A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Αντοχή στην δύσκολη καθημερινότητα με αρχαιοελληνική συνταγή

Κοντά στο τέλος του έτους ο Θεός Διόνυσος είπε να πλησιάσει τους Έλληνες για να κάνει απολογισμό. Ήθελε να δει πόσες φορές ύμνησαν τα δώρα του και πόσες γλέντησαν ξέφρενα για να τον τιμήσουν.

Πήρε μαζί του τον Πάνα. Για να μην είναι μόνος και ξεκίνησε πρωί – πρωί μια Δευτέρα. 

Στο διάβα τους όμως συναντούσαν ανθρώπους σκυθρωπούς, όλο γκρίνια και απογοήτευση. «Είναι μεγάλα τα βάρη που σηκώνουμε στους ώμους μας, είμαστε κουρασμένοι», έλεγαν και ξανάλεγαν. 

Ο Θεός Διόνυσος και ο Πάνας προβληματίστηκαν.

Η ώρα περνούσε, οι μέρες διαδέχονταν η μία την άλλη και τα νεύρα δεν υποχωρούσαν. Άρχισαν οι επισκέπτες από το παρελθόν να νιώθουν άχρηστοι στην σύγχρονη Ελλάδα κι είπαν να φύγουν.

Έφτασε η Παρασκευή, ο ήλιος βασίλεψε και έδωσε τη θέση του στο ασημένιο φεγγάρι. Εκεί που διάβαιναν, στα αυτιά τους άρχισαν να φτάνουν μελωδίες από μουσικά όργανα και γλυκές λαλιές. 

Στάθηκαν, κοίταξαν από ένα ακάλυπτο παραθύρι και ορθάνοιξαν τα μάτια τους στο θέαμα. 

Μια γιορτή είχε στηθεί γύρω από ένα τραπέζι με συγγενείς και φίλους. Πολύς Κεκραμμένος Οίνος Ηλέσιον έρεε στα ποτήρια, νόστιμοι, απλοί μεζέδες έφταναν από άξια χέρια και οι άνθρωποι έτρωγαν, έπιναν και τραγουδούσαν αγκαλιασμένοι. 

Είχαν ξεχάσει θαρρείς τα βάσανά τους, τα είχαν ξορκίσει!

Τα πρόσωπά τους είχαν φως και η ψυχή τους μια γλυκιά αναταραχή. 

Ώσπου σηκώθηκε ο πρώτος από την παρέα και άπλωσε με μιας τα χέρια του στον ουρανό. Όπως η λάβα βγαίνει από ένα ηφαίστειο. 

Μια διονυσιακή μουσική τύλιξε το κορμί του και πέρασε, κι αυτός την ακολούθησε με κοφτά βήματα.

Έπειτα σηκώθηκαν κι άλλοι. Το δωμάτιο δεν είχε πια τοίχους… Δεν είχε ταβάνι… Σαν χείμαρροι ξεχύνονταν στο μεγάλο χοροστάσι οι άνθρωποι. 

…Και κάποιος αναφώνησε «Χάρε θα σε νικήσω»!

Ευχαριστημένος κίνησε να φύγει τότε από την Ελλάδα ο Θεός Διόνυσος, μα ο Πάνας είπε: «Πήγαινε εσύ… Εγώ θα έρθω το χάραμα»!


Ρυζαλευρώνοντας το… Πιρούνι

Cheese Cake Λεμόνι Λίγοι, ίσως, ξέρουν, πως το αθώο ρυζάκι, αυτό που το 66% των […] Read More

Δροσοσταλίδα… στο Πιρούνι

Ειδύλλι, Το Νερό Του Σταφυλιού   Η νέα παραγωγή πολλές φορές με έχει εκπλήξει με […] Read More

Ένα… Πιρούνι όλο γλύκα

Σταφυλόμελο, ή Super Food Στα Ελληνικά   Η σύγχρονη διατροφή μισεί τη ζάχαρη. Από τον […] Read More

Η συνάθροιση άνω των τριών… Επιβάλλεται!

ΑρχαιοΕλληνικός Οίνος Ηλέσιον: Βάζουμε τον οίνο… βάζεις την παρέα ;   Αφορμή για συνάθροιση. Αντίσταση […] Read More

Ένα Πιρούνι έφερε το… σμίξιμο

Ηλέσιον Το Κρασί Των Αρχαίων Ελλήνων Τα αρχαία κείμενα μας έχουν περιγράψει με λεπτομέρειες πώς […]Read More

Ρυζείς με το… Πιρούνι

Το Ατζέμ Πιλάφι Της Γιαγιάς Μου To 2008, μια παρέα με ανησυχίες για το «πράσινο» […] Read More

Σταφυλο-μελοποίηση

Στην εποχή μας όπου κυριαρχούν ακόμα οι φάλτσες νότες των τοξικών διατροφικών παρασκευασμάτων, το Ηλέσιον, […] Read More

Επανάσταση στην διατροφή φέρνει το… Ειδύλλι

«Ειδύλλι» Δροσοσταλίδα φρέσκου βιολογικού σταφυλιού που αφαιρέθηκε σε… θερμοκρασία περιβάλλοντος !   Τα βράδια που […] Read More


ΗΛΕΣΙΟΝ

Ο οργανισμός περιβάλλοντος “ΗΛΕΣΙΟΝ” είναι μια ομάδα ανθρώπων, που αγαπούνε τον άνθρωπο, την φύση και αποδεικνύουν ότι υπάρχουν λύσεις στα σημερινά μεγάλα αδιέξοδα! Θεωρούν ότι η συλλογική ομαδική δράση με ΟικοΑυτάρκεια, Ανταλλαγή και διάδοση της Διατροφικής μας Κληρονομιάς, είναι η συνέχιση της Ζωής, της διαφύλαξης του Περιβάλλοντος και της Βιοποικιλότητας.

Γι’ αυτό επέλεξαν την μη κερδοσκοπική λειτουργία του οργανισμού.

Η σκέψη της ομαδικής δράσης ωρίμασε -σαν παλιό καλό κρασί- όταν περπατώντας πάνω στην Οίτη, θέλοντας να κόψουν ένα καρύδι παρατήρησαν ότι η καρυδιά είχε και σταφύλια! Τσαμπιά με μαύρα ζουμερά ολόφρεσκα σταφύλια!

Οι ρόγες ήταν πολύ σφικτές μεταξύ τους και δεν είχαν ούτε μία ζημιά. Το σταφύλι μοσχοβολούσε κι ήταν ολόγλυκο, ενώ ο ασυνήθιστα χοντρός κορμός του κλίματος, φανέρωνε την πολύ μεγάλη ηλικία του.

Το κλίμα είχε επιζήσει από όλες τις αρρώστιες και είχε φτιάξει ισχυρό αμυντικό σύστημα. Με τα χρόνια είχε αναρριχηθεί και κλαρώσει πάνω στην καρυδιά.

Από καιρό στο μυαλό τους είχε εντυπωθεί η ανακάλυψη του 2.500 ετών άκρατου οίνου της «Περιστέρας». Γι αυτό ξεκίνησαν προσπάθειες για κρασί χωρίς θειώδη φάρμακα, χρώματα και άλλα χημικά βασιζόμενο σε ΑρχαιοΕλληνικά πρότυπα. Ευτυχώς, και παρά τις αποτροπές πολλών, δικαιώθηκαν και ο στόχος τους πέτυχε! Ο Άκρατος Οίνος Ηλέσιον διατηρείται από το 2008 χωρίς προβλήματα.

Έτσι, αποφάσισαν την δημιουργία ομάδας ανάδειξης της διατροφικής μας κληρονομιάς. Συνδυάζοντας την τεράστια, πολυετή εμπειρία και τις σπουδαίες πληροφορίες, με τις σημερινές, άρτιες, τεχνολογικές δυνατότητές, εύκολα προκύπτουν πολύ σημαντικά οφέλη για την Ζωή!

Παραδοσιακά και με το βλέμμα… στα αρχαία πατητήρια, έβαλαν στόχο να διασώσουν παλιές παραδοσιακές ποικιλίες και να οινοποιήσουν με ΑρχαιοΕλληνικά πρότυπα !

Η Κοινότητα του οργανισμού Ηλέσιον πέτυχε:

√       Να βρει τρεις «ξεχασμένες» από την πολιτεία πολύ παλιές παραδοσιακές «άγριες» ποικιλίες  σταφυλιών το «Γκοσμάρι», την λευκή και την κόκκινη «Κολοκυθάρα».

√       Να βρει παραδοσιακούς σπόρους από «άγρια» φυτά στα βουνά.

√       Να οινοποιήσει πολλές φορές με μεγάλη επιτυχία «άκρατο οίνο» με βάση τα αρχαιοελληνικά πρότυπα! Ο οποίος διατηρείται χωρίς να ξινίζει κι από το 2008.

√       Να καλλιεργήσει με φυσικό τρόπο μαζί με τα “ζιζάνια” και με επιτυχία βιολογικό ρύζι στη περιοχή «Φύση» (NATURA) του Σπερχειού ποταμού.

Η Καινοτομία Ηλέσιον

Καν’ το όπως οι αρχαίοι!

Με βάση την παράδοση και την σημερινή τεχνολογία, το Ηλέσιον, αναγέννησε τον Άκρατο ΑρχαιοΕλληνικό Οίνο!

Στην διαδικασία της αναγέννησης του Άκρατου Οίνου το Ηλέσιον δημιούργησε το Σταφυλόμελο και το Ειδύλλι. Από 100% φρέσκο χυμό σταφυλιού, με αφαίρεση μόνο του νερού σε χαμηλή θερμοκρασία.

Περιέχει αναλλοίωτα τα συστατικά και τα αρώματα του σταφυλιού, δίνοντας στο μούστο τη δύναμη για να φτιαχτεί ο υψηλόβαθμος Άκρατος Οίνος!

Το Ηλέσιον αναγεννώντας τον ΑρχαιοΕλληνικό Οίνο δημιούργησε το Ειδύλλι, νερό από τα σταφύλια και το Σταφυλόμελο που είναι φυσικό σιρόπι φρέσκου βιολογικού σταφυλιού. Τα προϊόντα αυτά είναι 100% από σταφύλι, χωρίς πρόσθετα θειώδη, χημικά και ζάχαρη. Είναι άθερμα, αφιλτράριστα και άζυμα, χωρίς οινόπνευμα!

Ο Άκρατος Οίνος του Ηλέσιον όταν σμίξει με το Ειδύλλι δημιουργεί τον Κεκραμμένο Οίνο, που σήμερα ονομάζουμε κρασί. Δίνοντας έτσι την δυνατότητα στον κάθε φίλο του οίνου να δημιουργήσει το δικό του κρασί σε όποιους βαθμούς το επιθυμεί εκείνη τη στιγμή!


helession.com


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ
Η Ελλάδα χθες είχε 1.137 κρούσματα λιγότερα απο την Κίνα
ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ
Βυζαντινολόγοι της Ελλάδας και του εξωτερικού, επιστήμονες εγνωσμένου κύρους αλλά και από εμπειρογνώμονας της UNESCO
ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ
Ενώνουμε τις φωνές μας από τις δύο πλευρές του Αιγαίου:
ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ
Νέο lockdown εντός 15 ημερών. Αναστολή αεροπορικών και λοιπών μεταφορών
ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ
Ο καθηγητής Αιματολογίας της Σορβόννης, Γρηγόρης Γεροτζιάφας είναι υπέρ ενός άμεσου lockdown στην Ελλάδα
ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ
Παρά το ότι στο δεύτερο τρίμηνο του 2020 πάνω από το ένα τέταρτο των Ελλήνων εργαζόμενων τέθηκαν σε αναστολή απασχόλησης
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x