A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Τα ελληνικά καλλυντικά με το ανώτερης ποιότητας βιολογικό ελαιόλαδο του Συνεταιρισμού Βιοκαλλιεργητών Μεσσαράς που ταξιδεύουν σε 30 χώρες

Τα ελληνικά καλλυντικά με το ανώτερης ποιότητας βιολογικό ελαιόλαδο του Συνεταιρισμού Βιοκαλλιεργητών Μεσσαράς που ταξιδεύουν σε 30 χώρες 

 

Ο πρωτοπόρος Συνεταιρισμός Βιοκαλλιεργητών Μεσσαράς της Κρήτης, από το 1994 που ιδρύθηκε, συμβάλλει στη διαφύλαξη της παράδοσης και στην προαγωγή της επιστημονικής μελέτης στον τομέα της βιολογικής καλλιέργειας Ελιάς. 

 

Στο πλαίσιο των ηθικών συνεργασιών της με Έλληνες καλλιεργητές, η εταιρεία ΚΟΡΡΕΣ δημιούργησε τη σειρά περιποίησης Pure Greek Olive  - προϊόντα βασισμένα στο εξαιρετικό βιολογικό παρθένο Ελαιόλαδο από τους ασημο-πράσινους κρητικούς ελαιώνες, που μεταφέρουν το μήνυμα του ελληνικού πλούτου και ποιότητας σε περισσότερες από 30 χώρες.

 

 


 

Η Κορωνέικη ποικιλία στους ξακουστούς ελαιώνες της Κρήτης

 

Το πιο μεγάλο και γόνιμο νησί της Ελλάδας - η χλωρίδα της Κρήτης αποτελείται από περίπου 1.600 είδη άγριων αυτοφυών φυτών, ένας παράδεισος βιοποικιλότητας.

 

Στην καρδιά του νησιού και σε έκταση 300.000 στρεμμάτων εκτείνεται η περιοχή της Μεσσαράς του Νομού Ηρακλείου. Εκεί βρίσκονται ακόμα τα πατητήρια ελιάς της Μινωικής περιόδου, απόδειξη της άρρηκτης ιστορικής σχέσης της Κρήτης με το Ελαιόλαδο. Στην περιοχή κυριαρχεί η καλλιέργεια της Ελιάς, με προεξέχουσα ποικιλία την Κορωνέικη.

 

Με την ευνοϊκή επίδραση του μοναδικού μικροκλίματος, τα ελαιόδεντρα μεγαλώνουν αβίαστα, διατηρημένα μικρά σε μέγεθος ώστε να τρέφονται καλύτερα από τον ήλιο. Προσφέρουν μία μικρή, πολύτιμη ποσότητα "πράσινου χρυσού". 

 


 

Ο πρωτοπόρος Συνεταιρισμός Βιοκαλλιεργητών Ελιάς της Μεσσαράς

 

Ο Συνεταιρισμός Βιοκαλλιεργητών Μεσσαράς είναι ο πρώτος συνεταιρισμός στο νησί που εδώ και δεκαετίες συμβάλλει ουσιαστικά στη διαφύλαξη της παράδοσης, αλλά και στην προαγωγή της επιστημονικής μελέτης στον τομέα της βιολογικής καλλιέργειας Ελιάς.

 

Το 1994, περίπου 17 εμπνευσμένοι καλλιεργητές ελιάς αποφάσισαν να κάνουν τη διαφορά: συνεργάστηκαν και μοιράστηκαν την εμπειρία και τις δεξιότητές τους για να παράγουν το πολύτιμο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο από το, βιολογικής γεωργίας, καρπό της κορωνέικης ελιάς, της πιο σημαντικής, ίσως, ποικιλίας. Κάπως έτσι ξεκίνησε ο συνεταιρισμός, βασισμένος στις αρχές της αλληλεγγύης, του σεβασμού στη φύση και του δίκαιου εμπορίου.  

Η ΚΟΡΡΕΣ εμπνευσμένη από την τελετουργία ομορφιάς των γυναικών της Κρήτης που χάνεται στους αιώνες, στράφηκε στο ιερό δένδρο-σύμβολο της Ελλάδας και στην υπέρτατης ποιότητας και παγκοσμίου φήμης ποικιλία βιολογικού εξαιρετικού παρθένου Eλαιόλαδου. Μέσα από τη σύμπραξη με τον πρωτοπόρο κρητικό συνεταιρισμό, βάσει των αρχών συμβολαιακής γεωργίας, η ΚΟΡΡΕΣ προμηθεύεται άριστης ποιότητας βιολογικό εξαιρετικό παρθένο Ελαιόλαδο για τη νέα σειρά περιποίησης Pure Greek Olive και προσθέτει το παραδοσιακό αυτό φυσικό συστατικό, με ισχυρό συμβολισμό και αδιαμφισβήτητη ευεργετική δράση στην εκτενή λίστα των εγχώριων βοτάνων και φυτών που αξιοποιεί  στις καλλυντικές συνθέσεις της.

 


 

Η ευεργετική δράση

 

Το ξακουστό σε όλο τον κόσμο Ελαιόλαδο αποτελεί το μυστικό υγείας και μακροζωίας όλων σχεδόν των λαών της Μεσογείου. Εκτός από τη διατροφική του αξία, είναι γνωστό ότι άνδρες και γυναίκες στον αρχαίο κόσμο άλειφαν το σώμα τους με Ελαιόλαδο για να το περιποιηθούν και να το προστατέψουν.

 

To εξαιρετικής ποιότητας Ελαιόλαδο από τους φημισμένους, βιολογικά πιστοποιημένους ελαιώνες της Κορωνέικης ποικιλίας στην Κρήτη, είναι πλούσιο σε θρεπτικά και αντιοξειδωτικά συστατικά, ω-λιπαρά οξέα, βιταμίνες Κ & Ε και πολυφαινόλες.

 

Το Ελαιόλαδο είναι εξαιρετικά ευεργετικό για το δέρμα και τα μαλλιά, με πολλαπλές ιδιότητες: ενυδατώνει, θρέφει, προσφέρει αντιοξειδωτική δράση, αναζωογονεί και θωρακίζει την επιδερμίδα. 

 
Η Ελλάδα 3η μεγαλύτερη παραγωγός Ελαιόλαδου παγκοσμίως

 

Η Ελιά είναι το πιο δημοφιλές δένδρο της Μεσογείου. Η αφετηρία της καλλιέργειάς του τοποθετείται στη Μινωική εποχή.  Η Ελλάδα είναι η 3η μεγαλύτερη παραγωγός Ελαιόλαδου παγκοσμίως. Οι εδαφολογικές και κλιματολογικές συνθήκες, καθώς και οι μέθοδοι εκχύλισης, καθιστούν το ελληνικό Ελαιόλαδο το πιο ποιοτικό και εκλεπτυσμένο στον κόσμο. Η επικρατούσα ελληνική ποικιλία ελιάς Κορωνέικη παράγει την εξαιρετική ποιότητα Ελαιόλαδου, χάρη στη χαμηλή οξύτητα και τα ξεχωριστά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του.

 


 

Το δίκτυο ηθικών συνεργασιών στις βιολογικές καλλιέργειες της ΚΟΡΡΕΣ με αγροτικούς συνεταιρισμούς, βιοκαλλιεργητές, κοινωνικά και εκπαιδευτικά ιδρύματα

 

Το διαρκώς διευρυνόμενο δίκτυο ηθικών συνεργασιών στις βιολογικές καλλιέργειες και η παροχή κινήτρων, αλλά και η δημιουργία μίας πρότυπης Μονάδας Εκχυλίσεως των βιολογικών βοτάνων που προέρχονται από αυτές τις συνεργασίες, βρίσκονται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της ΚΟΡΡΕΣ.

 

Οι επιλογές της εταιρείας έχουν έντονο περιβαλλοντικό και κοινωνικό χαρακτήρα και αποσκοπούν στην ουσιαστική υποστήριξη τοπικών κοινωνιών, στη διατηρησιμότητα φυτικών πληθυσμών και στην τελική παραγωγή ελληνικών φυτικών εκχυλισμάτων εγγυημένης ποιότητας.  

 

Tο δίκτυο ηθικών συνεργασιών της ΚΟΡΡΕΣ στηρίζει περίπου 5.000 οικογένειες.

 

Σε αυτό το πλαίσιο, εκτός από τη σειρά Pure Greek Olive με βάση το βιολογικό εξαιρετικό παρθένο Ελαιόλαδο σε συνεργασία με το Συνεταιρισμό Βιοκαλλιεργητών Μεσσαράς Κρήτης, η ΚΟΡΡΕΣ έχει δημιουργήσει προϊόντα όπως το ελιξήριο νεότητας Χρυσός Κρόκος – το πρώτο καλλυντικό προϊόν με βιολογικό κρόκο Κοζάνης, το «χρυσάφι της γης» – αλλά και την αντιρυτιδική σειρά Καστανιά Αρκαδική, η οποία αποτελεί την πιο πρόσφατη παγκόσμια καινοτομία της στην αντιγήρανση.


Επίσης, το Τσάι του Ολύμπου που αξιοποιείται στη νέα ομώνυμη σειρά καθαρισμού προσώπου, καλλιεργεί αποκλειστικά με βιολογικές μεθόδους η οικογένεια Χαλκιά στο χωριό Καρυά Ολύμπου, ενώ και η σειρά  ενυδάτωσης προσώπου βασισμένη σε βιολογικά Άνθη Αμυγδαλιάς από τους αμυγδαλεώνες της Ελασσόνας, και η σειρά Αμπέλι Σαντορίνης με Ασύρτικο Σταφύλι Σαντορίνης, αποτέλεσμα της συνεργασίας με την Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων, αποτελούν παραδείγματα αυτής της συνεπούς προσπάθειας

 


 

Η συνεργασία με το Eργαστήριο Bιολογικής Γεωργίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών  και τη Φαρμακευτική Σχολή

 

Το Εργαστήριο Βιολογικής Γεωργίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα της ΚΟΡΡΕΣ εντόπισαν τις καταλληλότερες περιοχές για τη βιολογική καλλιέργεια επιλεγμένων βοτάνων που διακρίθηκαν βάσει της μοναδικότητας της δράσης τους. Στη διαδικασία αυτή ελήφθησαν υπόψη πολλαπλές παράμετροι, όπως κλιματολογικές συνθήκες, εδαφολογικές απαιτήσεις, τεχνικές πολλαπλασιασμού, αποδόσεις, αλλά και κοινωνικά κριτήρια, όπως το επίπεδο ανεργίας. 

 

Στη συνέχεια προετοίμασαν ανά περίπτωση ολοκληρωμένη τεχνική υποστήριξη των συνεργαζόμενων παραγωγών, όπως στη βιολογική παραγωγή σποριοφύτων [πολλαπλασιαστικού υλικού], σε τεχνικές πολλαπλασιασμού, σε στρεμματικές αποδόσεις, σε οικολογικές μεθόδους αντιμετώπισης ζιζανίων και φυτοπροστασίας, εξασφαλίζοντας την εκπαίδευση και την εφαρμογή κατάλληλων μεθόδων καλλιέργειας, αλλά και τελικό προϊόν υψηλών προδιαγραφών.

 

Η επεξεργασία των φυτικών υλών, που προκύπτουν από αυτές τις συνεργασίες, γίνεται στη μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα, περιβαλλοντικά φιλική Μονάδα Εκχυλίσεως στις εγκαταστάσεις ΚΟΡΡΕΣ. Πρόκειται για μεγαλόπνοο έργο ετών, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη Φαρμακευτική Σχολή/ Τομέας Φαρμακογνωσίας [Πανεπιστήμιο Αθηνών], αποτελώντας φυσική συνέχεια της κληρονομιάς και εις βάθος γνώσης των βοτάνων που προέρχεται από το ομοιοπαθητικό φαρμακείο-αφετηρία της ιστορίας της ΚΟΡΡΕΣ. 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ
Ο οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» διοργανώνει για τρίτη χρονιά τον μεγαλύτερο διαγωνισμό καινοτομίας στον τομέα της αγροδιατροφής
ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ
Κινέζοι ερευνητές δημιούργησαν ένα «έξυπνο» καινοτόμο ύφασμα, που ανακλά μακριά τη θερμότητα.
ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ
Μια συσκευή που διευκολύνει το δίπλωμα των ρούχων σκέφτηκαν να δημιουργήσουν, με εξοπλισμό ρομποτικής, τέσσερις μαθήτριες
ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ
Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία οι αιτήσεις για τον διαγωνισμό «EYDAP Innovation Challenge»
ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ
Όχι μόνο δωρεάν αλλά και με ηλεκτροκίνητα mini bus θα μετακινούνται σε σύντομο χρονικό διάστημα οι πολίτες από τα νότια προάστια του Ηρακλείου
ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ
Ανοικτή πρόσκληση σε νεοφυείς εταιρείες, ομάδες επιστημόνων, ερευνητικά κέντρα πανεπιστημίων, εταιρείες τεχνολογίας, ώστε να προσφέρουν καινοτόμες λύσεις
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x