A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Πώς θα αγοράσετε δώρα για τα Χριστούγεννα και τα χρήματά σας θα πάνε σε καλό σκοπό [Λίστα]

Φέτος, μπορείτε να ψωνίσετε πρωτότυπα και ιδιαίτερα δώρα για τους αγαπημένους σας και ταυτόχρονα να βοηθήσετε με τα χρήματά σας κινήσεις αλληλεγγύης και αυτοοργάνωσης.

Παρακάτω θα βρείτε μία ενδεικτική λίστα κινήσεων και εγχειρημάτων, από όπου  μπορείτε να αγοράσετε δώρα και να στηρίξετε δράσεις αλληλεγγύης. H Wise Greece είναι μία μη κερδοσκοπική Κίνηση με διπλό σκοπό! Από τη μία πλευρά προωθεί σε παγκόσμιο επίπεδο τα οφέλη της Ελληνικής διατροφής και την ποιότητα των ελληνικών τροφίμων, ενώ μέσα από τις πωλήσεις τους συγκεντρώνει κέρδη τα οποία "μετατρέπει" σε τρόφιμα για να τα διαθέσει σε παιδιά και συνανθρώπους μας με μεγάλη ανάγκη. 

Μία Κίνηση ευαισθητοποίησης των καταναλωτών σε παγκόσμιο επίπεδο, για να αγκαλιάσουν αυτά τα προϊόντα, να ακολουθήσουν την ελληνική διατροφή και να τα εντάξουν στην καθημερινότητά τους, στηρίζοντας έτσι την προσπάθειά μας. Μία Κίνηση που παράγει κέρδος για την ελληνική οικονομία, ενώ ταυτόχρονα επιτελεί ένα σημαντικό κοινωνικό έργο. 

Με κάθε μπουκάλι και κάθε βάζο που επιλέγεις με τη σήμανση Wise Greece,  βοηθάς ώστε να προσφερθούν βασικά διατροφικά είδη στις ευπαθείς ομάδες. 

Η Wise Greece χρησιμοποιεί όλο το κέρδος από τις πωλήσεις των προϊόντων που συμμετέχουν στην Κίνηση, για να αγοράσει τρόφιμα και να τα διαθέσει σε παιδιά, ηλικιωμένους και άστεγους στα όρια της φτώχειας! Και το σημαντικότερο;  Δεν αποδίδει ποτέ χρήματα, παρά μόνο τρόφιμα σε συνανθρώπους μας που έχουν πραγματική ανάγκη. 

Θέλετε να βοηθήσετε το έργο της Wise Greece;

Δείτε την λίστα με όλα τα προϊόντα ανά κατηγορία πατώντας εδώ.

Αυτές τις γιορτές μπορείτε να προσφέρετε και χρηστικά δώρα, όπως οικολογικά καθαριστικά από το αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ. Το νέο κατάστημα της ΒΙΟΜΕ στην Αθήνα έκανε πρόσφατα εγκαίνια και βρίσκεται στην οδό Ψαρών 33, Περιστέρι (σταθμός μετρό Αγ.Αντώνιος). Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα-Τετάρτη 9:00-15:00 - Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή 9:00-14:00 και 17:00-20:00 - Σάββατο 9:00-14:00 - Τηλέφωνο καταστήματος: 2130437163. 

Εναλλακτικά, μπορείτε να επισκεφτείτε το E-shop: www.viomecoop.com και να διαλέξετε τα προϊόντα που σας ενδιαφέρουν.

Η Fair Trade Hellas στοχεύει στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των περιθωριοποιημένων παραγωγών και εργαζομένων, αλλάζοντας τις αθέμιτες δομές του διεθνούς εμπορίου και συμμετέχοντας σ’ ένα κίνημα με χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, που αγωνίζονται υπέρ της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας.


Πλέον, το νέο εγχείρημα της Fair Trade Hellas για την προώθηση της υπεύθυνης κατανάλωσης είναι γεγονός! 

Μπορείτε να προμηθεύεστε προϊόντα ηθικού, ισοδίκαιου και αλληλέγγυου εμπορίου μέσω του e-shop: www.fairtrade.gr/store

Ο οργανισμός περιβάλλοντος “ΗΛΕΣΙΟΝ” είναι μια ομάδα ανθρώπων, που αγαπούνε τον άνθρωπο, την φύση και αποδεικνύουν ότι υπάρχουν λύσεις στα σημερινά μεγάλα αδιέξοδα! 

Θεωρούν ότι η συλλογική ομαδική δράση με ΟικοΑυτάρκεια, Ανταλλαγή και διάδοση της Διατροφικής μας Κληρονομιάς, είναι η συνέχιση της Ζωής, της διαφύλαξης του Περιβάλλοντος και της Βιοποικιλότητας.

Γι’ αυτό επέλεξαν την μη κερδοσκοπική λειτουργία του οργανισμού.

Δείτε τον κατάλογο των πρωτότυπων προϊόντων του οργανισμού Ηλέσιον πατώντας εδώ.Στο συνεταιριστικό σούπερ μάρκετ Βιος Coop στη Θεσσαλονίκη (Κων. Καραμανλή 42) μπορείτε να φτιάξετε ένα καλάθι ποιοτικών προϊόντων και να το προσφέρετε για δώρο στους δικούς σας ανθρώπους.

Σκοπός του “βιος coop” είναι η λειτουργία ενός συνεταιριστικού μη κερδοσκοπικού σούπερ μάρκετ με ποιοτικά αλλά και φτηνά προϊόντα, όσο το δυνατόν περισσότερο προερχόμενα από συνεταιρισμούς αγροτών αλλά και μεμονωμένους παραγωγούς. 

Περισσότερα εδώ: www.bioscoop.gr


"Οι Ακυβέρνητες Πολιτείες είναι  νέα προσπάθεια στον χώρο του βιβλίου, των εντύπων και των κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων. Είναι μια προσπάθεια βγαλμένη από την αναγκαιότητα.

Την αναγκαιότητα να περπατήσει στους δρόμους της Θεσσαλονίκης το βιβλίο που δεν ενημερώνει απλά αλλά κεντρίζει, που δεν διηγείται μοναχά αλλά παραδειγματίζει, που δεν υποτάσσεται στην ελαφρότητα της βάρβαρης εποχής μας αλλά επιμένει να βρίσκεται «εκτός των τειχών» των αλυσίδων παραγωγής υπηκόων. 

Οι Ακυβέρνητες Πολιτείες βασίζονται στα βιβλία και στους δημιουργούς που αγωνίζονται ενάντια στο ρεύμα, στέκονται δίπλα τους και δίνουν τη δική τους μάχη, για να πάψει κάποια στιγμή το βιβλίο να είναι εμπόρευμα και οι άνθρωποι που εργάζονται σε αυτό εργαλεία της μηχανής εμπορευματοποίησης της γνώσης.

Επισκεφτείτε τις Ακυβέρνητες Πολιτείες στην διεύθυνση: Αλεξάνδρου Σβώλου 28, Θεσσαλονίκη 

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ είναι αυτοδιαχειριζόμενο εγχείρημα στο χώρο του βιβλίου.Ξεκίνησε το 2009 ως μια εκδοτική πρωτοβουλία στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Αττικής και σταδιακά αυτονομούμενο και διευρυνόμενο μετεξελίχθηκε σε μια αυτοδιαχειριζόμενη κοινότητα για την προώθηση ενός διαφορετικού πολιτισμού και μιας άλλης σχέσης με το βιβλίο, έξω από τη στυγνή λογική της «αγοράς» και του κέρδους, έξω από τα δεσμά της εκμετάλλευσης της εργατικής δύναμης. 

Ως εκ τούτου, οι Εκδόσεις των Συναδέλφων – Αυτοδιαχειριζόμενη Κοινότητα του Βιβλίου παρότι είναι τύποις μια κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση λειτουργεί αντιιεραρχικά, χωρίς διευθύνοντες και διευθυνόμενους, αποφασίζει –στο πνεύμα της συναίνεσης– συλλογικά και δεν αποσκοπεί, φυσικά, στο κέρδος και στον πλουτισμό των μελών της αλλά στον ισότιμο και αξιοπρεπή βιοπορισμό τους. 

Επισκεφτείτε τις Εκδόσεις των Συναδέλφων στην διεύθυνση: Καλλιδρομίου 30, Αθήνα 
Ο Συνεταιρισμός Ζωγράφου είναι μη κερδοσκοπικός. Αυτό σημαίνει ότι το όποιο οικονομικό πλεόνασμα προκύπτει από τη λειτουργία του θα μπορεί να χρηματοδοτεί δράσεις αλληλεγγύης. Διεύθυνση: Αβύδου 31, Ζωγράφου,  Τηλ:6972001598 - 6942025521- 
Αν συμμετέχετε σε κάποια αντίστοιχη κίνηση, στείλτε μας mail στο [email protected], για να την προσθέσουμε στην λίστα μας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ο Δήμος Διονύσου συνεχίζει τη συμμετοχή του στο καταναλωτικό κίνημα “Χωρίς Μεσάζοντες” με τη διοργάνωση της 114ης κατά σειρά δράσης
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Στο πάρκο Αγ. Κωνσταντίνου το τριήμερο 15-17 Οκτωβρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«Δεν είστε μόνοι, είμαστε όλοι μαζί!» Είναι το μήνυμα που στέλνουν οι Ζαπατίστ@ς
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Η ΚΑλΟ ως ένα εναλλακτικό μοντέλο βασίζεται σε αξίες και πρακτικές συμπερίληψης, οι οποίες θεωρούνται ιδιαίτερα απαραίτητες σε μια εποχή κοινωνικοοικονομικών αλλαγών.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Η 27η Σεπ έχει ορισθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού το 1970.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Aγορά χωρίς μεσάζοντες διοργανώνει το Δίκτυο Ανταλλαγής και Αλληλεγγύης Αγίας Παρασκευής.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x