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί εξολοκλήρου στην αγγλική γλώσσα.

Σε ποιους απευθύνεται:


Το μεταμορφωτικό εργαστήριο “Behind the Scenes” απευθύνεται σε κοινωνικούς επιχειρηματίες, στελέχη μη κερδοσκοπικών οργανισμών και ελεύθερους επαγγελματίες, που επιθυμούν να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους και να βελτιώσουν τις προσωπικές τους δεξιότητες, προκειμένου να αυξήσουν την αποτελεσματικότητα και τον κοινωνικό αντίκτυπο της εργασίας τους.


Περισσότερες πληροφορίες:


Solidarity Mission
Κέντρο Κοινωνικής Οικονομίας & Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας
Μάρνη 33, 10432 Αθήνα


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

STARTUPS
Ο σταρ του Χόλιγουντ, ηγείται ενός επενδυτικού ταμείου που θα προσπαθήσει να εντοπίσει ταχέως αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις πράσινης τεχνολογίας για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
STARTUPS
Οι επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης - που είναι "ρατσιστική, σεξιστική και ελίτ" - γίνονται ήδη αισθητές.
STARTUPS
Η κλιματική αλλαγή αποτελεί μία από τις βασικές του προτεραιότητες, θα απευθύνει ήδη από σήμερα μήνυμα προς τον ΟΗΕ ώστε οι Ηνωμένες Πολιτείες να μπορέσουν να επιστρέψουν στην συμφωνία του Παρισιού σε διάστημα ενός μηνός
STARTUPS
Διήμερο «Διαδικτυακό Εργαστήριο ID GAMES "Συν-δημιουργώντας υποστηρικτικά παιχνίδια για την ενίσχυση της ένταξης ατόμων με νοητική αναπηρία».
STARTUPS
Εχοντας ήδη σφραγίσει το 2020 και σκιάζοντας το 2021, η COVID-19 δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση τελειωμένη υπόθεση.
STARTUPS
Η πανδημία που προκάλεσε η πανδημία του νέου κορωνοϊού δεν θα είναι η τελευταία...
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x