A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Συνεχίζει δυναμικά το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Βύρωνα

Τέσσερα χρόνια προσφοράς στο μέτωπο της κοινωνικής Αλληλεγγύης, στο πλευρό των άνεργων και άπορων ανασφάλιστων συμπολιτών μας έκλεισε το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Βύρωνα στις 31 Οκτωβρίου. 

Το ΚΙΦΒ όλα αυτά τα χρόνια πάλεψε και εξακολουθεί να παλεύει ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές που γέννησαν το χρέος, τις δανειακές συμβάσεις και τα μνημόνια. Παλεύει για την Αλλαγή, για να αποκατασταθούν των δικαιωμάτων των εργαζομένων, για την δημιουργία ενός ΕΣΥ που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες του ελληνικού λαού. 

Από 31 Οκτώβρη 2015 έως και 1 Νοέμβρη 2016, το ΚΙΦΒ δέχτηκε συνολικά 4.383 επισκέψεις. Από αυτές 357 άτομα στάλθηκαν σε γιατρούς, 74 άτομα σε διαγνωστικά κέντρα και οι υπόλοιπες επισκέψεις έγιναν για φάρμακα. Συνολικά στα τέσσερα χρόνια λειτουργίας του το ΚΙΦΒ εξυπηρέτησε 17.518 επισκέπτες. Στο ΚΙΦΒ εξακολουθούν να προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους σήμερα 104 γιατροί όλων των ειδικοτήτων, τρία διαγνωστικά κέντρα και 35 περίπου φαρμακεία, τα οποία στηρίζουν το έργο του. Μεγάλη ήταν επίσης η συμβολή σε φάρμακα από μεγάλο αριθμό πολιτών από όλη την Ελλάδα που αναγνωρίζουν και έχουν αγκαλιάσει με την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη τους το έργο του ΚΙΦΒ.  

Όπως είναι γνωστό το ΚΙΦΒ, το οποίο ιδρύθηκε με πρωτοβουλία πολιτών και πλαισιώθηκε από την πολύτιμη και ανιδιοτελή συμβολή γιατρών και φαρμακοποιών, δεν έχει καμιά κομματική ή κρατική εξάρτηση, δεν ζήτησε ποτέ και δεν παίρνει καμιά χρηματοδότηση από πουθενά, δεν είναι ΜΚΟ, δεν έχει δημοτικό χαρακτήρα και δεν περιορίζει την δράση του στα όρια του Βύρωνα, αλλά παρέχει τα φάρμακα και όλες τις υπηρεσίες δωρεάν, σε όλους, χωρίς εξαίρεση, τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας, ανεξάρτητα από το τόπο κατοικίας τους. Η λειτουργία του και οι όποιες οικονομικές ανάγκες του καλύπτονται βασικά από τις τακτικές συνδρομές των 28 εθελοντών-μελών που προσφέρουν ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους στο ΚΙΦΒ. 

Κατά την περίοδο 2015-2016 συγκινητική όσο και σημαντική ήταν επίσης η κατά καιρούς εθελοντική συνεισφορά Ελλήνων και ξένων πολιτών από Ελλάδα, Γαλλία, Γερμανία, ΗΠΑ, Ιταλία, Ολλανδία, που προσέφεραν πολύμορφη βοήθεια, άλλοτε με φάρμακα ή ενισχύσεις για την αγορά φαρμάκων, άλλοτε για έκτακτη  βοήθεια σε ανάπηρα άτομα και σε άλλες περιπτώσεις για ειδικές και έκτακτες ανάγκες, που αφορούσαν άτομα που δεν είχαν καμιά κρατική ή άλλη οικονομική στήριξη. Χαιρετίζουμε με αισθήματα αδελφοσύνης την συμβολή όλων όσων συνέβαλαν στο έργο του ΚΙΦΒ, στην αλληλεγγύη προς στον ελληνικό λαό, βοήθησαν στην ενημέρωση των ευρωπαϊκών και άλλων λαών για την τραγική κατάσταση του λαού μας, στήριξαν τον αγώνα του για να τερματιστεί το βάρβαρο και μισητό καθεστώς της ξένης εξάρτησης και των αντιλαϊκών πολιτικών, για την Αλλαγή.   

Το ΚΙΦΒ ανάπτυξε ιδιαίτερη δράση σε ορισμένα μέτωπα της Υγείας. Όπως είναι γνωστό ο κρίσιμος τομέας της Υγείας αποτελεί ένα από τα μεγάλα θύματα της κρίσης του συστήματος, της πολιτικής της Ε.Ε και των ελληνικών κυβερνήσεων, που θήτευσαν σε όλη την διάρκεια της κρίσης έως και σήμερα, καθώς και του κατεστημένου, που είναι ταυτισμένο με τις αντιλαϊκές και αντιδραστικές πολιτικές και μεταχειρίζεται τον εργαζόμενο λαό με περιφρόνηση, καταπατά τα αναφαίρετα και δημοκρατικά δικαιώματά του στον τομέα της Υγείας. 

Πάνω σε αυτή την βάση το ΚΙΦΒ έκανε ορισμένες παρεμβάσεις, συνέβαλε στην ενημέρωση του λαού για τα δικαιώματά του. Κατάγγειλε ορισμένες πράξεις από διοικήσεις κρατικών νοσοκομείων, απαράδεκτες και απάνθρωπες όσο και παράνομες συμπεριφορές της εκφυλισμένης ιατρικής διευθυντοκρατίας, φαινόμενα καταπάτησης των δικαιωμάτων και εξαπάτησης ασθενών από  την  αντιδραστική γραφειοκρατία κρατικών νοσοκομείων, ξεσκέπασε την πολιτική καταπάτησης των δικαιωμάτων των ανάπηρων και τις παραβιάσεις από τα ΚΕΠΑ, ενώ αγωνίστηκε με συνέπεια για να τερματιστεί οι απάνθρωπες πολιτικές απέναντι στους άπορους της Πρόνοιας καθώς και φαινόμενα που είχαν να κάνουν με την κομματική εκμετάλλευση της κοινωνικής αλληλεγγύης, του πόνου και των τραγικών αναγκών των άνεργων και της φτωχολογιάς του λαού μας.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΛΛΑΔΑ
Η Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, γνωρίζοντας το επερχόμενο πρόβλημα με τις ανεδαφικές διεκδικήσεις της ιεραρχίας της εκκλησίας ερευνά και μελετά τα τελευταία επτά χρόνια δεδομένα και στοιχεία
ΕΛΛΑΔΑ
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.432, εκ των οποίων το 55% αφορά άνδρες
ΕΛΛΑΔΑ
Tο «πρωτοσέλιδο» των 850 πρώην εργαζομένων της «Ελευθεροτυπίας», που διεκδικούν δεδουλευμένα και αποζημιώσεις εννέα χρόνια μετά το κλείσιμο της εφημερίδας
ΕΛΛΑΔΑ
Ιδανικά συμπληρώνονται οι δράσεις της HR Community στον χώρο του τουρισμού με άλλη μία διαδικτυακή ημερίδα, η οποία εντάσσεται στη δέσμη πρωτοβουλιών του skywalker.gr «Βγαίνουμε μπροστά», με τίτλο «Tourism reality: Από τη θεωρία στην πράξη».
ΕΛΛΑΔΑ
Ακουγόταν πολύ καλό για να είναι… ελληνικό, αλλά ήταν τόσο αληθινό που έλαβε διαστάσεις εμβληματικού παραδείγματος προόδου και προκοπής σε παγκόσμιο επίπεδο.
ΕΛΛΑΔΑ
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.409, εκ των οποίων το 54,9% είναι άνδρες.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x