Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ
Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου αποφάνθηκε ότι οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί, που κατέφυγαν στην Ελλάδα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος το καλοκαίρι, δεν πρέπει να εκδοθούν στην Τουρκία και διέταξε την άρση της κράτησης τους και την απόλυση τους εφόσον δεν κρατούνται για άλλη αιτία.
Ο Άρειος Πάγος δέχτηκε τους ισχυρισμούς των 8 αξιωματικών ότι δεν θα έχουν δίκαιη δίκη στην Τουρκία και πως κινδυνεύουν να υποστούν βασανισμούς ακόμη και να χάσουν τη ζωή τους.
Και για τους 8 οι αποφάσεις ήταν ομόφωνες.
Η προτεραιότητα στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα που επιβάλλουν η ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία αποτέλεσαν τη βάση της απόφασης.
Αμέσως μετά την απόφαση, οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης σε βάρος των αξιωματικών, όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.