A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

"Μια βόλτα στην παραλία: η ιστορία του παραλιακού μετώπου"

Δωρεάν πρόγραμμα ξεναγήσεων στην πόλη της Θεσσαλονίκης: 

1. "Μια βόλτα στην παραλία: η ιστορία του παραλιακού μετώπου"

Το καινοτόμο πρόγραμμα του Mediterranean Cosmos, «Βαδίζοντας στα μονοπάτια της πόλης μας», με φορέα υλοποίησης την dot2dot συνεχίζεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με μεγάλη επιτυχία και ανταπόκριση. 

Το κοινό της πόλης, μέσα από διαφορετικές κάθε φορά θεματικές διαδρομές έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει δωρεάν, γνωρίζοντας όψεις της ιστορίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς της Θεσσαλονίκης. 

Το πρόγραμμα «Βαδίζοντας στα μονοπάτια της πόλης μας» ξεκινά φέτος με την πρώτη θεματική διαδρομή «Μια βόλτα στην παραλία: η ιστορία του παραλιακού μετώπου»:

Περπατάμε στο παραλιακό μέτωπο της πόλης και ανακαλύπτουμε τη διαχρονική σχέση της με τη θάλασσα όπως αυτή αποτυπώνεται στην καθημερινή ζωή των κατοίκων της και τη λειτουργία και διάρθρωση της πόλης.

Το παραλιακό μέτωπο ως καθρέφτης όλων των μεγάλων αλλαγών που βίωσε η Θεσσαλονίκη στη μακραίωνη ιστορία της. 

Από την εποχή που η πόλη υψώνει διαχωριστικά τείχη ανάμεσα σε αυτήν και τον έξω κόσμο, μέχρι το γκρέμισμα του τείχους για να χτιστεί μία νέα σχέση με τη θάλασσα. 

Από το όραμα του Ερνέστ Εμπράρ για μία πόλη ανοιχτή και εκσυγχρονισμένη και από τις καθοριστικές μεταπλάσεις της μεταπολεμικής περιόδου μέχρι τη σημερινή διαμόρφωση ενός από τους πιο ζωτικούς δημόσιους χώρους της πόλης.

Ημερομηνίες και ώρες ξεναγήσεων:

Δευτέρα 22/5, 18.00 – 20.00

Τετάρτη 24/5, 18.00 – 20.00

Δευτέρα 29/5, 18.00 – 20.00

Τετάρτη 31/5, 18.00 – 20.00

* Δηλώσεις συμμετοχής: Γραφείο Πληροφοριών Mediterranean Cosmos
Τηλέφωνο: 2310 489 571, email: [email protected]
2. «Ξυπόλυτοι Ήρωες»

Λογοτεχνικός Περίπατος

27.05.2017

Η Θεσσαλονίκη κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο μας «συστήνεται» μέσα από το βιβλίο της Αλεξάνδρας Μητσιάλη «Ξυπόλυτοι Ήρωες» από τις εκδόσεις Πατάκη. 

Οι πρωταγωνιστές της ιστορίας, μια παρέα παιδιών, αντιστέκονται και καταφέρνουν να επιβιώσουν μέσα στο ζοφερό κλίμα της εποχής. Μέσα από τις προσπάθειές τους ξετυλίγεται μπροστά μας η Θεσσαλονίκη της Κατοχής: οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης για το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, οι Γερμανοί, οι μαυραγορίτες και οι δωσίλογοι, τα επιταγμένα κτήρια, οι συλλήψεις και οι εκτελέσεις και φυσικά το δράμα της εβραϊκής κοινότητας, ο αποκλεισμός και η εξόντωσή της.

*Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

* Μετά το τέλος της διαδρομής θα ακολουθήσει εκδήλωση στο Public Τσιμισκή όπου συζητάμε με την συγγραφέα  Αλεξάνδρα Μητσιάλη.

Δηλώσεις συμμετοχής: https://bit.ly/2qbQ5IC3. «Αυτός, αυτές και τα μυστήρια ΙΙ: τα μυστήρια της Θεσσαλονίκης»

Περιπατητική διαδρομή
30.05.2017

Η dot2dot σε συνεργασία με το Γιώργο Μαντζουρανίδη συνεχίζουν το ταξίδι στο μεταφυσικό πραγματοποιώντας μία νυχτερινή διαδρομή γεμάτη μυστήρια, αστικούς μύθους και θρύλους που ανακατεύονται με την ιστορία της πόλης. 

Αφηγούμαστε ιστορίες που διασώθηκαν από στόμα σε στόμα για σημεία και τοποθεσίες της πόλης αλλά και γεγονότα που διαμόρφωσαν την ιστορία της στο πέρασμα των αιώνων. 

Η Άνω Πόλη, το ιδιαίτερο αυτό κομμάτι της Θεσσαλονίκης που ξεχωρίζει μέχρι σήμερα, μέσα από τους ανθρώπους που άφησαν το στίγμα τους εκεί, μέσα από σημαντικά ιστορικά μνημεία και την ξεχωριστή αρχιτεκτονική της, μέσα από αφηγήσεις και θρύλους που γεννήθηκαν εκεί και μιλούν για ΑΤΙΑ, κρυμμένους θησαυρούς, ενεργειακά ρεύματα, συνωμοσίες…

Ώρα: 20.30-23.00

Δηλώσεις συμμετοχής: [email protected], 2311242382 & 6946002553 (όνομα, τηλέφωνο & email)

Μέγιστος αριθμός συμμετοχών: 25 άτομα

Κόστος: 12 ευρώ (κανονικό) - 10 ευρώ (φοιτητικό, ανέργων, παρέες άνω των 4 ατόμων)
About us!

H πολιτιστική εταιρεία dot2dot γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη τον Νοέμβριο του 2013 και δραστηριοποιείται στον χώρο του πολιτισμού, της εκπαίδευσης και του τουρισμού.

Τα μέλη της, αξιοποιώντας και συνδυάζοντας τις διαφορετικές επιστημονικές ειδικότητές τους (αρχαιολόγοι, ξεναγοί, ιστορικοί τέχνης, ειδικοί παιδαγωγοί κ.α.) σχεδιάζουν και υλοποιούν θεματικές διαδρομές και εναλλακτικές ξεναγήσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα και εικαστικές δράσεις στη Θεσσαλονίκη.

Στόχος της εταιρείας είναι η ανάδειξη της πολυδιάστατης αυτής πόλης, η προώθηση του δημιουργικού δυναμικού της μέσα από ένα δίκτυο συνεργασιών, η επικοινωνία, η ανταλλαγή ιδεών και η δημιουργική έκφραση μέσω της τέχνης.

Περισσότερα για την dot2dot και τις δράσεις της:
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Οι προτεινόμενες, από την οργάνωση, άμεσες ενέργειες, με πρώτη και κύρια τη θεσμοθέτηση ενός σχεδίου δράσης για τον λύκο στην Ελλάδα, συνοπτικά είναι οι εξής
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Ξεχωριστή θέση στην επίσημη καταγραφή της προίκας έχουν τα κοσμήματα και η ακίνητη περιουσία.
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να ξεχωρίσετε αν πρόκειται για αυθεντική μάσκα KN-95
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Παρά το απίστευτο γεγονός ότι βιώνουμε μια πανδημία εδώ και δύο έτη, σε λίγες μέρες θα γιορτάσουμε το πέρασμα ενός ακόμα χρόνου
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Η επιλογή του δαχτυλιδιού, με το οποίο θα ζητήσετε το «χέρι» του άλλου σας μισού είναι σημαντική υπόθεση
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ
Οι ειδικοί ανακαλύπτουν διαρκώς νέες πτυχές του αντίκτυπου που έχει στην καθημερινότητα και την ψυχολογία των πολιτών.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x