A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Οι μάσκες πέφτουν

Η Δημοτική Αρχή πρόσω ολοταχώς για ιδιωτικοποίηση του Βιολογικού Καθαρισμού

Κείμενο της Συμμαχίας για το Νερό:

"Οι μάσκες πέφτουν και οι διαθέσεις όσο περνάει ο καιρός αποκαλύπτονται. Μετά από δύο προκλητικές αρνήσεις των δημοτικών συμβούλων της Μπεϊκής παρέας να συζητηθεί το θέμα για τον Βιολογικό Καθαρισμό του Βόλου, η συγκεκριμένη ομάδα υποχρεώθηκε λόγω νομοθεσίας να παρευρεθεί την τρίτη φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο και να εκφέρει λόγο και άποψη. Όμως η Δημοτική Αρχή και οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας αρνήθηκαν ότι υπάρχει πρόβλημα ρύπανσης του Παγασητικού, λες και δεν έχουν δημοσιευτεί τα στοιχεία της Περιφέρειας, λες και δεν διενεργείται έρευνα από τον Εισαγγελέα. Επιπλέον προσπάθησαν να παίξουν με τις λέξεις και να κρυφτούν πίσω από το δάχτυλο τους αρνούμενοι της δηλώσεις του Α. Γαλάτη ότι η παραχώρηση σε ιδιώτη έχει δρομολογηθεί.

Όταν ήρθε η ώρα της ψηφοφορίας όμως δεν μπόρεσαν να κρυφτούν και αποκαλύφθηκαν καθώς αρνήθηκαν να ψηφίσουν κατά της οποιαδήποτε μορφής ιδιωτικοποίησης του Βιολογικού Καθαρισμού όπως επίσης αρνήθηκαν να ανακαλέσουν την απόφαση περί ανάθεσης σε ιδιώτη μελέτης για τον τρόπο και τη μορφή που θα ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΥΑΜΒ. Μάλιστα ο ιδιώτης μελετητής έχει ήδη αναλάβει έργο στο Βιολογικό Καθαρισμό και η κατά παραγγελία μελέτη σκοπιμότητας θα είναι σύντομα έτοιμη. 

Πρέπει να σημειώσουμε για ακόμη μια φορά την απαράδεκτη παρουσία της αστυνομίας μέσα και έξω από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και την προκλητική παρουσία ρουφιάνων που έβγαζαν φωτογραφίες τους συγκεντρωμένους πολίτες. Αλήθεια ποιος δίνει αυτές τις εντολές στις κλούβες των ΟΠΚΕ και στην ασφάλεια; Δουλειά της αστυνομίας θα έπρεπε να είναι το να προστατέψει τον κόσμο από τη ρύπανση του περιβάλλοντος και τις απανταχού μαφιόζικες συμμορίες και όχι το ανάποδο! Όσο για τον κ. Μουλά δεν μπορούμε να μην σχολιάσουμε ότι βαφτίζει κουκουλοφόρους όσους διαφωνούν μαζί του. Όμως η λάσπη δεν πιάνει τόπο γιατί κανένας κουκουλοφόρος δεν βρέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο παρά μόνο αυτός και τα μέλη της παρτάταξής του, που κρύβουν επιμελώς τα σχέδια τους και τα φασιστικά και ρατσιστικά πιστεύω τους από την κοινωνία του Βόλου. 

Το θέμα της πλήρους απαξίωσης του Βιολογικού Καθαρισμού είναι πολύ σοβαρό και πρέπει να απασχολήσει όλο το λαό του Βόλου. Εδώ και χρόνια υπάρχει σχέδιο απαξίωσής του για να δοθεί ως έτοιμο «φιλέτο» σε ιδιωτικά συμφέροντα, τα οποία θα ενδιαφερθούν μόνο για το κέρδος τους και όχι για την υγεία των πολιτών και την καθαρότητα των νερών του Παγασητικού. Ιδιωτικοποίηση θα σημάνει ταυτόχρονα και αυξήσεις στα τέλη αποχέτευσης, αλλά κυρίως απώλεια ελέγχου μιας τόσο σημαντικής δημοτικής επιχείρησης από τους πολίτες.

Καλούμε όλο τον κόσμο του Βόλου και τους κατοίκους όλων των χωριών γύρω από τον Παγασητικό κόλπο να ξεσηκωθούν και να μην επιτρέψουν την ιδιωτικοποίηση του Βιολογικού Καθαρισμού Βόλου. Επίσης, καλούμε όλους τους επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς να αποτρέψουν αυτό που πάει να γίνει. Να γίνουν άμεσα προσλήψεις προσωπικού στη ΔΕΥΑΜΒ και να στελεχωθεί πλήρως ο Βιολογικός Καθαρισμός. Να σταματήσει η συνεχής απαξίωση των εγκαταστάσεων και της λειτουργίας για να προστατευθεί η θάλασσά μας από τη ρύπανση. 

Σε κάθε προσπάθεια απαξίωσης και πρόθεση ιδιωτικοποίησης θα μας βρείτε απέναντι!


ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ"


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΝΕΡΟ
Η Λαϊκή Συνέλευση Σταγιατών καλεί όλους και όλες, φίλους, αλληλέγγυες και συλλογικότητες το Σάββατο 9 Οκτωβρίου
ΝΕΡΟ
Σε μερική αποκατάσταση της υδροδότησης στη Βόρεια Αττική έχει προχωρήσει η ΕΥΔΑΠ, μετά από την άμεση κινητοποίηση των συνεργείων της Εταιρείας.
ΝΕΡΟ
Αρκετές περιπτώσεις διακοπών υδροδότησης σε περιοχές με μεγάλο υψόμετρο και σε περιοχές των Βορείων Προαστίων.
ΝΕΡΟ
Σε πλήρη αποκατάσταση της υδροδότησης στην Ανατολική Αττική έχει προχωρήσει η ΕΥΔΑΠ, με τη συνδρομή του ΔΕΔΔΗΕ.
ΝΕΡΟ
Ένα σημαντικό επίτευγμα, καθοριστικό για το μέλλον της ΕΥΔΑΠ, αποτελεί η νέα Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΣΣΕ)
ΝΕΡΟ
Εκκίνηση του μεγάλου έργου ολοκληρωμένης αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων στην περιοχή Ραφήνας-Πικερμίου και Σπάτων-Αρτέμιδας
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x