A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Κάλεσμα Αλληλεγγύης στον Ουαλίντ Τάλεμπ

Στις 15/2 στο Πλημμελειοδικείο Πειραιά δικάζεται ο Ουαλίντ κατηγορούμενος από τους βασανιστές για κλοπή (η βασική γραμμή της υπεράσπισης που και στα δύο δικαστήρια αποδομήθηκε με θεαματικό τρόπο). 

Θα βρισκόμαστε εκεί. Δεν θα αφήσουμε καμία μετανάστρια μόνη και κανέναν μετανάστη μόνο Δεν θα αφήσουμε σπιθαμή γης σε φασίστες και ρατσιστές.

Στις 28/11 ολοκληρώθηκε το Εφετείο για την υπόθεση του Ουαλίντ. Παρόλο που είναι άγραφος κανόνας το Εφετείο να μειώνει τις ποινές των κατηγορουμένων, η δικαστική έδρα, αναγνωρίζοντας τις ήδη επιεικείς ποινές, επικύρωσε την απόφαση του πρώτου δικαστηρίου.

Οι τέσσερις φασίστες βρέθηκαν ένοχοι για όλες τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν (ληστεία, αρπαγή, βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη), χωρίς το δικαστήριο να κάνει δεκτό κανέναν από τους ισχυρισμούς τους.

Το γελοίο αφήγημα που προσπαθούσε να στήσει η υπεράσπιση περί παραβατικού Ουαλίντ και αιγυπτιακής μαφίας, κατέπεσε για άλλη μια φορά αφού δεν μπορούσε να πείσει ούτε τον συντηρητικότερο των δικαστών. Αντίθετα, μέσα από τις καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης και τις απολογίες των κατηγορουμένων, φάνηκε ξεκάθαρα το πόσο αμετανόητοι βασανιστές είναι.

Ο Γιώργος Σγούρδας δέχτηκε ποινή κάθειρξης 13 χρόνια και συνεχίζει να βρίσκεται κρατούμενος στις φυλακές Τρικάλων. Ο Γιώργος Ζαχαριάδης 10 χρόνια κάθειρξης και ο Φρέντερικ Ζότο 9 (η μόνη διαφοροποίηση στις ποινές από το πρώτο δικαστήριο ήταν η μείωση της ποινής του Ζότο από 10 σε 9), οι οποίοι οδηγήθηκαν για πρώτη φορά στη φυλακή. Ο Σταμάτης Σγούρδας δέχτηκε 5 χρόνια με αναστολή, αφού το πρώτο δικαστήριο είχε φροντίσει να του αναγνωρίσει το ελαφρυντικό της «μετεφηβικής ηλικίας» και έτσι έπεσε στα μαλακά.

Μετά τη συνεδρίαση της 7/11 όπου απαντήθηκε με δυναμικό τρόπο πρόκληση των βασανιστών, τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά. Ο ρατσιστικός συρφετός της Σαλαμίνας δεν ξεπερνούσε τα πέντε άτομα, και οι βασανιστές ζητούσαν τη συνοδεία της αστυνομίας ακόμα και μέχρι την τουαλέτα. Ο αλληλέγγυος κόσμος δεν χωρούσε μέσα στην αίθουσα και δημιούργησε ένα ασφυκτικό πλαίσιο στέλνοντας μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση.

Θεωρούμε επιτυχία της αλληλεγγύης ενάντια στο σκοταδιστικό ρατσισμό το γεγονός ότι απέτυχε η προσπάθεια των φασιστών να μαζικοποιήσουν την παρουσία τους μέσα στη δικαστική αίθουσα. Από την πρώτη στιγμή δείξαμε ότι το κλίμα θα είναι αφιλόξενο για εκείνους και μετά από μια σειρά δυσάρεστων εμπειριών που αντιμετώπισαν, σοφά επέλεξαν να μείνουν σπίτι τους την τελευταία και κρισιμότερη συνεδρίαση. Ο δημόσιος χώρος ανήκει σε όλες και όλους εμάς που αντιπαλεύουμε τον αυταρχισμό, την εκμετάλλευση και τον ρατσισμό και σε κανένα φασιστοειδές που θέλει να δικαιολογήσει βασανισμούς.

Τέλος, νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τον Ουαλίντ που με τη στάση του δείχνει ένα έμπρακτο παράδειγμα ανυποχώρητου αγώνα, αφήνοντας μια σημαντική παρακαταθήκη για τους επόμενους κοινούς αγώνες ντόπιων και μεταναστών.

Ο αγώνας του Ουαλίντ δεν σταματάει εδώ.

Στις 15/2 στο πλημμελειοδικείο Πειραιά δικάζεται ο Ουαλίντ κατηγορούμενος από τους βασανιστές για κλοπή (η βασική γραμμή της υπεράσπισης που και στα δύο δικαστήρια αποδομήθηκε με θεαματικό τρόπο). Θα βρισκόμαστε εκεί. Δεν θα αφήσουμε καμία μετανάστρια μόνη και κανέναν μετανάστη μόνο Δεν θα αφήσουμε σπιθαμή γης σε φασίστες και ρατσιστές.

 
ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΟΥΑΛΙΝΤ ΤΑΛΕΜΠ

Τετάρτη 15/2, Δικαστήρια Πειραιά, Σκουζέ 3 -5, 2ος όροφος, 09:00 π.μ.

Αλληλέγγυες/Αλληλέγγυοι

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Απο το Ταμείο Αλληλεγγύης στην μάχη κατά της πανδημίας
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Μαζεύουμε και μοιράζουμε τρόφιμα, ρούχα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης σε ανθρώπους της γειτονιάς που τα έχουν ανάγκη.
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Ξεκίνησαν οι παραγγελίες της 58ης απευθείας διάθεσης, με επιλεγμένα άριστα ελληνικά προϊόντα.
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
O Δήμαρχος Θέρμης ζήτησε από τον κο Σπύρο Κοκκίνη, πρόεδρο του συλλόγου, τον χώρο λειτουργίας του Ιατρείου, προκειμένου να στεγάσει ο Δήμος τις δικές του υπηρεσίες.
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Παραδόσεις προϊόντων χωρίς μεσάζοντες πόρτα-πόρτα μέσω του Δικτύου Ανταλλαγής και Αλληλεγγύης Αγίας Παρασκευής.
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Ο κόσμος της δουλειάς, της προσφοράς και της αλληλεγγύης είναι όλα όσα πολεμούν οι ναζί δολοφόνοι.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x