A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Γνώρισε από κοντά την οικοκοινότητα ZEGG στη Γερμανία

Για όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν από κoντά τη ζωή σε μια οικοκοινότητα, η ZEGG στη Γερμανία προσφέρει διάφορες χαμηλού κόστους επιλογές για να τη γνωρίσετε και να αποκομίσετε τις εμπειρίες που σας ενδιαφέρουν:


ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ

α) Εβδομάδες Εθελοντικής Εργασίας


Οι εβδομάδες εθελοντικής εργασίας στο ZEGG είναι ένας ιδανικός τρόπος να γνωρίσετε την κοινότητα, καθώς και να έρθετε σε επαφή με άτομα με κοινά ενδιαφέροντα και ανησυχίες. Δουλεύουμε στον κήπο, στην κουζίνα και στον ξενώνα από Δευτέρα έως Σάββατο, 5 ώρες την ημέρα. Τελειώνουμε με μια βραδυνή ομαδική συνάντηση για συζήτηση, χορό, μουσική ή άλλες δραστηριότητες. Οι εθελοντές μένουν τουλάχιστον μια ολόκληρη εβδομάδα και η ημέρα έναρξης είναι η Κυριακή. Εάν έρχεστε για πρώτη φορά, είναι καλό να συμμετάσχετε στην ξενάγηση που γίνεται κάθε Κυριακή στις 4 μμ και ξεκινάει από την πλατεία της κοινότητας.

Ημερομηνίες


Μάιος 11.05 – 18.05, 18.05 – 25.05, 25.05 – 01.06
Ιούνιος 01.06 – 05.06, 22.06 – 29.06, 29.06 – 06.07
Ιούλιος 13.07 – 20.07, 20.07 – 24.07
Αύγουστος 03.08 – 10.08, 10.08 – 17.08, 17.08 – 24.08, 24.08 – 31.08

Κόστος: 70 ευρώ ανά εβδομάδα (χορτοφαγική διατροφή και διαμονή σε δικές μας σκηνές).

Πληροφορίες και εγγραφές
β) Εβδομάδες Δράσης

Οι Εβδομάδες Δράσης είναι σε γενικές γραμμές παρόμοιες με τις Εβδομάδες Εθελοντικής Εργασίας. Η διαφορά είναι ότι οι εθελοντές δουλεύουν 7 ώρες την ημέρα, ενώ η διαμονή και η διατροφή είναι δωρεάν. Επειδή οι θέσεις κλείνουν γρήγορα, είναι καλό να κάνετε αίτηση τουλάχιστον 3 μήνες πριν την ημερομηνία έναρξης.

Ημερομηνίες

02.03. – 09.03. Ανοιξιάτικη Εβδομάδα
25.05. – 01.06. Στήσιμο Σκηνών
17.08. – 24.08. Μάζεμα Σκηνών
09.11. – 19.11. Φθινοπωρινή Εβδομάδα

Πληροφορίες και εγγραφές
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ


03 – 06 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

Η συνάντηση προσφέρει εργαλεία και τεχνογνωσία σε όσους ενδιαφέρονται να ζήσουν σε μια κοινότητα ή βρίσκονται ήδη στη διαδικασία δημιουργίας της. Όταν θέλουμε να δημιουργήσουμε μια καινούργια κοινότητα, δεν χρειάζεται να ξεκινήσουμε απο το μηδέν!

Στο εργαστήρι, άτομα που ζούνε σε κάποιες από τις μεγαλύτερες οικοκοινότητες της Γερμανίας θα μοιραστούν τις γνώσεις τους με τους συμμετέχοντες. Επίσης, κάθε συμμετέχων κατέχει γνώσεις που είναι χρήσιμες για τους άλλους, ή θέτει ερωτήματα που εμπνέουν. Έτσι, μέσω από τη διαδικασία του Open Space θα δημιουργηθούν μικρές ομάδες, βιωματικά εργαστήρια και συζητήσεις πάνω σε θέματα όπως: Δημιουργία ενός κοινού οράματος -Επικοινωνία -Λήψη αποφάσεων -Επίλυση Συγκρούσεων -Οικονομία -Νομικά ζητήματα -Παιδιά και κοινότητα κλπ. Στον ελεύθερο χρόνο μας μπορούμε να χορέψουμε, να τραγουδήσουμε, να χαλαρώσουμε γύρω από τη φωτία… Εάν είναι απαραίτητο, μπορεί να υπάρξει μετάφραση στα Ελληνικά

Κόστος Συμμετοχής (συμπεριλαμβάνει χορτοφαγική διατροφή και διαμονή σε δικές μας σκηνές): Ενήλικες 180 ευρώ, παιδιά 33 ευρώ. Δυνατότητα έκπτωσης σε ανταλλαγή με εργασία.

Πληροφορίες: Ζησούλα Κουρδάκη [email protected] , τηλ. 004933841595256

Δήλωση συμμετοχής (κατά προτίμηση εώς 26. Μαΐου): [email protected]

β) Συνεργατική Επικοινωνία και Ενσυναισθητική Ηγεσία

14.07.2014 – 20.07.2014

Ένα διεθνές σεμινάριο αυθεντικής επικοινωνίας και δεξιοτήτων ενσυναισθητικής ηγεσίας για όσους αναζητούν την κοινωνική αλλαγή. Οι καιροί μας χρειάζονται νέες ηγετικές δεξιότητες. Μας καλούν να μετουσιώσουμε τον φόβο μας σε συμμετοχικές δράσεις ομαδικής ενδυνάμωσης, διαφάνειας, σύνδεσης και ροής.

Οι απαραίτητες κοινωνικές δεξιότητες για αυτή τη μετάβαση αποτελούνται από δυο στοιχεία: την ικανότητα να ωφελούμαστε από τις συγκρούσεις και την ικανότητα να καλλιεργούμε την συνεργασία.

Η Συνεργατική Επικοινωνία είναι μια βασική δεξιότητα που επιτρέπει στους συμμετέχοντες να έρθουν σε βαθύτερη επικοινωνία με τον εαυτό τους, τους συνανθρώπους τους και το περιβάλλον.

Σε αυτό το σεμινάριο θα βιώσουμε διαφορετικές προσεγγίσεις επικοινωνίας μέσω των εργαλείων Μη Βίαιης επικοινωνίας, βαθιάς οικολογίας και Φόρουμ.

Θέλουμε να εμβαθύνουμε την επαφή με τον εαυτό μας και να ενισχύσουμε τη συλλογική νοημοσύνη ώστε να βρούμε νέους τρόπους ενσυναισθητικής ηγεσίας που προάγουν πιο αποτελεσματικές δράσεις.

Κόστος σεμιναρίου (συμπεριλαμβάνεται η διαμονή και διατροφή) 443 ευρώ

Το κόστος του σεμιναρίου καθώς και τα ταξιδιωτικά καλύπτονται κατά 70% από το πρόγραμμα Grundvig. Υπάρχει η δυνατότητα άφιξης μια εβδομάδα νωρίτερα, ώστε να μπορέσετε να συμμετάσχετε και στο συνέδριο Οικοκοινοτήτων (δείτε παρακάτω).ΣΥΝΕΔΡΙΑ
GEN Europe – Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Οικοκοινοτήτων


09.07.2014 – 13.07.2014

Τα τελευταία χρόνια, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν έναν τρόπο ζωής που να στηρίζεται σε κοινωνικές και οικολογικές αξίες, υπάρχει μια άνθηση στις πρωτοβουλίες δημιουργίας κοινοτήτων σε πόλεις και επαρχία.

Αυτό το καλοκαίρι, το ΖΕΓΓ θα φιλοξενήσει το 19ο συνέδριο του ευρωπαϊκού τμήματος του Παγκόσμιου Δικτύου Οικοκοινοτήτων (GEN Europe). Το συνέδριο προσφέρει τη δυνατότητα γνωριμίας και δικτύωσης σε όσους ενδιαφέρονται για οικοκοινότητες ή ζουν ήδη σε μια, σε ενεργά μέλη αναπτυξιακών και περιβαλλοντικών οργανώσεων, σε όσους αναζητούν ή έχουν να προσφέρουν λύσεις σε οικονομικά, οικολογικά και κοινωνικά θέματα καθώς και απλά σε όσους ονειρεύονται μια καλύτερη ζωή.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.gen-europe.org

Κράτηση θέσεων: [email protected]

πηγή: https://ecology-salonika.org

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΚΟΣΜΟΣ
Το παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον του κορωνοϊού είναι πιθανό να εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο
ΚΟΣΜΟΣ
Ο εκπληκτικά υψηλός αριθμός μεταλλάξεων της παραλλαγής Όμικρον του νέου κορωνοϊού ίσως σημαίνει πως προήλθε από ασθενή με HIV
ΚΟΣΜΟΣ
Οι Φιλιππίνες ξεκίνησαν σήμερα μια φιλόδοξη εκστρατεία με στόχο να εμβολιάσουν εννέα εκατομμύρια ανθρώπους κατά της covid-19.
ΚΟΣΜΟΣ
Το ολλανδικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε νωρίς σήμερα ότι 61 τεστ ήταν θετικά.
ΚΟΣΜΟΣ
Ο Τσίρο Γκρίλο, γιος του ιδρυτή του κινήματος Πέντε Αστέρων, Μπέπε Γκρίλο, παραπέμφθηκε σε δίκη για ομαδικό σεξουαλικό βιασμό
ΚΟΣΜΟΣ
Είναι πρόωρο επί του παρόντος να προβλεφθεί η προσαρμογή των εμβολίων προκειμένου να καταπολεμηθεί αυτή η παραλλαγή που αναδύεται
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x