A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

ΚΕΕΡΦΑ: Μετά την πρόκριση της Λεπέν, να τσακίσουμε την φασιστική απειλή στη Γαλλία, την Ελλάδα και όλη την Ευρώπη

Μετά την πρόκριση της Λεπέν, να τσακίσουμε την φασιστική απειλή στη Γαλλία, την Ελλάδα και όλη την Ευρώπη

Αντιφασιστική συγκέντρωση, την Πέμπτη 27 Απρίλη, 8.30πμ στο Εφετείο της Αθήνας. 

Μαζί με τον ΣΦΕΑ διατρανώνουμε: Ποτέ ξανά φασισμός, να πάνε φυλακή οι δολοφόνοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής. 

Εργατική Πρωτομαγιά, Αθήνα, Μουσείο-Πολυτεχνείο 10.30πμ και
Πειραιάς, Πασαλιμάνι, 10.30πμ

Μαζί με τους πρόσφυγες από τα στρατόπεδα.

Το πέρασμα της Μαρίν Λεπέν,της φύρερ του φασιστικού Εθνικού Μετώπου, στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία προκαλεί ανατριχίλα σε κάθε άνθρωπο που υπερασπίζεται την δημοκρατία και την ελευθερία.

Το δρόμο για την άνοδο του Εθνικού Μετώπου της Λεπέν άνοιξαν οι πολιτικές των κυβερνήσεων, όπως του Ολάντ, οι πολιτικές της άγριας λιτότητας αλλά και του αχαλίνωτου ρατσισμού, της ισλαμοφοβίας, των κλειστών συνόρων, των φραχτών, της Ευρώπης -φρούριο. Ο γαλλικός ιμπεριαλισμός συμμετέχει στις αιματοβαμμένες επεμβάσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην Αφρική, την Ασία και την Μ.Ανατολή και στοχοποιεί τους κατατρεγμένους μουσουλμάνους πρόσφυγες ως τρομοκράτες. Η Γαλλία βρίσκεται σε καθεστώς εκτάκτου ανάγκης αντί να έχει αποσυρθεί από τους πολέμους που σπέρνουν το θάνατο και φέρνουν την προσφυγιά.

Τα φασιστικά κόμματα της ακροδεξιάς κερδίζουν αξιοποιώντας την στροφή των παραδοσιακών νεοφιλελεύθερων και σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων στις πολιτικές της ΕΕ-φρούριο. Η στροφή δεξιά στη Γαλλία δεν πήρε καταστροφικές διαστάσεις καθώς μεγάλα τμήματα εργαζόμενων ψήφισαν αριστερούς υποψήφιους και κύρια τον Μελανσόν. Η διάθεση για αντίσταση στις πολιτικές της λιτότητας, του ρατσισμού και την φασιστική απειλή είχε εκφραστεί στους δρόμους των γαλλικών πόλεων και η διαδήλωση στις 19 Μάρτη έδειξε ότι μεγάλα τμήματα εργαζομένων και νεολαίας είναι έτοιμα να παλέψουν ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική ακροδεξιά της Λεπέν.

Το ότι το ίδιο το βράδυ των εκλογικών αποτελεσμάτων χιλιάδες βγήκαν στους δρόμους κατά της Λεπέν δείχνει ότι η δυναμική για να μπει φρένο στη φασιστική απειλή υπάρχει και μπορεί να δυναμώσει. Οι εγχώριοι ομογάλακτοι της Λεπέν, οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής έτρεξαν να πανηγυρίσουν ότι έρχεται η σειρά τους. Θα τους διαψεύσουμε και στην Γαλλία και στην Ελλάδα και παντού! Στηρίζουμε το κίνημα που παλεύει  αυτές τις μέρες κατά της Λεπέν ανοίγοντας το δρόμο για να τσακιστούν οι πολιτικές που την έθρεψαν.

Ούτε μία ψήφο παραπάνω δεν πρέπει να πάρει στο δεύτερο γύρο η εκπρόσωπος του φασισμού. Χαιρετίζουμε τις χιλιάδες αντιφασίστες που πολιόρκησαν το συνέδριο του ακροδεξιού AfD στην Γερμανία. Είναι ώρα να τσακίσουμε τις ρατσιστικές πολιτικές της ΕΕ-φρούριο, την ισλαμοφοβία που στρώνουν το έδαφος στους φασίστες.

Να ανοίξουν τα σύνορα, να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. 
  
Στα 50 χρόνια από την άνοδο της χούντας και στα δύο χρόνια από την έναρξη της δίκης των νεοναζί της Χρυσής Αυγής κλιμακώνουμε την αντιφασιστική και αντιρατσιστική δράση!

Η εργατική Πρωτομαγιά είναι μέρα αντιφασιστική και αντιρατσιστική από την Γαλλία μέχρι κάθε γωνιά του Πλανήτη! 

Διαδηλώνουμε! 

Αντιφασιστική συγκέντρωση, την Πέμπτη 27 Απρίλη,8.30πμ στο Εφετείο της Αθήνας. 

Μαζί με τον ΣΦΕΑ και την ΑΔΕΔΥ διατρανώνουμε:

Ποτέ ξανά φασισμός, να πάνε φυλακή οι δολοφόνοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής.
Εργατική Πρωτομαγιά, Αθήνα, Μουσείο-Πολυτεχνείο 10.30πμ και Πειραιάς, Πασαλιμάνι, 10.30πμ μαζί με τους πρόσφυγες από τα στρατόπεδα.

Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΚΤΙΒΙΣΜΟΣ
Αντιφασιστική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας στο Κιάτο
ΑΚΤΙΒΙΣΜΟΣ
Ενδεικτικά: σχολικές τσάντες, τετράδια, κασετίνες, μολύβια, στυλό, γόμες, ξύστρες, χαρτί Α4, διορθωτικά, μπλοκ ζωγραφικής, ακουαρέλες κλπ
ΑΚΤΙΒΙΣΜΟΣ
Κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες το νέο βιβλίο από τους Ρόμπερτ Πολίν και Νόαμ Τσόμσκι "Κλιματική κρίση καί παγκόσμια πράσινη ανάπτυξη"
ΑΚΤΙΒΙΣΜΟΣ
Ο αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος και γι’ αυτό θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
ΑΚΤΙΒΙΣΜΟΣ
Αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Κερατσίνι, στις 18 Σεπτέμβρη, Άγαλμα Παύλου Φύσσα, 5μμ
ΑΚΤΙΒΙΣΜΟΣ
"Επιδότηση- όχι δάνεια, ΦΠΑ 6%". Αυτό είναι το σύνθημα της συγκέντρωσης που οργανώνεται τα μεσάνυχτα του Σαββάτου στην πλατεία Συντάγματος από ιδιοκτήτες και εργαζόμενους σε εστιατόρια, κλαμπ και μπαράκια
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x