A+ A A-
  • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
  • h Αρχική
  • n Δίκτυα αλληλεγγυης
  • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
  • e Νέα
  • p Αρθογραφία
  • w Ποιοι είμαστε
  • c Επικοινωνία
  • t Web Tv
  • s Κοινωνική οικονομία
  • g Αλληλεγγύη
  • m Συνεργατισμός
  • x Καινοτομίες
  • u Start ups
  • o Αειφορία
  • r Δικαιώματα
  • j Ακτιβισμός
  • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Το λάθος που κάνουμε όταν μαγειρεύουμε λαχανικά

Γνωρίζετε ότι ο τρόπος που μαγειρεύουμε τα λαχανικά μπορεί να επηρεάσει την περιεκτικότητά τους σε πολύτιμες βιταμίνες και απαραίτητα μέταλλα;

Σύμφωνα με τη διατροφολόγο Tracy Lesht, το βράσιμο των λαχανικών είναι ο πλέον λάθος τρόπος μαγειρέματος καθώς οδηγεί σε απώλεια θρεπτικών συστατικών σε ποσοστό έως και 50%.

Το βράσιμο δεν ενδείκνυται, κυρίως για λαχανικά που περιέχουν υδατοδιαλυτές βιταμίνες, όπως το λάχανο, το σπανάκι, η λαχανίδα, το μπρόκολο, τα φασόλια και ο αρακάς.

Ένας τρόπος να διατηρήσετε τη θρεπτική αξία αυτών των λαχανικών είναι να τα μαγειρεύετε με ελάχιστο νερό και για λίγη ώρα. Εναλλακτικά, το Βρετανικό Σύστημα Υγείας στην ιστοσελίδα του προτείνει το ψήσιμο και το μαγείρεμα στον ατμό.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο καλύτερος τρόπος να διατηρήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες υδατοδιαλυτές βιταμίνες είναι να μαγειρεύουμε στον ατμό ή να ψήνουμε τα λαχανικά, αντί να τα βράζουμε, ή να χρησιμοποιούμε το νερό σε σούπες ή σε φαγητά κατσαρόλας αντί να το πετάμε».

 

Πηγή: onmed.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΤΡΟΦΙΜΑ
Όταν, καθημερινά ως θεατές των ενημερωτικών εκπομπών παρακολουθούμε «παρέλαση» από φέρετρα ή ακούμε αριθμούς νεκρών, είναι δύσκολο να αντιτάξουμε επιχειρήματα στην εκτίμηση και αξιολόγηση της ανθρώπινης ζωής
ΤΡΟΦΙΜΑ
Προετοιμάσαμε τα παρτέρια μας την προηγούμενη εβδομάδα κι ήρθε η ώρα να φυτέψουμε τα χειμωνιάτικα κηπευτικά μας για άλλη μια χρονιά.

ΤΡΟΦΙΜΑ
Αυτοί που ακολουθούν μια δίαιτα πλούσια σε βιταμίνη Α μειώνουν την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του δέρματος συγκριτικά με εκείνους που καταναλώνουν μέτριες ποσότητες
ΤΡΟΦΙΜΑ
Το πλύσιμο των φρούτων και των λαχανικών βοηθάει στον καθαρισμό των φυτοφαρμάκων από τα φρούτα και τα λαχανικά και πράγματι αυτή είναι η συνήθης πρακτική. 
ΤΡΟΦΙΜΑ

Όταν μαγειρεύετε ή θέλετε να φτιάξετε κάτι γρήγορο, συχνά συνδυάζετε τροφές χωρίς να το πολυσκεφτείτε.


ΤΡΟΦΙΜΑ
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, Έλληνες σεφ και πρόσφυγες μάγειρες θα ενώσουν τις δυνάμεις τους στην κουζίνα
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x