A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Ένα συνεργατικό εγχείρημα που αξίζει να γνωρίζετε: 4 γυναίκες μας ξεναγούν στην πόλη

H Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση dot2dot γεννήθηκε το φθινόπωρο του 2013 στη Θεσσαλονίκη από τέσσερις γυναίκες, που θέλησαν να αναδείξουν την πολυδιάστατη πόλη και να προσφέρουν στους επισκέπτες εναλλακτικές ξεναγήσεις μέσα από τη δημιουργία ενός συνεργατικού σχήματος.

Οι δράσεις της dot2dot περιλαμβάνουν θεματικές διαδρομές και εναλλακτικές ξεναγήσεις στη Θεσσαλονίκη και σε κοντινούς αρχαιολογικούς χώρους, εκπαιδευτικά προγράμματα για εκπαιδευτικούς και κοινωνικούς φορείς, εργαστήρια παιδιών και ενηλίκων και εικαστικές δράσεις.

Στόχος της ομάδας είναι δράσεις που πραγματοποιούν να είναι επιστημονικά τεκμηριωμένες, να έχουν χαρακτήρα εκπαιδευτικό και βιωματικό και να προσφέρουν μία ευχάριστη και ολοκληρωμένη εμπειρία στο κοινό.

"Οι διαδρομές μας, σχεδιασμένες μουσειολογικά, βασίζονται στην αρχή ότι τα μνημεία και τα έργα τέχνης δεν «μιλούν» από μόνα τους. Εμείς τους δίνουμε «φωνή» και προτείνουμε τρόπους ερμηνείας και θέασής τους. Αντιλαμβανόμαστε κάθε διαδρομή σαν μία περιπατητική performance, πίσω από την οποία κρύβεται μία ιδέα, ένα σκεπτικό και μία ιστορία που έχει στόχο να συνδέσει το παρελθόν με το παρόν και τους ανθρώπους του τότε με εμάς σήμερα", αναφέρουν για το εγχείρημα.

Who is Who

- H Βασιλική Καρτσιακλή είναι αρχαιολόγος, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Βυζαντινή Αρχαιολογία, και πιστοποιημένη ξεναγός (ΑΠΘ). Σπούδασε Βυζαντινή Ελληνική Παλαιογραφία στο Κέντρο Αγιολογικών Μελετών καθώς και Συντήρηση και Αποκατάσταση Έργων τέχνης. Έχει εργαστεί ως αρχαιολόγος στο Υπουργείο Πολιτισμού, στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών και έχει συνεργαστεί με την Επιτροπή Ερευνών του ΑΠΘ και τη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης για διεκπεραίωση ερευνητικών προγραμμάτων.

- Η Μαρία Τρυφινοπούλου αποφοίτησε από το Αμερικάνικο Κολλέγιο Ανατόλια και συνέχισε τις σπουδές της ως αρχαιολόγος. Ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της στην Ιστορία του Ανθρωπογενούς Περιβάλλοντος με κύριο αντικείμενο έρευνας τη σχέση του ανθρώπου με το πολιτισμικό τοπίο. Στην πρακτική της άσκηση στην Έδρα UNESCO Διαπολιτισμικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ασχολήθηκε με ζητήματα διαχείρισης της πολιτιστικής κληρονομιάς. Είναι πιστοποιημένη ξεναγός (ΑΠΘ) και από το 2007 εργάζεται ως αρχαιολόγος στο Υπουργείο Πολιτισμού σε διάφορες θέσεις της Μακεδονίας.

- Η Νικολίνα Μανώλη αποφοίτησε από τη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης και συνέχισε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στο Τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης. Αργότερα, σπούδασε γραφιστική στο ΑΑS College (Partner Institution of UCLan). Συνεργάστηκε για τρία χρόνια με το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης ως μουσειοπαιδαγωγός καθώς και με εικαστικά εργαστήρια και παιδικές κατασκηνώσεις. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως γραφίστρια.

- Η Χριστίνα Βρακά σπούδασε Θεολογία στο ΑΠΘ και Βυζαντινή Ελληνική Παλαιογραφία στο Κέντρο Αγιολογικών Μελετών και είναι υπ. διδάκτωρ Θεολογίας. Είναι ειδική παιδαγωγός με εξειδίκευση στις Μαθησιακές Δυσκολίες και τη Δυσλεξία. Συμμετείχε στο πρόγραμμα ΠΕΓΑ “Πολιτισμός/Ειδική Αγωγή. Η πρόσβαση Ατόμων με Αναπηρίες ή/και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες στο φυσικό και πολιτισμικό περιβάλλον των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων” (Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας). Γνωρίζει την Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (επάρκεια από την Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος) και το σύστημα γραφής και ανάγνωσης Tυφλών Braille (πιστοποιητικό από το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών). Εργάστηκε τρία χρόνια στο ΑΠΘ με αντικείμενο απασχόλησης την επικουρία των μελών ΔΕΠ, ενώ έχει συνεργαστεί με την Επιτροπή Ερευνών του ΑΠΘ, την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης και τις Στρατηγικές Εκδόσεις για τη διεκπεραίωση ερευνητικών προγραμμάτων.


Ιnfo

Γεωργίου Σταύρου 6
54623 Θεσσαλονίκη
2311 242382

Βρείτε την dot2dot στο Facebook: Dot2dot


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ
Άντρες με χακί, ένοπλοι κυκλοφορούν στο σκοτάδι με απαγόρευση κυκλοφορίας και καταστέλλουν. Τί μας θυμίζει;
ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ
Είχαν έτοιμο το γερανό στημένο και με υποστήριξη από δύο κλούβες ΜΑΤ, που αυτό σημαίνει πολιτική εντολή, λειτούργησαν σαν τις μετακατοχικές κυβερνήσεις, που εκτελούσαν τους αγωνιστές στο σκοτάδι για να μην αντιδράσει ο κόσμος.
ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ
Η Ένωση ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. “Δυναμική” με έδρα στην Αττική, σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στο 1ο διαδικτυακό σεμινάριο (Webinar) με θέμα “Δημιουργία Ενώσεων ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.”
ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ

Σας καλούμε να έρθετε στην πανελλαδική συνέλευση αλληλέγγυων υποστηρικτών της ΒΙΟΜΕ για τον κοινωνικό έλεγχο και για να συνδιαμορφώσουμε τη λειτουργία και τη συνέχιση της ΒΙΟΜΕ.


ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ

Παρέμβαση από την Ομάδα για τη Συνεταιριστική Νομοθεσία και την Διεθνή Συνεταιριστική Συμμαχία (ICA) στο σχέδιο νόμου «Αγροτικοί Συνεταιρισμοί»


ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ
”Το εργαστήριο απευθύνεται σε άτομα που θέλουν να δημιουργήσουν ή είναι ήδη μέλη σε κάποια Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση.

ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ