A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Κάστρο Αλληλεγγύης - Χωρίς Μεσάζοντες Λαμίας: Απολογισμός 33ης διάθεσης

Πραγματοποιήσαμε το Σάββατο 8 Απριλίου την 33η απευθείας διάθεση προϊόντων με ακτινίδια, λιαστή ντομάτα, τυρί φέτα, τυρί γίδινο, γραβιέρα, κεφαλογραβιέρα, κασέρι, αλεύρι, πατάτες, ελαιόλαδο, πορτοκάλια και μανταρίνια. Όλα επιλεγμένα ελληνικά προϊόντα, σε εξαιρετικές τιμές.
Συνεχίσαμε και τις καθιερωμένες συλλογές: φαρμάκων, πλαστικών καπακιών και τηγανέλαιου.

Για την προσπάθεια μέσω της Φόρμας Παραγγελιών υποστήριξης οικογενειών που έχουν ανάγκη, υπήρχε η δυνατότητα προσφορών σε τυρί, αλεύρι, πατάτες, ελαιόλαδο και πορτοκάλια. Και πάλι, η συμμετοχή ήταν τέτοια που απέφερε σημαντικές ποσότητες από όλα τα είδη. Επίσης δόθηκαν αλεύρι, πατάτες, ακτινίδια, πορτοκάλια και μανταρίνια ως επιπλέον προσφορά των ίδιων των παραγωγών. Όλα, θα κατανεμηθούν και θα παραδοθούν σήμερα στις οικογένειες που έχουν δηλωθεί.

Ευχαριστούμε πολύ όλους όσους στηρίζουν αυτή την προσπάθεια, αγοραστές και παραγωγούς!

Στην ιστοσελίδα έχει αναρτηθεί η Φόρμα Αξιολόγησης για 8/4/2017. Η αξιολόγηση είναι φυσική συνέχεια της παραγγελίας, σημαντική για τη διατήρηση της ποιότητας και τη διαρκή βελτίωση. Όλες οι γνώμες φαίνονται στη Λίστα αξιολόγησης για 8/4/2017, με απόκρυψη προσωπικών στοιχείων.
Σε εξέλιξη βρίσκεται και η δράση μας μαζί με συνεργαζόμενους παραγωγούς, για να αντικρούσουμε την επικείμενη νομοθέτηση για τη «ρύθμιση» του υπαίθριου εμπορίου. 

Από τη συλλογή υπογραφών (που συνεχίζεται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα μας) έχουμε ήδη 350 υπογραφές.  Και το υπόμνημα διαμαρτυρίας με επιχειρήματα και προτάσεις που συντάξαμε, το υπογράψαμε ως κίνηση μαζί με 56 παραγωγούς και συνεργατικά σχήματα παραγωγών από τη Φθιώτιδα και από όλη την Ελλάδα.

Το υπογεγραμμένο υπόμνημα, στάλθηκε (με αίτηση για ενημερωτική συνάντηση) αρχές Απριλίου ηλεκτρονικά στην Περιφέρεια, στο Δήμο Λαμιέων, σε όλους τους υπόλοιπους δήμους της Φθιώτιδας και σε όλους τους βουλευτές του νομού μας. Επίσης, πλήρεις φάκελοι που περιλαμβάνουν και τις υπογραφές των καταναλωτών, έχουν παραδοθεί σε όλους, εκτός τριών μακρινών δήμων ακόμη.

Μέχρι στιγμής, ανταποκρίθηκαν μόνο η Περιφέρεια (που μας παρέπεμψε στον αντιπεριφερειάρχη κ. Καραΐσκο) και ο βουλευτής κ. Γιάννης Σαρακιώτης. Ήδη τους συναντήσαμε και είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε την κίνηση όπως μας ζήτησαν και τις θέσεις μας. Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί σύντομα. Οι «ρυθμίσεις» του, αν παραμείνουν ως έχουν, θα αποτελειώσουν τις επιλογές απευθείας διάθεσης προϊόντων των μικρομεσαίων παραγωγών. Ελπίζουμε στη θετική ανταπόκριση όλων.

Εμείς, θα συνεχίσουμε Χωρίς Μεσάζοντες. Θα συνεχίσουμε οι καταναλωτές και οι παραγωγοί να συνεργαζόμαστε με αμοιβαίο όφελος. Θα συνεχίσουμε ακόμη κι αν το νομοσχέδιο περάσει ως έχει.

Η επόμενη διάθεση προγραμματίζεται για το Σάββατο 13 Μαΐου με: Απορρυπαντικά, Χαρτικά, Κρεμμύδια, Σκόρδα, Όσπρια και Παραδοσιακά Ζυμαρικά. Με περίοδο παραγγελιών 26 Απριλίου έως 10 Μαΐου. Θα εκδοθεί εγκαίρως σχετική αναλυτική ανακοίνωση με νέο δελτίο τύπου.

Στο kastrolamias.gr υπάρχει συνεχής ενημέρωση για όλες τις δράσεις, εκεί είναι μονίμως αναρτημένη και η Φόρμα Παραγωγού για την υποβολή προσφορών προϊόντων.

Μονίμως ανοιχτά για οποιονδήποτε θελήσει άμεση επικοινωνία, είναι το email XMLamias@gmail.com και τα τηλέφωνα 6985603574 (Cosmote WU), 6947081904 (Vodafone CU) & 6906981623 (Wind F2G).
Με πολλές ευχές για Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!
Οι Εθελοντές του «Κάστρου Αλληλεγγύης»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Σε αυτή τη συνθήκη τα μέτρα αυτοπεριορισμού είναι σημαντικά για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού και την προστασία ευπαθών ομάδων.
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Σε μια προσπάθεια να κάνουμε πιο προσιτή την πληροφορία στους ανθρώπους που πρέπει να είναι περισσότερο προστατευμένοι από τον κορωνοϊό (COVID-19), δημιουργήσαμε τον Μικρό Οδηγό επιχειρήσεων με υπηρεσία κατ΄οίκον παράδοσης.
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Η ιδέα ενός ιδιώτη γιατρού από την Ξάνθη και η τεχνογνωσία ενός φίλου του, αυτοδίδακτου επαγγελματία πάνω στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ήταν το έναυσμα για τη συγκρότηση μιας εθελοντικής ομάδας επτά ατόμων, που κατασκευάζουν πλαστικές μάσκες
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Δεν μπορεί να τους σταματήσει κανείς! Ότι κι αν συμβεί, αυτοί οι άνθρωποι θα βρουν τον τρόπο να οργανωθούν, να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους -οι οποίες φαίνεται να είναι αστείρευτες- και να προσφέρουν βοήθεια στην κοινότητα.
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Η «Αλληλεγγύη για Όλους» ξεκινάει την καμπάνια στήριξης των ευάλωτων και κοινωνικά αδύναμων που πλήττονται ακόμη περισσότερο από τις κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις της πρωτόγνωρης αυτής κρίσης.
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Η καθημερινότητα στα χρόνια του κορωνοϊού για τους συνανθρώπους μας που διαβιούν στο δρόμο και κάτω από το όριο της φτώχειας χαρακτηρίζεται από φόβο και αβεβαιότητα.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ