A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

10 χρόνια Ηλιόσποροι - Εορταστικό mixtape για ελεύθερο κατέβασμα

"Πέρασαν κιόλας 10 χρόνια.

Οι Ηλιόσποροι, το δίκτυο για τη κοινωνική και πολιτική οικολογία, γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 2004 μετά από μια μεγαλειώδη αντιαπαγορευτική πορεία στη Ρώμη λίγους μήνες πριν.


"Για να γιορτάσουμε τα 10 χρόνια ύπαρξης ζητήσαμε από συγκροτήματα και φίλους μουσικούς, που αγαπάμε και μας στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια συμμετέχοντας στις δράσεις μας, να συνεισφέρουν τραγούδια για να φτιάξουμε ένα εορταστικό mixtape (μουσική συλλογή).

Σε αυτό το κάλεσμα ανταποκρίθηκαν οι (με σειρά εμφάνισης): DUB RIOTS, FLECK, PALYRRIA, VLASTUR, AMP OUTERNATIONAL, MC YINKA, KAKO SYNAPANTIMA, FUNDRACAR, ONE DROP FWD, MOCAJUNIORS (TURTLE, JFYAH, MARCUSGAMBLA), BIG SHINE & MAGMA DEE, BLEND MISHKIN, DISPHONIA, DIRECT CONNECTION, BIGBANG (BILLY WIDZ & JEPH1), PROFESSOR SKANK, I-MITRI MEETS HIGH STATION, INSP-I-RATION PROJECT, ALCALICA. Τους ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας.

Το αποτέλεσμα είναι μια μοναδική αποτύπωση της ελληνικής ανεξάρτητης σκηνής αυτή τη περίοδο. Το mixtape είναι για ελεύθερο κατέβασμα, αντιγραφή και διανομή, με άδεια χρήσης creative commons.

Καλό άκουσμα."

10 Χρόνια Ηλιόσποροι Mixtape (234 MB),

Download link 1 sendspace: https://www.sendspace.com/file/stm2au   

Download link 2 4shared: https://www.4shared.com/get/av7iixL0/10_Years_Iliosporoi_Mixtape.html  

Download link 3 wetransfer: https://we.tl/LiCCQVNZZa 

youtube playlist: https://goo.gl/xDX2v5


Οι πρώτοι σπόροι είχαν μπει ήδη στην αρχή της ίδιας χρονιάς όπου το Ζαπατίστικο κίνημα και τα σποράκια του Ήλιου έκαναν την εμφάνισή τους, γεμίζοντας το σύμπαν μας με έμπνευση και ένα αίσθημα απελευθέρωσης, συνειδητότητας και υπευθυνότητας.Οι Ηλιόσποροι είναι μια ομάδα συγγένειας (affinity group), ένα δίκτυο ακτιβιστών χωρίς σύνορα και ταμπέλες.

Λειτουργούμε περισσότερο σαν μια παρέα, ένα δίκτυο ανθρώπων με κοινά ενδιαφέροντα και οριζόντια δομή που συνδέετε με αντίστοιχα δίκτυα και πρωτοβουλίες, παρά σαν μια οργάνωση με τη κλασσική της έννοια.

Μας ενώνουν τα προτάγματα της κοινωνικής- ριζοσπαστικής- κινηματικής οικολογίας, της πολιτικής αυτονομίας και της αυτοοργάνωσης, το όραμα για μια άλλη κοινωνία, οικολογική, ελεύθερη και αυτοδιαχειριζόμενη.

Ο ρόλος μας πάντα ήταν η γέφυρα επικοινωνίας και συνεργασίας με τις διάφορες πτυχές του (οικολογικού) κινήματος, η κριτική πληροφόρηση και η μη-βίαιη άμεση παρέμβαση.

Κοινή μας αντίληψη ότι τα πολιτικά μηνύματα και η ενεργοποίηση του νέων ανθρώπων επιτυγχάνονται πιο αποτελεσματικά μέσα από πολιτιστικές δράσεις, καθώς και ότι η οικολογία είναι μια βαθιά πολιτική έννοια.

Γι αυτό το λόγο είμαστε ευγνώμονες για τη σημαντική στήριξη που είχαμε από συνοδοιπόρους ακτιβιστές και φίλους καλλιτέχνες όλα αυτά τα χρόνια, που χωρίς τη συμβολή τους οι δράσεις μας δεν θα είχαν νόημα και αποτέλεσμα, αλλά και από πολλές χιλιάδες ανθρώπους που στήριξαν με τη παρουσία τους όλες αυτές τις δράσεις.

Ο κόσμος μας εμπλουτίστηκε μέσα από την επαφή και τη συνεργασία με πολύ κόσμο και πολλές συλλογικότητες όλα αυτά τα χρόνια, γίναμε καλύτεροι στη πορεία μέσα από την ανάπτυξη της αλληλεγγύης και του αλληλοσεβασμού με όλους εσάς.

Εν συντομία οι πιο σημαντικές μας δράσεις τα πρώτα 10 χρόνια (2004-2013):Η Αντιαπαγορευτική εκστρατεία, τα 9 αντιαπαγορευτικά φεστιβάλ στην Αθήνα (2005-2013) και 3 στη Θεσσαλονίκη (2006, 2010-1011), με τη συμμετοχή δεκάδων καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό και πολλών χιλιάδων κόσμου, ουσιαστική πολιτική παρέμβαση με άρθρα και επιστολές σε πολιτικούς, συλλογή και κατάθεση υπογραφών στη Βουλή, στο βαθμό που φτάσαμε να προταθεί ένα πολύ προοδευτικό νομοσχέδιο που δεν ψηφίστηκε όμως τελικά, καθώς και ενεργοποίηση της πολυσυλλεκτικής “Συμμαχίας Αλλάξτε πολιτική για τα ναρκωτικά”.Η καμπάνια για το ελεύθερο και υπεύθυνο κάμπινγκ (με ιστοσελίδα, αρθρογραφία, δράσεις στο Σύνταγμα και τα νησιά, και δύο φεστιβάλ).

Η anticopyright εκστρατεία (με παραγωγή μουσικής συλλογής και ελεύθερη διάθεσή της -που ήδη έχουν κατεβάσει χιλιάδες κόσμου, ιστοσελίδα και αρθρογραφία).

Η δημιουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας δικτύωσης "Ένας άλλος κόσμος" (www.enasalloskosmos-community.net), η καταγραφή και δικτύωση των συλλογικοτήτων.

Η μετάφραση- υποτιτλισμός στα ελληνικά του ντοκιμαντέρ “Φόρος τιμής στη Καταλονία ΙΙ”.Η παραγωγή του ντοκιμαντέρ “Ένας άλλος κόσμος” με τη συμμετοχή πολλών συλλογικοτήτων. Παρουσίαση του ντοκιμαντέρ σε εκδηλώσεις σε όλη της Ελλάδα.

Η συμμετοχή στη συνδιοργάνωση του 1ου και 2ου εναλλακτικού φεστιβάλ αλληλέγγυας και συνεργατικής οικονομίας, συντονισμός κεντρικής εκδήλωσης με θέμα την αποανάπτυξη στο 1ο φεστιβάλ.

Η συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ενηλίκων για την αποανάπτυξη, GROWL- learningmore, growingless.

Η διοργάνωση εκδηλώσεων και συζητήσεων για την αποανάπτυξη, σε Nosotros και Χαλάνδρι, με τον Γιώργο Καλλή και τη Joanna Connil.

Η έκδοση 3 βιβλίων που διατίθενται ελεύθερα από την ιστοσελίδα μας:Το βιβλίο "Μικρό εγχειρίδιο για τη πολιτική ανυπακοή" του XavierRenou (2011).Το βιβλίο του Manitonquat “Αλλάζοντας τον κόσμο” (2012).

Το βιβλίο συλλογή άρθρων για την αποανάπτυξη: “Πέρα από το δίλημμα λιτότητα ή ανάπτυξη: 11 άρθρα για την αποανάπτυξη” (2013).Βιωματικά εργαστήρια για την ενδοοικογενειακή και έμφυλη βία, σε Ιωάννινα και Θεσσαλονίκη.

Βιωματικά εργαστήρια για τη μη βίαιη ανυπακοή με τον συγγραφέα Ξαβιέ Ρενού σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Βόλο (2012- 2013) και ενεργοποίηση του Clown Army Αθήνας.
Οι Ηλιόσποροι συμμετέχουν στην υλοποίηση ενός Πανευρωπαϊκού προγράμματος για την εκπαίδευση εκπαιδευτών πάνω στην αποανάπτυξη, με τίτλο GROWL - Learning more, Growing less.

Είναι μια εκπαιδευτική σύμπραξη που προωθεί τη κινητικότητα και θα δώσει την ευκαιρία σε 12 νέους από την Ελλάδα να ταξιδέψουν σε άλλες χώρες και να εκπαιδευτούν γύρω από διάφορα ζητήματα που αφορούν την αποανάπτυξη (ένα άλλο μοντέλο οικο-λογικής ανάπτυξης αποσυνδεδεμένο από την οικονομική μεγέθυνση).

Εκδήλωση με τον Manitonquat στο συνεργατικό καφενείο της Ακαδημίας Πλάτωνα.Εκδηλώσεις στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο Nosotros: για τη ρατσιστική- εθνικιστική βία/ το μέλλον του κινήματος μετά το 2008/ το ελεύθερο ραδιόφωνο/ για τα δίκτυα επιτήρησης με την ΑΚ/ για τα 100 χρόνια του Άλμπερτ Χόφμαν/ για τα σκουπίδια και την ανακύκλωση/ για τα μεταλλαγμένα και τη διατροφή/ για την εξέγερση στη Γαλλία/ για τα ναρκωτικά και την αντιαπαγορευτική πολιτική/ για τις φυσικές και τεχνητές καταστροφές/ προβολές ντοκιμαντέρ- ταινιών για τη hip hop (scratch) και τη reggae (rockers) κουλτούρα.

Εκδηλώσεις στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο Βοτανικός Κήπος Πετρούπολης για τις μεταλλευτικές δραστηριότητες και τη μη-βίαιη κοινωνική ανυπακοή.

Μια οικολογική κατασκήνωση στη Σαμοθράκη με πλούσιο πρόγραμμα μιας βδομάδας.Συμμετοχή σε 8 διεθνείς συναντήσεις νέων του προγράμματος Νεολαία.

Φιλοξενία του διεθνούς Καραβανιού ακτιβισμού και τέχνης.Συμμετοχή στο No Border Camp Βρυξελλών.

Διοργάνωση συναυλιών με διεθνείς και εγχώριους καλλιτέχνες.

Συνεχείς αρθρογραφία και τοποθετήσεις για τη πολιτική επικαιρότητα.

Διατήρηση ιστοσελίδας (www.iliosporoi.net) και σελίδας στο facebook. Συνολικά διαχειριζόμαστε 10 (θεματικές) ιστοσελίδες και σελίδες κοινωνικής δικτύωσης (myspace, youtube, twitter, fb).


Στη δεύτερη δεκαετία ύπαρξης μπαίνουμε σε ένα νέο κύκλο δραστηριοποίησης, στην εποχή του Υδροχόου, των δημιουργικών αντιστάσεων, της αυτάρκειας και της πραγμάτωσης της ουτοπίας μας.

Όλοι κρύβουμε μέσα μας το σποράκι του Ήλιου, το σπόρο της αλλαγής.

Γίνε σύμμαχος σε αυτή τη προσπάθεια, γίνε η αλλαγή που θέλεις να έρθει."Μανιφέστο

"Οι ΗΛΙΟΣΠΟΡΟΙ είναι ένα δίκτυο αντιπληροφόρησης και δράσης νέων για τη προώθηση της κοινωνικής και πολιτικής οικολογίας στην Ελλάδα.

Στόχοι του είναι να πληροφορήσει, να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει τους νέους, μέσα από πολιτιστικές και ενημερωτικές εκδηλώσεις, για θέματα που αφορούν την καθημερινότητά τους (τη ποιότητα ζωής, τις κοινωνικές διεκδικήσεις, τη συμμετοχή τους στη διαμόρφωση και λήψη αποφάσεων κ.α.) καθώς και να προτείνει και να εφαρμόσει στη πράξη "οικολογικές" λύσεις για αυτά τα ζητήματα.

Οι Ηλιόσποροι επιδιώκουν να είναι μια γέφυρα επικοινωνίας του οικολογικού (πολιτικού και κοινωνικού) κινήματος που θα χτίζεται με βάση το σεβασμό στη διαφορετικότητα, την έμφαση στη δημιουργική συνεργασία, την ενθάρρυνση της τοπικής δράσης.

Δυνατοί και ενωμένοι μέσα στην πολυμορφία μας, όλοι κρύβουμε ένα Ηλιόσπορο (σποράκι του Ήλιου) μέσα μας οπότε η αυτενέργεια, η αυτοοργάνωση και η υπευθυνότητα είναι κεντρικές αξίες δίπλα στην αλληλεγγύη και την ισότητα.

Υπάρχει μια έμφυτη προτίμηση στους κοινωνικούς δεσμούς και θεσμούς, παρά στους πολιτικούς, γι’ αυτό επιδιώκουμε να είμαστε η Πλατωνική αλογόμυγα της κοινωνίας.Το πολιτικό μας στίγμα (δεν ορίζεται στη πολύφθαρτη μεταπολιτευτική κλίμακα «αριστερά – δεξιά», αλλά) είναι ένα εναλλακτικό και ανατρεπτικό πεδίο δημιουργικής σκέψης και δράσης με γνώμονα τον άνθρωπο και το περιβάλλον, όπως αυτό εκφράζεται από το Οικολογικό κίνημα στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Διατηρούμε μια ανεξάρτητη και κριτική στάση ως προς την έκφραση της πολιτικής οικολογίας καθώς είμαστε αρκετά σκεπτικοί ως προς τη κομματικοποίηση της πολιτικής και τους υπάρχοντες θεσμούς της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας που έχουν απομακρύνει τους νέους από το καθημερινό βίωμα της πολιτικής.

Αυτό σημαίνει ότι θα δείξουμε ότι ένας άλλος κόσμος είναι υπαρκτός -και όχι απλά εφικτός- κάνοντάς τον πραγματικότητα γιατί...

...Πιστεύουμε ότι οι νέοι πρέπει να έχουν πιο ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση και λήψη αποφάσεων που αφορούν την ποιότητα ζωής και το μέλλον τους καθώς και στην ανατροπή της κατεστημένης πολιτικής κουλτούρας προς ένα πιο αυτοοργανωμένο/ άμεσο μοντέλο διακυβέρνησης με γνώμονα την κοινωνική δικαιοσύνη, το σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την οικολογική σοφία της Μητέρας Γης.

...Πιστεύουμε στις αρχές της Κοινωνικής Οικολογίας* ως τρόπο ζωής και πολιτικής δράσης, όπως αυτή εκφράζεται από το οικολογικό- πράσινο κίνημα, που θα ανατρέψει την ολοένα και πιο αποξενωτική -για τους πολλούς- πολιτική κουλτούρα των ημερών μας.

* «Το φιλοσοφικό και πολιτικό ρεύμα που είναι γνωστό με το όνομα Κοινωνική Οικολογία ξεκινά από την αναγνώριση του –συχνά παραβλεπόμενου- γεγονότος ότι σχεδόν όλα τα οικολογικά μας προβλήματα προέρχονται από βαθύτατα κοινωνικά προβλήματα. Και ότι αντιστρόφως τα οικολογικά προβλήματα που υπάρχουν δεν μπορούν να γίνουν κατανοητά, πόσο μάλλον να επιλυθούν, χωρίς να επιληφθούμε των εσωτερικών προβλημάτων της κοινωνίας.» (Murray Bookchin «Τι είναι η Κοινωνική Οικολογία»)


...Πιστεύουμε ότι για να αντιμετωπίσουμε τις σημερινές προκλήσεις και συγκρούσεις χρειάζεται να κοιτάξουμε στο μέλλον, να συνεργαστούμε κάνοντας και όχι λέγοντας και να εμπιστευτούμε ξανά τα όνειρά μας....Πιστεύουμε στην ατομική και τη συλλογική αφύπνιση, την αυτοοργανωμένη δράση και έκφραση. Ενθαρρύνουμε το καθημερινό βίωμα της πολιτικής, της δημοκρατίας και της οικολογίας, την αλλαγή συμπεριφορών, νοοτροπιών, στερεοτύπων και κατεστημένων σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.

...Πιστεύουμε στην επίλυση συγκρούσεων/ προβλημάτων με μη-βίαιο τρόπο μέσα από την ανάπτυξη κοινών οραμάτων και συναινετικών στόχων, τη σύνθεση απόψεων και το δημιουργικό διάλογο, την εμπέδωση της ενεργούς πολιτικής δράσης και της αλληλεγγύης.

...Πιστεύουμε ότι ο χώρος της κοινωνικής και πολιτικής οικολογίας προσφέρει μια διέξοδο στα καθημερινά προβλήματα των νέων και είναι ταυτόχρονα ένα ουσιαστικό εργαλείο μάθησης και συμμετοχής σε καθημερινές αποφάσεις που επηρεάζουν τη ζωή όλων μας. Άλλωστε η προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας μας δεν είναι μόνο βιολογία, ιατρική και επιστημονική έρευνα. Είναι πολιτική και κοινωνική διεκδίκηση, είναι αυτογνωσία και συνεργασία, είναι εκφραστικότητα και φαντασία.

Όπως έχει πει ο συγγραφέας Χρόνης Μίσσιος, η οικολογία είναι η πιο ανατρεπτική πολιτική πρόταση σήμερα.
Οι προκλήσεις...

Την τελευταία δεκαετία η κοινωνία βιώνει συνεχείς και απότομες αλλαγές που συμπαρασέρνουν σχέσεις, ισορροπίες, αξίες και δικαιώματα, πολιτικά και κοινωνικά, που διαμορφώθηκαν τον τελευταίο αιώνα.

Η παγκοσμιοποίηση με την σημερινή της νέο-φιλελεύθερη μορφή, η τρομοκρατία και η αντί-τρομοκρατική υστερία, ο άκρατος καταναλωτισμός και η εμπορευματοποίηση των πάντων, η κλιματική αλλαγή και η συνεχιζόμενη περιβαλλοντική υποβάθμιση, η φτώχια και ο κοινωνικός αποκλεισμός, πολώνουν σε μεγάλο βαθμό τις κοινωνίες και είναι σοβαρές απειλές για τα κοινωνικά και πολιτικά κεκτημένα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μας ανησυχούν επίσης οι τάσεις που αναπτύσσονται τα τελευταία χρόνια σε πολλές Ευρωπαϊκές κοινωνίες, και την Ελλάδα, που επιδεικνύουν μια συνεχώς αυξανόμενη συντηρητικοποίηση και αποστασιοποίηση των νέων από κοινωνικά θέματα, την πολιτική και τη συλλογική δράση και εντείνουν το λεγόμενο δημοκρατικό έλλειμμα, καθώς και οι επικίνδυνες συνέπειές τους πάνω στη συνοχή της κοινωνίας και τη λειτουργία της δημοκρατίας.

Για πολλούς η εσωστρέφεια έχει γίνει η πιο αποτελεσματική άμυνα για να αντιμετωπίσουν τη σκληρή καθημερινή πραγματικότητα: το επαγγελματικό αδιέξοδο και την ανεργία, το μίζερο βιοτικό επίπεδο και την παραμελημένη ποιότητα ζωής, το αναχρονιστικό και ισοπεδωτικό εκπαιδευτικό σύστημα, τον περιορισμό και ξεδιάντροπο εξευτελισμό των ατομικών ελευθεριών, τις γεμάτες ένταση διαπροσωπικές σχέσεις και τον εγωκεντρισμό.

Η καταστολή και οι αποφάσεις από τα «πάνω» υποδαυλίζουν την σύνθεση οραμάτων και το δημιουργικό διάλογο, τις ανατρεπτικές αποφάσεις και τη διαφορετικότητα της έκφρασης, την εμπέδωση της ενεργούς πολιτικής δράσης και της αλληλεγγύης.

Τα όνειρα ποδοπατιούνται από τον κυνισμό της καθημερινότητας και ο ελεύθερος δημιουργικός χρόνος είναι πλέον αγαθό εν ανεπάρκεια.

Πιστεύουμε ότι η οικολογία ως τρόπος ζωής, κοινωνικής (αυτο)οργάνωσης και πολιτικής ενεργοποίησης, όποια μορφή ή τάση και αν έχει, προσφέρει μια διέξοδο στα καθημερινά προβλήματα των νέων και είναι ταυτόχρονα ένα ουσιαστικό εργαλείο μάθησης και συμμετοχής σε καθημερινές αποφάσεις που επηρεάζουν τη ζωή όλων μας.

Το Οικολογικό κίνημα στην Ελλάδα έχει περάσει δια πυρός και σιδήρου τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα να έχει αποκτήσει μια πολυδιάσπαστη και ίσως μερικές φορές γραφική υπόσταση στα μάτια αρκετών ανθρώπων.Θέλουμε να δούμε να αλλάζει αυτή η εικόνα, γιατί δεν ανταποκρίνεται ούτε στην φιλοσοφία αλλά ούτε και στην δυναμική προοπτική του κινήματος, όπως θέλουμε να αλλάξουμε και πολλά άλλα «κακώς κείμενα» της Ελληνικής πραγματικότητας: τη περιβαλλοντική υποβάθμιση και την ασύδοτη εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου της χώρας μας, τη κακή διακυβέρνηση και τη πολιτική πόλωση, τη κουλτούρα της μίζας, του ανταγωνισμού και του «ωχ-αδερφισμού», τον υπερκαταναλωτισμό, τη πλαστικοποίηση της ζωής και τα μοντέλα παραγωγής, την απαξίωση της πολιτικής από τους νέους, την απομόνωση των νέων και των πολιτών από τη διαμόρφωση και λήψη αποφάσεων, τη σύγκρουση πολίτη-κράτους και τη καταστολή, τα αναχρονιστικά κοινωνικά στερεότυπα και τις συντηρητικές αντιλήψεις, το νέο-συντηρητισμό, τη ξενοφοβία και τον εθνικισμό, και πολλά άλλα.

Επιδιώκουμε ένα ανατρεπτικό και διαφορετικό επαναπροσδιορισμό των διαπροσωπικών σχέσεων, αλλά και της σχέσης ανθρώπου – φύσης."ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΛΛΑΔΑ
Με νεότερη ενημέρωσή της η ΕΛΑΣ γνωστοποιεί σε ποια σημεία του οδικού δικτύου της Αττικής έχει διακοπεί η κυκλοφορία
ΕΛΛΑΔΑ
Tα ρέστα από τους οδηγούς που εγκλωβίστηκαν επί ώρες στην Αττική Οδό ζητά βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.
ΕΛΛΑΔΑ
Πρόστιμο μπορεί να επιβληθεί στην εταιρεία διαχείρισης της Αττικής Οδού σύμφωνα με το νόμο 4663/2020
ΕΛΛΑΔΑ
Παράταση της σημερινής αργίας λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει την χώρα και αύριο Τετάρτη
ΕΛΛΑΔΑ
Απίστευτα είναι τα σκηνικά που εξακολουθούν να εκτυλίσσονται στο «Ελ. Βενιζέλος»
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x