A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

"Ψυχές των Συνόρων": Στηρίζουμε ΕΔΩ το Crowdfunding του συγκλονιστικού ντοκιμαντέρ για την Ειδομένη [ΒΙΝΤΕΟ]

BORDER SOULS – ΨΥΧΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ

Ένα ντοκιμαντέρ για την ομορφιά της προσφοράς και της αλληλεγγύης μέσα στο χάος της Ειδομένης

Ο βραβευμένος Έλληνας κινηματογραφιστής Τάκης Μπαρδάκος μετά τη συγκλονιστική ταινία του «Η ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ ΚΑΤΩ», που διακρίθηκε  σε διεθνή φεστιβάλ, επανέρχεται με τη  δημιουργία ενός ακόμη συγκλονιστικού φιλμ, για τις γραμμές παγίδευσης περισσότερων από 60.000 προσφύγων στην Ελλάδα και ανακαλύπτει την ομορφιά της αγάπης και της αλληλεγγύης μέσα στο χάος της Ειδομένης, στο νέο του ντοκιμαντέρ, “BORDER SOULS”.Είναι κι αυτή μια ανεξάρτητη παραγωγή χωρίς δεσμεύσεις από το κράτος ή τα τηλεοπτικά κανάλια, στηρίζεται αποκλειστικά στη χρηματοδότηση μέσω διαδικτύου Crowdfunding https://igg.me/at/ioZCuQq-JIw και «φιλοδοξεί» να ολοκληρωθεί σύντομα όπως αναφέρει, με τη συμμετοχή και οικονομική υποστήριξη από τους ενεργούς πολίτες.

Ένα φιλμ για τα δεινά των προσφύγων, μέσα από κινηματογραφικές εικόνες με μια ποιητική ματιά, καταγράφει τον παρατεταμένο και άσκοπο εγκλωβισμό ψυχών σε καταυλισμούς κατά μήκος των ελληνικών συνόρων, που χαρακτηρίστηκαν «η ντροπή της Ευρώπης»


Η κάμερα ακολουθεί τους πρόσφυγες από τις χώρες του πολέμου και της καταστροφής, στις επικίνδυνες θαλάσσιες διαβάσεις του Αιγαίου και στο ταξίδι προς το βορά με ένα πράγμα να έχουν πάντα στο μυαλό τους: να περάσουν τα σύνορα. Αλλά όταν η Ευρώπη κλείνει τα σύνορά της προς την Ελλάδα, εγκλωβίζοντας και εμποδίζοντας τη σωτηρία τους, οι πρόσφυγες γίνονται αόρατοι προς τον έξω κόσμο. Γίνονται οι ψυχές των συνόρων.Η κάμερα  μπαίνει στα άδυτα του μοναστηριού στη Μεγάλη Παναγία της  Χαλκιδικής και αποκαλύπτει μια οργανωμένη κοινότητα αλληλεγγύης και αχρήματης προσφοράς με τους μοναχούς και τους κατοίκους από τα γύρω χωριά να ενώνουν με την αγάπη τους, χριστιανούς και μουσουλμάνους προσφέροντάς τροφή, αγάπη, ελπίδα και χαμόγελο στα προσφυγόπουλα, στο γκέτο της Ειδομένης.Ανεξάρτητα από την οικονομική κατάρρευση της χώρας, το ντοκιμαντέρ αυτό  φωτίζει την ικανότητα μιας ισοπεδωμένης από την κρίση κοινωνίας, να αλλάξει τον κόσμο με λιγότερα λόγια και περισσότερη δράση.

Ο Τάκης Μπαρδάκος είναι ένας ανεξάρτητος κινηματογραφιστής με πολλά χρόνια εμπειρίας στο ντοκιμαντέρ. Άνεργος ο ίδιος δραστηριοποιείται σε κινήσεις κοινωνικής αλληλεγγύης και έχει δημιουργήσει το μη κερδοσκοπικό σωματείο ντοκιμαντέρ http://squarefilms.gr/  μαζί με άλλους άνεργους και  συνειδητοποιημένους πολίτες, με στόχο τη δημιουργία ανεξάρτητων ταινιών για τα προβλήματα της κοινωνικής ανισότητας και αδικίας.

 Το BORDER SOULS χρειάζεται τη βοήθειά μας  Ως μια παραγωγή χωρίς καμία επίσημη χρηματοδότηση που είναι, απαιτούνται κάποιοι στοιχειώδεις πόροι ώστε να γίνει δυνατή η ολοκλήρωσή του, και μάλιστα με τις επαγγελματικές προδιαγραφές με τις οποίες έχει εξελιχθεί μέχρι τώρα. 

Πολλοί που σκεπτόμαστε να κάνουμε κάποια κοινωνική προσφορά για τις γιορτές, είναι σίγουρο ότι επιλέγοντας τη χορηγία σε αυτό το ντοκιμαντέρ https://igg.me/at/ioZCuQq-JIw τα χρήματά μας θα πιάσουν τόπο. Με μόλις  5 ευρώ, γίνεσαι συμπαραγωγός προσθέτοντας τα δικά σου καρέ, στο «BORDER SOULS», σε αυτό το φιλμ του ανθρωπισμού και την Αλληλεγγύης.

Η δημοσιοποίηση αυτής της προσπάθειας, είναι κι αυτή μια καλή βοήθεια, για τους μη έχοντες ούτε τα 5 ευρώ

Μπορείτε να συνεισφέρετε και με κατάθεση στο λογαριασμό της ταινίας

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 

IBAN:GR 110 179 380 000 001 790 011 7973, 

Κάτοχος Λογαριασμού: SQUAREFILMS, 

Αιτιολογία: Δωρεά


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Υπογράφηκε σήμερα και αναρτήθηκε η δημόσια πρόσκληση για το ειδικό πρόγραμμα τηλεκατάρτισης, με πιστοποίηση, για τους πληττόμενους από τον κορωνοϊό επιστημονικούς κλάδους της χώρας.
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Τη διάθεση 200 δωρεάν θέσεων e-learning προγραμμάτων επιμόρφωσης ανακοίνωσε το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Κυρίαρχο συναίσθημα, ανάμεσα σε πολλά που ενδέχεται να βιώνουμε το τελευταίο διάστημα με αφορμή τον παρατεταμένο εγκλεισμό μας στο σπίτι εξαιτίας του φονικού κορωνοϊού, είναι ο φόβος. Ένα συναίσθημα που εκδηλώνεται με διαφορετικό τρόπο στο κάθε άτομο.
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Το βασικότερο που πρέπει να ειπωθεί για τον Ιταλό Τζιοβάνι Βοκάκιο (Giovanni Boccaccio/εξελληνισμένο Ιωάννης Βοκάκιος), που έζησε από το 1313 ως το 1375 μ.Χ στην Φλωρεντία, είναι ότι ήταν ένας πραγματικά μεγάλος ουμανιστής της εποχής του.
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Μια σειρά από χρήσιμες συμβουλές που θα φροντίσουν τόσο τους χρήστες όσο και τα αξεσουάρ και έξυπνα κινητά τα οποία σε καθημερινή βάση χρησιμοποιούν πολλές φορές δίνει με σημερινή της ανακοίνωση η Honor.
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Στις 22-23 Φεβρουαρίου 2020, στα Πρότυπα Σχολεία των Αναβρύτων (Πρότυπο Γενικό Λύκειο Αναβρύτων και Πρότυπο Γυμνάσιο Αναβρύτων), στον χώρο του Άλσους Συγγρού, Μαρούσι, διεξήχθη το 3ο Μαθητικό Συνέδριο Προσομοίωσης Ηνωμένων Εθνών
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ