A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

CETA CHECK: Ποιοι Έλληνες ευρωβουλευτές δεσμεύτηκαν να καταψηφίσουν την ληστρική CETA

"Συγχαρητήρια στους 527 Έλληνες πολίτες (αριθμοί που αυξάνονται διαρκώς) που έστειλαν μέσω του CETA CHECK αιτήματα στους Ευρωβουλευτές για την επιτυχία! Και σε όλους εσάς που δεν το βάζετε κάτω!

Μέχρι στιγμής δεσμεύθηκαν: Σακοράφα, Κούνεβα, Χρυσογόνος, Κούλογλου και Χουντής ότι θα καταψηφίσουν την CETA την 1η Φεβρουαρίου στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου. 

Τώρα φαίνεται η αξία του εργαλείου CETACHECK που με τόσο κόπο και επιμέλεια ετοίμασαν οι φίλοι και συνεργάτες μας.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι όσο περισσότεροι πολίτες ζητήσουν από Ευρωβουλευτές να δεσμευτούν, τόσο περισσότεροι το κάνουν.

Είναι πανεύκολο, με ένα κλικ και με αποδοχή ανάγνωσης της ΙΡ σας, να ζητήσετε και εσείς να δεσμευτούν δημόσια (επίσης εύκολα, με ένα κλικ) ότι θα καταψηφίσουν την CETA.

Σε τελική ευθεία η ψήφιση, σε τελική ευθεία και εμείς. Παρακαλώ δώστε τον καλύτερο εαυτό σας.

Επικοινωνείτε άμεσα μαζί τους ηλεκτρονικά, τηλεφωνικά ή και με κάρτ ποστάλ.

Διαβάστε παρακάτω να δείτε τι μπορείτε να κάνετε.

Δημήτρης Φαναριώτης, moderator για το Ελληνικό τμήμα της πανευρωπαϊκής καμπάνιας CETA CHECK"
 
Μήνυμα από τους Matthew, Steph and Daniel, moderators της καμπάνιας CETA CHECK:

     
"Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι. 
     
Συγχαρητήρια! Από όταν ξεκίνησε η δεύτερη φάση, πριν  πέντε εβδομάδες, 77.500 πολίτες ζήτησαν από τους βουλευτές τους να ψηφίσουν κατά της CETA!  Αυτό είναι 12.000 πολίτες περισσότεροι από την περασμένη εβδομάδα και αυτό απέφερε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα! Συνεχίστε έτσι, καθώς οι βουλευτές δεσμεύονται ένας, ένας, με αποτέλεσμα (η CETA) να καταρρέει κάτω από μια τέτοια ουσιαστική δραστηριότητα! Για να γιορτάσουμε αυτό το γεγονός, ετοιμάσαμε ένα sharepicture για οποιονδήποτε θέλει να το χρησιμοποιήσει (βλέπε συνημμένο)! Αν θέλετε να το λάβετε στη γλώσσα σας, απλά στείλτε μας με email το κείμενο και θα σας απαντήσουμε αμέσως!{(βρίσκεται ήδη στο Ελληνικό μας μπλογκ)}
     
Μέχρι σήμερα, 119 ευρωβουλευτές δεσμεύθηκαν να καταψηφίσουν την CETA - συν 4 ευρωβουλευτές από την περασμένη εβδομάδα! Για την πλειοψηφία της Ολομέλειας χρειάζονται ± 350-376 ψήφοι. Ως εκ τούτου, χρειάζονται 231 με 257 επιπλέον ευρωβουλευτές που πρέπει ακόμα να πειστούν μέχρι την ψηφοφορία στην ολομέλεια που έχει προγραμματιστεί για την 1. Φεβρουάριο 2017.

Συνεχίστε μέχρι να δημιουργηθούν ρωγμές σε αυτά τα σκληρά καρύδια, τους ευρωβουλευτές!
     
Συνεχίζουμε να λαβαίνουμε πολύ καλά σχόλια από τους πολίτες που καλούν τους ευρωβουλευτές (στο τηλέφωνο). Η κα Μαρία Noichl Γερμανίδα ευρωβουλευτής, δεσμεύτηκε ότι θα καταψηφίσει την CETA, όταν τελικά πείστηκε να το κάνει, από ένα υπέροχο πολίτη αυτή την εβδομάδα που έχει βάλει ως επίμονο στόχο του να τηλεφωνεί και να πείθει τους  ευρωβουλευτές όλης της Γερμανίας. Είναι φοβερό να τον ακούς στο τηλέφωνο! Μαθαίνουμε τόσα πολλά!
     
Κάνοντας κλικ στο γκρι εικονίδιο "Πληροφορίες", δίπλα σε κάθε όνομα ευρωβουλευτή, όλοι μπορούν πλέον να έχουν άμεση πρόσβαση σε όλα στοιχεία επαφής τους. Παρακαλείστε να ενημερώσετε για την δυνατότητα αυτή τα δίκτυά σας και να τους ενθαρρύνετε να τους κάνουν μια κλήση - δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από την επαφή μαζί τους σε πραγματικό χρόνο!
                           
Εκτός από τις 10.000 καρτ-ποστάλ που στείλαμε την περασμένη εβδομάδα, θα αποσταλούν άλλες 10.000 αυτή την εβδομάδα, κυρίως σε Γερμανούς, Γάλλους και Βέλγους (Βαλλονία) πολίτες. Λαμβάνουμε εκπληκτικές νότες από πολίτες που μας λένε ότι μοιράζουν στοίβες των καρτ-ποστάλ στις επιχειρήσεις τους ή αίθουσες αναμονής. Είναι απίστευτο! Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να σιγουρευτεί κανείς εάν όλες αυτές οι κάρτες αποστέλλονται στους ευρωβουλευτές, αλλά είναι μια καλή ένδειξη του ότι οι offline καρτ-ποστάλ πηγαίνουν πολύ καλά μέχρι τώρα. Αν θέλετε να παραγγείλετε κάρτες σε DE / EN, (Γερμανικά/Αγγλικά), τότε μπορείτε να το κάνετε αυτό μέσω https://stop-ttip.org/cetacheck-postcards/

      
Αν θα θέλετε να φτιάξετε τα δικά σας καρτ-ποστάλ και χρειάζεστε υποστήριξη, απλά ενημερώστε μας.

Εάν έχετε περαιτέρω ιδέες ή σχόλια σχετικά με το CHECK CETA! Παρακαλώ μοιραστείτε τα μαζί μας!

Να λοιπόν, το πως μπορούμε να πετάξουμε την CETA στον κάλαθο αχρήστων!"
Matthew, Steph and DanielΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΚΤΙΒΙΣΜΟΣ
Παρέμβαση σε εταιρεία ηλεκτροφωτισμού στον Άγιο Δημήτριο πραγματοποίησαν μέλη της αναρχικής συλλογικότητας "Ρουβίκωνας".
ΑΚΤΙΒΙΣΜΟΣ
Μπαίνοντας στις γυναικείες τουαλέτες στο Red Nose Bar, στον Βόλο, οι γυναίκες βλέπουν αυτή την επιγραφή.
ΑΚΤΙΒΙΣΜΟΣ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας/ενημέρωσης, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το μεσημέρι 19 Δεκεμβρίου 2021, στην τοποθεσία Τσιούμα - Φούρνος
ΑΚΤΙΒΙΣΜΟΣ
Αυτός ο Δεκέμβρης του Αλέξη ανήκει στον 18χρονο Ρομά Νίκο Σαμπάνη και στην 8χρονη Όλγα
ΑΚΤΙΒΙΣΜΟΣ
Σε μια από τις μαζικότερες συλλογικές ενέργειες, πάνω από 290 οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών (ΟΚοιΠ) ενώνουμε τη φωνή μας
ΑΚΤΙΒΙΣΜΟΣ
Tου γεννήθηκε η ιδέα να (ξανα)χρησιμοποιήσει το τρέξιμο ως μέσο ευαισθητοποίησης για το καυτό -κυριολεκτικά και μεταφορικά- θέμα της κλιματικής αλλαγής
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x