A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Διακόπηκε η δίκη Πελετίδη - Κύμα συμπαράστασης από πολίτες και εργαζόμενους

Διακόπηκε για τις 23 Φεβρουαρίου η δίκη του δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη μετά τις καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης

Ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα η κατάθεση της πρώτης μάρτυρος υπεράσπισης στη δίκη του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, που ήταν η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη.

Στην κατάθεσή της, αναφέρθηκε στην ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για την μη παραχώρηση χώρων και γενικότερη την μη διευκόλυνση δράσης της Χρυσής Αυγής, από τον Δήμο Πατρέων.

Χαρακτηριστική είναι η απάντησή της, σε ερώτηση του υπόδικου πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, για το αν η απόφαση έβλαψε την Χρυσή Αυγή στη διάρκεια των εκλογών: «Ωφέλησε τον Πατραϊκό λαό» είπε.

Πλήθος λαού συγκεντρώθηκε από νωρίς το πρωί μπροστά στο Δημαρχείο, για να υποστηρίξει τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, που διώκεται ύστερα από μήνυση της Χρυσής Αυγής και να απαιτήσει να σταματήσει η δίωξή του και να αναλάβουν προς αυτή την κατεύθυνση πρωτοβουλίες η κυβέρνηση και οι αντίστοιχες κρατικές υπηρεσίες.
 

 
Η αρχή έγινε με τους εργαζόμενους του Δήμου, που προχώρησαν σε στάση εργασίας και συγκέντρωση στις 8 το πρωί, έξω από το Δημαρχείο και η οποία λίγο πριν τις 9 μετατράπηκε σε μια μαχητική πορεία. Με επικεφαλής τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, τους Δημάρχους Καισαριανής, Ηλία Σταμέλο, Χαϊδαρίου, Μιχάλη Σελέκο και Πετρούπολης, Βαγγέλη Σίμο, τους Αντιδημάρχους, την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, δημοτικούς και διαμερισματικούς συμβούλους, κατευθύνθηκε στα Δικαστήρια, όπου ήταν συγκεντρωμένο πλήθος κόσμου, που ανέμενε τον Δήμαρχο και με συνθήματα εξέφραζε την στήριξή του. 

Παρούσα στη συγκέντρωση είναι αντιπροσωπεία της Κ.Ε. του ΚΚΕ, που αποτελείται από τον Βουλευτή Αχαΐας και μέλος της Κ.Ε., Νίκο Καραθανασόπουλο, Νίκο Σοφιανό, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του κόμματος και την Τασία Τσατσούλη, μέλος της Κ.Ε. 
Οι δρόμοι μπροστά και γύρω από τα Δικαστήρια  παραμένουν κλειστοί από το συγκεντρωμένο πλήθος, ανάμεσα στο οποίο είναι οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, Χρήστος Πατούχας, Ανδρέας Φίλιας, Νίκος Τζανάκος, Βίβιαν Σαμούρη και Θόδωρος Ντρίνιας, καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι Ουρανία Μπίρμπα, εκ μέρους της δημοτικής παράταξης ΡΑΠ και Θόδωρος Ξυλιάς, από την δημοτική παράταξη «Νέα Πόλη».

Μάρτυρες υπεράσπισης του Δημάρχου Πατρέων, θα καταθέσουν οι Δήμαρχοι Καισαριανής, Ηλίας Σταμέλος, Χαϊδαρίου, Μιχάλης Σελέκος και Πετρούπολης, Βαγγέλης Σίμος, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αναστασία Τογιοπούλου και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πάτρας, Νίκος Παπάκος. 
 
ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ, ΚΩΣΤΑ ΠΕΛΕΤΙΔΗ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΗΝΥΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ:

«Σήμερα δεν δικάζεται ο Δήμαρχος Πατρέων, αλλά το σύνολο του Πατραϊκού λαού, που δεν θέλει να έχουμε εγκληματικές, ναζιστικές οργανώσεις, των οποίων τις πράξεις έχει ζήσει η ανθρωπότητα. Έχουμε κι εμείς βιώσει τι θα πει ναζιστική οργάνωση, με τα Προσφυγικά και τα Καλάβρυτα. Ο κόσμος που βρίσκεται εδώ σήμερα συγκεντρωμένος, το κάνει γιατί θέλει να υπερασπιστεί τις ανθρώπινες αξίες, να χτυπήσει το ρατσισμό κι εκείνες οι απόψεις που δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή της πόλης.

Στο ερώτημα τι περιμένει από το Δικαστήριο, ο Δήμαρχος απάντησε: «Το καθήκον του. Το οποίο είναι να σταθεί με τον Ελληνικό, τον Πατραϊκό λαό και να σταματήσει την πορεία αυτών που στάζουν δηλητήριο, διχάζουν και αμαυρώνουν με τα εγκλήματά τους, την ζωή του τόπου μας».
 
 
 
 

 


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΛΛΑΔΑ
«Όποια κοπέλα έχει κάποιο αντίστοιχο περιστατικό να βγει να μιλήσει»,
ΕΛΛΑΔΑ
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, ιερέας σε ναό της Ηλιούπολης, κατηγορούμενος για βιασμό
ΕΛΛΑΔΑ
Στην ανάρτηση στο indymedia αναφέρεται μεταξύ άλλων:
ΕΛΛΑΔΑ
Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται στη χώρα μας τις επόμενες τουλάχιστον πέντε ημέρες.
ΕΛΛΑΔΑ
Το πιο διαδεδομένο «φάρμακο του βιασμού» σε υγρή μορφή ή σε μορφή σκόνης.
ΕΛΛΑΔΑ
Σε ένα από τα κρεοπωλεία στη Δημοτική Αγορά Ξάνθης, δίπλα στα λουκάνικα, στη μοσχαρίσια σπάλα και το χοιρινό καρέ, βρίσκεται μια βιβλιοθήκη με βιβλία ιστορίας και αρχαία συγγράμματα.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x