A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Να γιατί φεύγω σήμερα για την ζούγκλα Βιετνάμ - Καμπότζη - Λάος | Του Ανδρέα Ρουμελιώτη

Εναλλακτικός τουρισμός: To enallaktikos.gr ταξιδεύει στην Ινδοκίνα. Στην ιστορία του Λάος, της Καμπότζης, του Βιετνάμ. Είμαι ο Ανδρέας εγκαταλείπω αυτή την ζούγκλα για να πάω στην ορίτζιναλ.
 
 
Αυτό το κείμενο δημοσιεύτηκε στο enallaktikos.gr στις 10/11/2016, την νύχτα που φεύγαμε για το ταξίδι στην Ινδοκίνα.

Διαβάστε στο κείμενο αυτό την προφητεία μου που επιβεβαιώθηκε. 
 
Δεν καταφέραμε να κρατήσουμε την υποόσχεσή μας ότι θα δημοσιεύουμε καθημερινή ανταπόκριση - ημερολόγιο γιατί το πρόγραμμα μας τόσο πυκνό, με ελάχιστο ύπνο και την αδρεναλίνη στο πικ, που δεν μπορούσαμε να κλέψουμε ούτε μισή ώρα για να γράψουμε.

Άλλωστε στην ζούγκλα δεν υπάρχει ίντερνετ...

Τώρα ήγγικεν η ώρα να σας αποζημιώσουμε! Αυτό το σημειωμά μου που διαβάζεται είναι πρόμο για το αφιέρωμα: "To enallaktikos.gr ταξιδεύει στην Ινδοκίνα: στον πολιτισμό και στην ιστορία του Λάος, της Καμπότζης και του Βιετνάμ" με 100 κείμενα και χιλιάδες φωτογραφίες και ΒΙΝΤΕΟ που θα δημοσιεύουμε σε συνέχειες κάθε Δευτέρα - Πέμπτη και Κυριακή και μπορείτε να τα βρίσκεται όλα μαζί στο hashtag #indokina.
 
Πρόκειται για το ημερολόγιο του ταξιδιού που υπογράφει η Ζέλα Φυκούρα με Φωτογραφίες και ΒΙΝΤΕΟ που τραβήξαμε όλοι, κείμενα του Γιώργου Λιερού και υποστηρικτικά - συνοδευτικά κείμενα δικά μου, υπό την αρχισυνταξία της Βιβής Συργκάνη.

Δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα τόσο εκτενές αφιέρωμα και για μας αποτελεί πιλότο για τα αφιερώματα στα επόμενα ταξίδια (πάμε Ρωσία - Σιβηρία -Αρκτική).

Ελπίζουμε αυτό το ταξίδι να το απολαύσετε όσο εμείς.

Καλή μας επιτυχία!

Διαβάστε ακόμη:

Γιατί δεν τρακάρουν ποτέ στο Βιετνάμ και θα αυτοκτονήσει ο διοικητής τροχαίας του Άουσβιτς. Του Ανδρέα Ρουμελιώτη
 
 
Αυτό ήταν το ταξίδι μας (χάρτες)
 
 

 
Το  enallaktikos.gr κάνει ένα ταξίδι - περιπέτεια στην Ινδοκίνα,  για 30 ημέρες στις πόλεις και στις ζούγκλες του Λάος, της Καμπότζης και του Βιετνάμ, που θα το ζήσουμε παρέα.

Βήμα - βήμα, μέρα - μέρα, ένα ταξιδιωτικό, πολιτιστικό ημερολόγιο σε συνέχειες, με ιστορικές αναδρομές και εκατοντάδες φωτογραφίες - βίντεο.

Απο την Χο Τσι Μινχ του Βιετνάμ νοικιάζουμε  δικό μας ταχύπλοο και μέσω του ποταμού Μεκόνγκ περνάμε τα θαλάσσια σύνορα της Καμπότζης και φτάνουμε στην πρωτεύουσα Πνομ Πενχ. Συνεχίζουμε στην Σιέμ Ρεπ και θαυμάζουμε τους αρχαίους ναούς του Αγκόρ. Από εκεί  περνάμε στο Λάος και ανεβαίνουμε με ποταμόπλοιο,  ταχύπλοα,  κανό και πολύωρες πεζοπορίες τον Μεκόνγκ, μέχρι το Χρυσό Τρίγωνο (στα σύνορα Λάος - Βιρμανίας - Βιετνάμ), στο κέντρο του οπίου και της ηρωίνης.

Κάνουμε μια διαδρομή μέσα από βουνά, ζούγκλες, μεγάλα ποτάμια, ανάκτορα βασιλέων, που μας οδηγεί σε απομονωμένες φυλές, ολοζώντανες πόλεις,  ξεχασμένες ηρωικές επαρχίες, πανέμορφους ανθρώπους.

Περνάμε πεζοί τα σύνορα του Λάος και διασχίζουμε όλο το Βιετνάμ από πάνω μέχρι κάτω με πλοία, τραίνα, βανάκια.

Σε αυτό το μεγάλο αφιέρωμα του enallaktikos.gr μέσα απο τα ιστορικά στοιχεία, τα "παράξενα" θρησκευτικά και λαϊκά έθιμα, με ακριβείς αναφορές σε θρησκείες και ναούς, θα γνωρίσουμε την Ινδοκίνα.

Εκεί που συναντιούνται η Ινδία και η Κίνα, για να δημιουργήσουν τελικά μια υπέροχη πολυπολιτισμική κουλτούρα.


Το μεγάλο αφιέρωμα του #enallaktikosgr στην #indokina ξεκίνησε. 
 
Διαβάστε τα πρώτα κείμενα εδώ:
 

 


Να γιατί φεύγω σήμερα για την ζούγκλα Βιετνάμ - Καμπότζη - Λάος | Του Ανδρέα Ρουμελιώτη

 
 
Τους χάρτες σχεδίασε η Κατερίνα Βανταράκη


Το πρώτο που θα μπορούσε να υποθέσει κάποια-ος που με γνωρίζει κάπως, είναι ότι, αφού προβλέψαμε μαζί με τον συναγωνιστή τον Μάικλ (τον Μουρ) τη νίκη του Τραμπ - άκουλα (με κείμενο που δημοσιεύτηκε στο enallaktikos.gr 25/07/2016), συναποφασίσαμε εκείνος να μείνει στην Αμερική για να πολεμήσει και γω να φύγω αποστολή - κομάντο για την ζούγκλα της Ινδοκίνας, να οργανώσω τους νέους Βιετκόγκ, για να τον αντιμετωπίσω όταν, οσονούπω, μας βομβαρδίσει.

Όταν ο καρδιακός μου φίλος και σύντροφος Χο Τσι Μινχ (βλέπε την ιστορική φωτο που τράβηξε η Κάτια Φυντανίδου την εποχή που μπαίναμε νικητές στο Ανόι) ήταν στα στερνά του, του 'δωκα τον λόγο της επαναστατικής μου τιμής, πως αν οι Γιάνκηδες ξανατολμήσουν να κάνουν φρικαλεότητες όπως τότε στο Μ(α)ι Λάι, θα ξεφυτρώνουμε σαν ξωτικά από παντού, θα τους δαγκώσουμε το λαρύγγι και θα τους πιούμε το αίμα με καλαμάκι.
Γι' αυτό θα πρέπει να το σκεφτεί πολύ καλά ο Τραμπ - άκουλας πριν δώσει εντολή να μας ξαναρίξουν ναπάλμ.Νοικιάσαμε
ταχύπλοο και διασχίσαμε τον ποταμό Μεκόνγκ απο την Χο Τσι Μινχ (Βιετνάμ) στην Πνομ Πενχ (Καμπότζη) και αφου είδαμε τα θαύματα του κόσμου ετούτου - τους ναούς του Αγκορ,  ανεβήκαμε με δικό μας ποταμόπλοιο μέχρι το Χρυσό Τρίγωνο, στα σύνορα Βιρμανίας - Λάος - Κίνας, όπου η CIA ήλεγχε την παραγωγή και το εμπόριο ηρωίνης και οπίου στον πόλεμο του Βιετνάμ. Εκεί διανυκτερέψαμε στην ζούγκλα φιλοξενούμενοι απο απομονομένες φυλές σε καλυβες απο μπαμπού. Στην συνέχεια με κανό, τραίνα, πλοία και κυρίως ... με τα πόδια διασχίσαμε απο πάνω μέχρι κάτω ολόκληρο το Βιετνάμ.
Η πιο λάιτ εκδοχή του φευγιού μου
 
Βρίσκομαι σε φάση αναχωρητισμού κι αντί να πάω στο Άγιον Όρος, είπα να αφήσω τα ίχνη μου ελεύθερα να χαθούν στην άγρια ζούγκλα του Λάος.

Αφού περάσω πρώτα από την Καμπότζα για να ρωτήσω το φάντασμα αυτού του ψυχάκια του Πολ Ποτ, που πλανάται πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί εκτός από το σεξ και  τα δαχτυλίδια, απαγόρευσες ρε μαλακοπίτουρα και τα γυαλιά;

Και γω που έχω πρώιμο καταρράκτη στο ένα μάτι (και πρέπει να χειρουργηθώ αρχές Δεκέμβρη) και είμαι ψιλογλαυκωμάτης απ' το άλλο, πώς θα δω το τελετουργικό πλύσιμο των αγαλμάτων του Βούδα στο σπήλαιο Ρακόν, την φάρμα των πουλιών Tam Nong's, τον καταρράκτη Kuang Xi που περιβάλλεται από τιρκουάζ μπλε πισίνες, το κέντρο διάσωσης της απειλούμενης ασιατικής μαύρης αρκούδας; Δεν μπορώ χωρίς τα γυαλιά μου, γαμώ τους Κόκκινους Χμερ μου μέσα, γαμώ!
Γεύμα αράχνη - σουβλάκι στη Καμπότζη. Πιο υγιεινό από τα γενετικά τροποποιημένα - μεταλλαγμένα τσίπς που τρώμε εμείς οι δυτικοί μαλακοπίτουρες
 
 
Με τον Τσίπρα τι θα κάνω μάνα μου;!
 
Όσο μπορούσα τον βοήθησα μέσω της Γιάννας και του χάζμπεντ της Χίλαρι, που λέκιαζε, ο ασυγκράτητος, τα κοριτσάκια του Οβάλ γραφείου μας και τώρα παριστάνει τον σκασμένο, που 'χασε τις ελέκτιονς η ταρανδούλα του. 
 
Τι ΄θε να κάμω τώρα; Να δώκω κώλο εις την Κου- Κλουξ - Κλαν, για να του κάνω κονέ με τον Τραμπάκουλα; Όχι πως δεν έχω τον τυπάκο. Δικός μου άνθρωπος είναι...

Γυαλίζει το ματάκι μου τουλάχιστον όσο και το δικό του.

Άμα φωνάξω και τον Αλέξη εκεί που θα παίζουμε με τα κουμπάκια των πυρηνικών, μπορεί να γίνει κανα παράξενο κολλητηλίκι αναμεταξύ τους και να τεμαχίσει στα τρία ο Τραμπάκουλας την Τουρκία (οι Κεμαλιστές στα παράλια, οι ισλαμιστές στα βάθη και στην κάτω μεριά Κουρδικό κράτος).

Να φυτρώσει, που λέτε, έκτο δάχτυλο στο χεράκι του Αλέξης μου και να μπουκάρει, όπως προέβλεψε ο γεροντής ο Παΐσιος, με άσπρο άτι στην Σμύρνη. Μόνο σε κάτι τέτοιο ημπορώ να ελπίζω πλέον.Κατά τ' άλλα, άμα δεν σκίσει τα βάρδουλα στην Ντόιτσεμπανκ ο νέος πλανητάρχης μας, ο καομπόϊς και συνεχίζει να τον έχει πίπα-κώλο τον δικό μας, αυτό το αρχιλαμόγιο ο Σόιμπλε που παριστάνει τον οικονομολόγο, δεν επιστρέφω από την Πνομ Πενχ.

Θα γινώ και γκαμώ τους κόκκινους Χμερ!
 
Διότι, παρόλο που ποτέ δεν επίστεψα τας δημαγωγίας, τους λεονταρισμούς  και μικρομεγαλισμούς, ότι, και καλά ... "θα σκίσει τα μνημόνια και θα 'ναι μέρα μεσημέρι", τον εψήφησα τον άτιμο και παρέσυρα και άλλους πολλούς, μεταξύ των οποίων κι ένα θείο μου πρώην ταγματασφαλίτη κομμουνιστοφάγο που αναγκάστηκε να πάρει ψυχοφάρμακα στα 85 του.


Το πρόβλημα (μου) είναι ότι ακόμη και με τη σιωπή μου τα 5 τελευταία χρόνια (από τότε που έκλεισε η "Ελευθεροτυπία") στην ουσία τονεσιγοντάριζα τον μικρό και παρόλο που ποτέ δεν ανακατεύτηκα  με την πλέμπα που  τον περιβάλει, για κάποιους θεωρούμε συνοδοιπόρος, και, ... ως γνωστόν, οι οχθροί τα βρίσκουνε στο τέλος μεταξύ τους.

Μόνο οι συνοδοιπόροι τηνεπληρώνουνε άσχημα...Στις 3 Δεκεμβρίου του 2016 έγραψα στον λογαριασμό μου στο Facebook:
 
Σας ευχαριστώ όλους -ες για τις ευχές σας στην ονομαστική μου εορτή του Αγίου Ανδρέα. Με συγχωρείτε που δεν απάντησα, ούτε στις τηλεφωνικές κλήσεις αλλά βρισκόμουν με 40 πυρετό στη ζούγκλα, όπου με θεράπευσε ο σαμάνος της φυλής των Άκα, σύζυγος της εικονιζόμενης συντρόφισσας Φουν Χι Λι. Θερμές ευχαριστίες και ανταποδίδω. Σύντομα κοντά σας, ελπίζω...Κουίζ: Ποιος από τους τρεις είναι ο Βούδας;
Στο συνεργατικό οδοντιατρείο του Ντιεν Μπιεν Φου (Βιετνάμ, στα σύνορα με το Λάος), εκεί όπου οι αντάρτες Βιετμίνχ του Χο Τσι Μινχ και του στρατηγού Βο Νγκουγιέν Γκιαπ συνέτριψαν τους γάλλους αποικιοκράτες, η συντρόφισσα Φι Λου ελέγχει την μασέλα μου...Το ταξίδι μας στην Ινδοκίνα - Καμπότζη, Λάος, Βιετνάμ ένα μήνα
 
Παρασύρθηκα και αντί να περιγράψω το ταξίδι, άλλα ντ' άλλων γράφω.

Φτάνουμε, που λέτε, Χο Τσι Μινχ (Σαϊγκόν) μέσω Ντόχας με την Quatar Παρασκευή 08:30 το πρωί (θα είναι 13:30) εκεί.

"Μουσείο των αμερικανικών Εγκλημάτων Πολέμου", GIAC Lam Pagoda, Cholon, Thien Hau Παγόδα, Ρέκβιεμ, Παναγία των Παρισίων, παλιό ταχυδρομείο, πανέμορφα μεταξωτά Ao Dais  στην αγορά Ben Thanh. 
Καμπότζη

Την Κυριακή θα διασχίσουμε με ποταμόπλοιο τα μικρά κανάλια μέσα στην Χο Τσι Μινχ. Περνάμε απο  Long An, Can Giuoc River, Vam Co. Μπαίνουμε  στο κανάλι  Dong Tien. Θαυμάζουμε  την φάρμα πουλιών Tam Nong’s και "βγαίνουμέ" στον ποταμό Μεκόνγ. Ρερνάμε την συνοριακή πύλη Vinh Xuong με την Καμποτζη.

Μετά από 10 ώρες θα φτάσουμε με το ταχύπλοο στην πρωτεύουσα της Καμπότζης Πνομ Πενχ, όπου ο πρόεδρος του μεγαλύτερου Κοινωνικού Συνεταιρισμού της Ινδοκίνας με μια συνεργατική Εναλλακτική Ομάδα με ποδήλατα cyclo θα μας περιμένει, να μας πάει για ... νάιτ λάιφ "στην καρδιά του σκότους"!

Φυσικά, αφού φωτογραφηθούμε με τις νεκροκεφαλές του Πολ Ποτ, θα πάμε και τρεις μερούλες να δούμε τα θαύματα του κόσμου  ετούτου στην Σιερ Ρεπ, ους ναούς  του Αγκόρ.

Περιήγηση  στο Kbal Spean.  Επίσκεψη στο Bonteay Srei, Bonteay Samre.

 

 
 
Φιδάκι-σουβλάκι (Καμπότζη)Σε μια τρυφερή στιγμή με λιοντάρι του Αγκορ Βατ (Καμπότζη)
Ο απόλυτος εξαγνισμός μου στον ιερό καταρράκτη της Καμπότζης, τον οποίο θεωρούν σημαντικότερο από τον ιερό ποταμό Γάγκη των ΙνδουιστώνΛάος
 
Στη συνέχεια, για δέκα μέρες, με ποταμόπλοιο στο Μεγκόγκ και με πολύωρες πεζοπορίες  θα επισκεφτούμε και θα μείνουμε σε απομονωμένες φυλές και σε εθνικά πάρκα στη ζούγκλα του Λάος.

Φυσικά, θα φάμε φιδάκι (ο Διαμαντής), νυχτερίδες (και αράχνες γλυκιά μου) που τις έχουνε για τσιπς, ποντικάκια και άλλες τέτοιες εξωτικές λιχουδιές...

Luang Prabang: Ολοήμερη ξενάγηση Tad Kuang Xi, καταρράκτης  Wat Phousi. Πρώην βασιλικό παλάτι - μουσείο, ναός Wat Visoun,  μοναστήρια του Wat Xieng Thong, Ock Pop Tok  κέντρο ύφανσης – μια "Lao fair trade" επιχείρηση κλωστοϋφαντουργίας, Κέντρο "Ελευθερώστε τις αρκούδες".

Ηθικό Εμπόριο: Ock Pop Tok κέντρο ύφανσης μια "Lao fair trade" επιχείρηση.

Luang Νάμτα - Μπαν Σιν Oudom - Δάσος. Χωριό Sin Oudom. Διέλευση του ποταμού Nam Tha με βάρκα. Εξερεύνηση  των άγριων ​​ζώων τη νύχτα. Forest Camp - Khmu 6-7 ώρες πεζοπορία, τουλάχιστον... 

Απόκρημνα μονοπάτια, μέσα στο δάσος Nam Ha. Φυλή  Ban Namkoy Lanten  σε ένα χωριό Khmu. Κολυμπάμε στο ποτάμι!

Από το Xuay Xai  στη Luang Namtha. Πλεύση Ελευθερίας κατά μήκος του  ποταμού Μεκόνγκ. Σπήλαια Pak Ou. Ασβεστολιθικά βράχια. Σπήλαια "Tham Ting" και "Tham Phoum" με χιλιάδες βουδιστές εικόνες. Θα γίνουμε γκολ στο Ban Baw, παραδοσιακό χωριό που παράγει ουίσκι.
 


Φορώντας στολές μελισσοκόμου για τα κουνούπια, στο απόκρυμνο μονοπάτι (που δεν υπήρχε...) στα βάθη της ζούγκλας του Λάος. Σκαρφαλώνοντας σε βουνά, περνώντας λίμνες και ποτάμια, παλεύοντας με τίγρεις και τρώγοντας φίδια, προσπαθούμε να φτάσουμε για να κοιμηθούμε σε ένα απομονωμένο χωριό ιθαγενών της φυλής των Άκα.
Διήμερο  trekking στην ζούγκλα στις απομονομένες φυλές των Akca.  Πουλιά,  ελάφια, σκίουροι, νεροβούβαλοι, ελέφαντες, τίγρεις, κροταλίες, πρωτογενή δάση μπαμπού, άγρια δάση μπανανιάς, καταρράκτες, ανακουφιστικό μασάζ στο χωριό των Akha (Ban Nam DEAT Mai).

Από Luang Namtha - Muang Sing. Πεζοπορία προς τον καταρράκτη Tad PaYueng. Επίσκεψη στις φυλές Ban PinHor (Lanten), Ban Donxay (Khmu), (Yao) Ban  Adima (Akha)  και στα χωριά  Ban Nong και  Boa Taiο για χειροποίητο μετάξι και βαμβάκι. Στο Ban PaToy:  Φτιάχνεται ένα από τα καλυτέρα ουίσκι στο Λάος!

Θα φτάσουμε στο Χρυσό Τρίγωνο στα σύνορα του Λάος με τη Βιρμανία και την Κίνα, όπου η CIA ήλενχε στον πόλεμο του Βιετνάμ  το εμπόριο ηρωίνης και οπίου που τα πουλάνε ακόμη στα περίπτερα.

Αλλά αν καταφέρουμε και περάσουμε (με τα πόδια επιτρέπεται) τα σύνορα και σου πιάσουνε καναγραμμάριο οι Βιετναμέζοι σύντροφοι δεν σε σώζει ούτε ο παλιός μου καθοδηγητής στο ΚΚΕ, ο Κοτζιάς, ούτε ο ίδιος ο Κατρούγκαλος.

Σε κάποιο σκοτεινό μπουντρούμι θα μείνουν για πάντα τα κοκκαλάκια σου.
 


Πλένοντας τον ελέφαντά μου στον ποταμό Μεκόνγκ (Λάος) - ΦΩΤΟ: Λίλλη ΤσίγκουΣε μια απομονωμένη φυλή της ζούγκλας του Λάος - Νοέμβριος 2016
Η καλύβα μας στο χωριό της φυλής Άκα στο Λάος
Βιετνάμ
 
Όσοι επιζήσουμε - νε στην άγρια ζούγκλα θα διασχίσουμε - νε ολόκληρο το Βιετνάμ από τον βορρά ως το νότο με το βιολετί τρενάκι και τα τοπικά λεωφορεία.

Θα (πάμε;) πάνε παντού!

Περιήγηση στο κεντρικό Βιετνάμ. Κόκκινος ποταμός, σήραγγες Vinh Moc, Highway of Horror, εκκλησία Long Hung, Us Doc Mieu Base, Hien Luong Bridge και ποταμός Μπεν Χάι, Cua Tung Beach,, γέφυρα Dak Rong – Μονοπάτι Ho Chi Minh, βάση Khe Sanh.

Θα μπούμε - νε στις σήραγγες, όπου οι Βιετκογκ συνέτριψαν τους Αμερικάνους, θα πάμε - νε στην Χούε, την καλλιεργημένη και ευσεβώς σπαρακτική καρδιά του Βιετνάμ.

Οι πλούσιοι τάφοι της «πόλης των φαντασμάτων», το πέρασμα από θαλασσινά σύννεφα, τα μαρμάρινα βουνά, η Ομάδα Πυροβολικού Γυναικών, που κατέστρεψε 19 αμερικανικά αεροσκάφη  το 1972. Περιήγηση στην παλιά  πόλη της Hoi An, μνημείο παγκόσμιου πολιτισμού.

Μη τους ζηλεύετε όσους επιζήσουν και καταφέρουν να ταξιδέψουν στο "Κέντρο του Σύμπαντος", στο μυθικό ιερό βουνό Merum, όπου κατοικούν οι θεοί των Ινδουιστών και συμβολικά αναπαράγεται η Γη. 

 
Μη τους ζηλεύετε που θα κάνουν κρουαζιέρα με το ποταμόπλοιο: Bai Tu Long Bay, Dau Be Island, Cong Tau, Lagoon και θα ανακαλύψουν με καγιάκ  το "Ho Ba Χαμ" ("3 κρυφές λιμνοθάλασσες"): Από Cat Ba  δελφίνι για  Hai Phong και με το το Βιολετί τραίνο απο ΝΑΜ DINΗ για Dong Ha.

Αυτοί θα γυρίσουνε πίσω στην Ελλάδα που προετοιμάζεται για το 4ο μνημόνιο.


Ενώ όσοι από εμάς αφήσουμε τα κοκκαλάκια μας στη ζούγκλα του Λάος, ο θρύλος λέει ότι θα μεταμορφωθούμε σε μαύρες ασιατικές αρκούδες και θα κατακτήσουμε για πάντα το απρόσιτο δάσος.Πούλαγα φρούτα για να ζήσω στο Βιετνάμ
Στο ποταμόπλοιο στον Μεκόνγκ, όπου έγινα στέλεχος του διάσημου μουσικού γκρουπ Φιγκ Σου Λιν ΦΩΤΟ: Γιώργος Λιερός


Ποιοι φεύγουμε
 
Είμαστε 20 ατομάκια ακριβώς.

Ούτε ο Τσε Γκεβάρα δεν πήρε περισσότερους, όταν έφυγε από την Κούβα για να απελευθερώσει την Λατινική Αμερική.

Δυστυχώς δι εμέ και για μερικούς ακόμα που την πατήσανε, η βασική ομάδα της αποστολής είναι συμπαγής, κομάντο αυτοκτονίας, οι οποίοι τα πιο λάιτ ταξίδια που έχουν κάνει είναι στο Ιράκ, στη Βαγδάτη και τη Μοσούλη, όπου σκάγαν οι βόμβες δίπλα τους, στη ζούγκλα του Αμαζονίου και των Παπούα.

Καταλαβαίνετε...

Ανάμεσά τους, η Ζέλα Φυκούρα, η οποία έχει υποσχεθεί ότι θα γράψει κάθε μέρα στο enallaktikos.gr ένα ταξιδιωτικό κείμενο με ιστορικά και πολιτιστικά στοιχεία.

Ακόμη, ένας νεαρός βραβευμένος σκηνοθέτης που θα μας δίνει βίντεο για να αναρτούμε, μια διακεκριμένη-ταλαντούχος φωτογράφος, η αρχισυντάκτριά μας κα Βιβή Συργκάνη, ένας ψυχαναλυτής - δάσκαλος του τάι τσι με μια ακορντεονίστρια, γνωστός συγγραφέας, σεμνός δημοσκόπος, γνωστή ψυχίατρος, γυναικολόγος και οινοποιός.

Τους υπόλοιπους θα τους αποκαλύψουμε σιγά σιγά στο καθημερινό οδοιπορικό που θα δημοσιεύουμε στο enallaktikos.gr.


 
Τα εμβόλια, τα χάπια μας και ο εξοπλισμός
 
Έχω κατατρυπήσει το κορμάκι μου τις τελευταίες μέρες.

Εμβόλια για Υπατίτιδα για Α και Β, τέτανο, λύσσα (κακιά έχω μέσα μου), τυφοειδή πυρετό, κίτρινο πυρετό.

Μαλαρόν μαζί μας για την ελονοσία.
 
100% ντιπ για τα ρούχα για τα κουνούπια (είναι πιο δηλητηριώδες από το DDT), 50% για το σώμα.

Καπέλο με δίχτυ μελισσοκόμου.

Τρίλιτρο  παγούρι με φίλτρο στο σακίδιο και ταμπλέτες καθαρισμού για το νερό.

Αντιβιώσεις για κάθε είδους αλλεργίες, τσιμπήματα, διάρροιες κοκ

Κουνουπιέρα εμποτισμένη με ντιτ για τον ύπνο, σλίπινκ μπαγκ και πετσέτες που στεγνώνουν γρήγορα.

Προφυλακτικά με γεύση καρύδας, μπας και...
 
Ειδικά παντελόνια και μπλούζες που δεν ιδρώνεις.

Μποτάκια, σχοινιά, σύνεργα και πλήρη εξοπλισμό πεζοπορίας και ορειβασίας.

Στολή βατραχανθρώπου για κολύμπι στα ποτάμια.

Και φυσικά, το φοβερό μηχάνημα που βεντουζάρει πάνω σου και ρουφάει το δηλητήριο του σκορπιού και της κόμπρας.


Το enallaktikos.gr ταξιδεύει για ένα μήνα στην Ινδοκίνα! Διαβάστε καθημερινά την ανταπόκριση με φωτογραφίες και βίντεο.


 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
Η σύγκριση με την επίσημη Εκκλησία στην πατρίδα μας θα αποτελέσει νομοτελειακό γεγονός
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
Μία κοινωνία που «θα υπηρετεί τον ανίσχυρο» και όχι την «κοινωνία των ισχυρών».
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
Υπό κανονικές συνθήκες, πρώτα μπαίνουν τα θεμέλια του κράτους με Σύνταγμα, μετά γίνονται εκλογές. Αλλά στην Λιβύη δεν υπάρχει κανονικότητα..
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
Ύστατος (απο)χαιρετισμός σε μια μικρή δολοφονημένη από τον κυνισμό...
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
Τα ΜΜΕ πιστά στην καλλιέργεια ενός χυδαία ρατσιστικού λόγου και στην διαιώνιση αρνητικών στερεοτύπων.
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
Πριν από λίγες μέρες, ένα 8χρονο κοριτσάκι στο Κερατσίνι, έχασε τη ζωή του σ’ ένα εργοστάσιο.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x