A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Τοπική Αλληλέγγυα Οικονομία: Ο άγνωστος Κόσμος των Κρυπτονομισμάτων

Ο Ολοκληρωμένος Συνεταιρισμός Ηρακλείου

σας προσκαλεί σε μία παρουσίαση / συζήτηση

σχετικά με την «Τοπική Αλληλέγγυα Οικονομία»

και ειδικότερα τον «Κόσμο των Κρυπτονομισμάτων»

την Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017, στις 7 μ.μ.

στον αυτο-διαχειριζόμενο χώρο του Da

(Ντεντιδάκηδων 15 // Καμαράκι)


Ο Ολοκληρωμένος Συνεταιρισμός Ηρακλείου (Ο.Σ.Η.) προσπαθεί το τελευταίο διάστημα να εδραιώσει μία τοπική οικονομία που θα βασίζεται στην αλληλεγγύη και την αμοιβαιότητα μεταξύ μας, χρησιμοποιώντας νομίσματα τα οποία ελέγχονται και εξυπηρετούν τους ίδιους τους χρήστες τους. 

Οι διαδικασίες που διαμορφώνουν την οικονομία αυτή έχουν αμεσο-δημοκρατικά χαρακτηριστά, καθορίζονται σε ανοικτές συνελεύσεις με συναίνεση, συμμετοχή και συνεργασία όλων των μελών. Έχοντας συσσωρεύσει αρκετή εμπειρία, σε θεωρητικό και σε πρακτικό επίπεδο, μέσω των αυτόνομων εγχειρημάτων του δικτύου του Ο.Σ.Η. που υποστηρίζουν αυτή την οικονομία, θέλουμε να μοιραστούμε και να επεκτείνουμε αυτή τη δραστηριότητα.

Σας προσκαλούμε στην παρουσίαση αυτή ώστε να γνωρίσουμε τις δυνατότητες που μας δίνουν πλέον οι νέες τεχνολογίες και πως αυτές μπορούν να διαμορφωθούν, τοπικά και συλλογικά, συνδυαζόμενες με τη θέληση για απεμπλοκή από το κεντρικοποιημένο, άδικο και εξουσιαστικό χρηματοπιστωτικό σύστημα. Έχουμε πλέον τη δυνατότητα να κάνουμε αυτή τη σταδιακή μετάβαση, χρησιμοποιώντας εργαλεία και νομίσματα που θα απελευθερώσουν τις ενδογενείς δημιουργικές μας τάσεις και θα μας βοηθήσουν να οικοδομήσουμε την οικονομία που χρειαζόμαστε, που θα εξυπηρετεί τις πραγματικές μας ανάγκες και θα στηρίζεται σε συλλογικές δημοκρατικές αξίες. Θέλουμε να επαναφέρουμε τον άνθρωπο στο επίκεντρο της οικονομίας μας και να καταστήσουμε το νόμισμα ένα εργαλείο που θα καθορίζουμε εμείς· όχι το αντίστροφο.

Σήμερα, ο εξουσιαστικός έλεγχος της οικονομίας από το κράτος και άλλους υπερεθνικούς θεσμούς, συνάμα με την αποκλειστικότητα των τραπεζών στη διακίνησή του χρήματος, καθιστούν την κοινωνία έρμαιο των εξοντωτικών σχεδίων μερικών μονάχα μεγαλο-κεφαλαιούχων και πολυεθνικών επιχειρηματικών συμφερόντων. Πρόκειται για ένα πολύπλοκο ζήτημα που διαμορφώνει πλέον κάθε πτυχή της ζωής μας και βρίσκεται στην καρδιά των περισσότερων κοινωνικών και πολιτικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε σήμερα. Ειδικότερα, στην Ελλάδα και με την εμπειρία των τελευταίων χρόνων, από τις συνεχιζόμενες πολιτικές λιτότητας και αυταρχικής επιβολής αντιδημοκρατικών αποφάσεων στο όνομα της ανασυγκρότησης της οικονομίας, οφείλουμε να αναζητήσουμε και να γνωρίσουμε τους τρόπους αντίδρασης που μας προσφέρονται.

Θα παρουσιάσουμε και θα συζητήσουμε για τα νομίσματα που έχουμε στη διάθεσή μας, τα οποία συνεχώς εξελίσσονται, τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

➢ Το τοπικό δίκτυο ανταλλαγών «το Κουκί» που μετράει πλέον περισσότερο από ένα χρόνο ζωής και ανάπτυξης στην πόλη μας.

page1image21072 page1image21232 page1image21392
 • ➢  Τον “εξωτικό” κόσμο των κρυπτονομισμάτων και ειδικότερα το, προτεινόμενο από την πλευρά του Ο.Σ.Η., FairCoin. Ένα ψηφιακό νόμισμα με παγκόσμια ισχύ και πολλά ισχυρά και εύχρηστα εργαλεία να το συνοδεύουν.

 • ➢  Θα ακολουθήσει πρακτική εφαρμογή των εργαλείων αυτών με επί τόπου εγκατάσταση εφαρμογών1 και υλοποίηση συναλλαγών, ώστε να αντιληφθούμε πληρέστερα τις δυνατότητές τους.

  Σας καλούμε να γίνεται συμμέτοχοι σε αυτή την νέα απελευθερωτική οικονομία που σχεδιάζουμε, καθορίζοντας όλοι μαζί την εξέλιξή της. Σκοπός μας να καταστεί ένα σημαντικό βήμα αυτο-οργάνωσης και συλλογικής μας χειραφέτησης από το καταπιεστικό σύστημα που μονοπωλεί σήμερα τις δραστηριότητές μας.

page2image5768 page2image6096

1 Όσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει να έχουν μαζί τους κάποιον φορητό υπολογιστή (Linux ή Windows) ή συσκευή (smart phone ή tablet). 


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Για τους δοκιμαζόμενους συναδέλφους τους, από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), το Σωματείο Εργαζομένων στον Χώρο του Χορού (ΣΕ.ΧΩ.ΧΟ.) η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ) και η ομάδα αλληλεγγύης Support Art Workers
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Δυνατότητα χρηματοδότησης, για πρώτη φορά, των νοικοκυριών για εγκατάσταση φωτοβολταϊκού καιαπλουστευμένη διαδικασία υπαγωγής πολυκατοικιών στο πρόγραμμα.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«Η διάταξη αυτή δεν μπορεί να υπερβεί τη γενική διάταξη του Συντάγματος που είναι υπέρτερος νόμος, καμία πράξη νομοθετικού περιεχομένου δεν έχει ισχύ πάνω από το Σύνταγμα»
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Το πιθανότερο είναι ότι θα μπορούμε να αρχίσουμε να το διαθέτουμε πριν από τα Χριστούγεννα, δήλωσε στο BBC TV, ο Ματ Χάνκοκ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Παρέμβασή της στη Σύνοδο Κάισιν, που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Πεκίνο.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Σύμφωνα με την ευρωπαία επίτροπο Στέλλα Κυριακίδου, υπάρχει σχέδιο κατανομής των διαθέσιμων δόσεων με βάση τον πληθυσμό κάθε χώρας.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x