Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ
Ομιλία του Γλύπτη Θόδωρου στο ΕΜΣΤ
Αίθουσα Προβολών ΕΜΣΤ
18 Μαΐου, 19.00
Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) διοργανώνει σε συνεργασία με το Πρόγραμμα "Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό" (ΕΛΠ) του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, ομιλία του γλύπτη Θόδωρου με θέμα: ΠΟΛΗ↔ΠΟΛΙΤΗΣ↔ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.
Ο σημαντικός γλύπτης θα μιλήσει στους φοιτητές και τους αποφοίτους στην Αίθουσα Προβολών του ΕΜΣΤ για τη σχέση του πολίτη με την κοινωνία και τον πολιτισμό.
Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου που θα διανεμηθούν στο ΕΜΣΤ με σειρά προτεραιότητας μία ώρα πριν από την εκδήλωση.
William Kentridge
TRIUMPHS AND LAMENTS – THE FILM
Προβολή του φιλμ σε Μουσεία Σύγχρονης Τέχνης σε όλο τον κόσμο
Αίθουσα Προβολών ΕΜΣΤ
18 Μαΐου, 17.00
19 Μαΐου, 19.00
Το φιλμ του William Kentridge TRIUMPHS AND LAMENTS προβάλλεται από 15 Μαΐου έως και 4 Ιουλίου 2017 σε Μουσεία Σύγχρονης Τέχνης του κόσμου της Νέας Υόρκης, του Πεκίνου, της Κωνσταντινούπολης, της Οαξάκα, του Ντουμπάι, του Τορόντο, της Λισαβώνας, του Βελιγραδίου, του Μπουένος Άιρες, του Λεόν, του Ταλίν, του Ζάγκρεμπ, των Καναρίων Νήσων, του Ισραήλ, της Αυστραλίας, της Ελβετίας, της Ιταλίας και στο ΕΜΣΤ.
Ο σκηνοθέτης Giovanni Troilo, οι παραγωγοί Andrea Patierno και Beatrice Bulgari και ο William Kentridge εργάστηκαν για χρόνια με στόχο τη δημιουργία αυτού του φιλμ που επιχειρεί να γνωρίσει στους θεατές τη διαδικασία της δημιουργίας μιας ταινίας τέχνης που γίνεται τελικά η ίδια «έργο τέχνης». Πρόκειται για την παρακολούθηση μιας επαναστατικής διαδικασίας που επιτρέπει τη βαθύτερη κατανόηση του έργου του William Kentridge.
Το φιλμ είναι στα αγγλικά, χωρίς ελληνικούς υπότιτλους.
Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου που θα διανεμηθούν στο ΕΜΣΤ με σειρά προτεραιότητας μία ώρα πριν από την εκδήλωση.
https://www.facebook.com/WKtodoscontentos