A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Φεμινιστικό κάμπινγκ στο Σχίνο!

Καλοκαιρινό κάμπινγκ στο Σχίνο, ΤΟ ΜΩΒ

5-9 Ιουλίου 2017

Πρόγραμμα

Τετάρτη 5 Ιουλίου

Ημέρα άφιξης των πρώτων γυναικών. Το απόγευμα, περίπατος στο Κέντρο Ελληνισμού Ιδρύματος Δαμιανού, που έχει τον μεγαλύτερο ροδόκηπο των Βαλκανίων, όπως λένε, με ελεύθερη είσοδο. Είναι ένας παράδεισος φυτών και λουλουδιών.

Πέμπτη 6 Ιουλίου

Εκδρομή με δικά μας αυτοκίνητα, ή με μικρό πουλμανάκι 20 θέσεων. Με συμβολή ανάλογα το κόστος.

Ξεκινάμε 10 το πρωί : Λίμνη Ηραίου, με αρχαιολογικό χώρο και υπέροχη θάλασσα για μπάνιο. Αρχαία Κόρινθος με εξαιρετικό αρχαιολογικό χώρο, και ξενάγηση που θα έχουμε φροντίσει. Επιστρέφουμε στις 5 ή 6 το απόγευμα. Μπορεί η εκδρομή να αρχίσει από Αρχαία Κόρινθο και να πάμε Λίμνη στην επιστροφή. Στη διαδρομή η Βέρα Σιατερλή θα παρουσιάσει την προσωπικότητα και το έργο της Λαίδας.

Το βράδυ ποιητική βραδιά, από μια ομάδα από Χαϊδάρι που έχει προσφερθεί, στα ελληνικά. Επίσης παράλληλη προβολή ταινίας.

Παρασκευή 7 Ιουλίου

Το πρωί μπάνιο, το απόγευμα συζήτηση ή συζητήσεις, ή εργαστήρια. Παράλληλα προβολή. Το βράδυ μουσική στην πλαζ.

Σάββατο 8 Ιουλίου, η μεγάλη ημέρα:

Νωρίς το απόγευμα, μάθημα αυτοάμυνας ή δεύτερο μάθημα, αν γίνει ένα πρώτο το πρωί. Στις 7.30μ.μ., μεγάλη κεντρική συζήτηση για τις προοπτικές του γυναικείου κινήματος μετά την εκλογή Τραμπ και τη μεγάλη εξέγερση των γυναικών. Μετά το πέρας, φαγητό και μουσική βραδιά με disc jockey ή ζωντανή μουσική.

Κυριακή 9 Ιουλίου

Το πρωί μάθημα αυτοάμυνας αν υπάρχουν αιτήματα. Συγκέντρωση όπου θα παρουσιαστούν τα συμπεράσματα από τα εργαστήρια. Πιθανώς προβολή το απόγευμα, οπότε και κάποιες θα φύγουν. Πιθανώς και κάποια άλλα εργαστήρια, πρωί ή απόγευμα, εφ’ όσον στο μεταξύ εμφανιστεί προσφορά και ζήτηση. Επίσης πιθανόν νέα επίσκεψη στο ροδόκηπο για ωραία απογευματινή βόλτα.

Ανεξαρτήτως ημερών, υπ’ όψιν:
Μπορούμε να προβάλουμε βίντεο ή ταινίες, μια είναι τα 25 χρόνια από τη δράση των γυναικών στα Μαύρα που είναι στα αγγλικά/φεμινιστικό αντιμιλιταριστικό, κάτι για την ελληνική κρίση-για τις Ευρωπαίες, ένα βίντεο για τον αγώνα των γυναικών στην Ισπανία ενάντια στις αντιμεταρρυθίμίσεις για την έκτρωση και άλλα. Περιμένουμε προτάσεις.

Επίσης υπάρχει μπάσκετ, οπότε μπορούμε να οργανώσουμε τουρνουά, ιδίως αν έχουμε παιδιά. Υυπάρχει πινγκ πονγκ. Επίσης, μπορούμε να παίξουμε πόλο στη θάλασσα. Θα έχουμε μπάλες. Θα έχουμε μαζί μας αθλητική συντάκτρια που θα βοηθήσει στις διοργανώσεις.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Η διοργάνωση έχει αρκετά έξοδα, όσο και αν τα έχουμε συμπιέσει. Γι’ αυτό θα υπάρξει συμμετοχή 20 ευρώ για όποια έρθει όλες τις ημέρες, ή 5 ευρώ για κάθε ημέρα αν κάποιες έρθουν για λιγότερες. Επίσης, σε κάποιες από τις εκδηλώσεις μας θα ζητήσουμε ελεύθερη συνεισφορά. Από την άλλη μεριά, θα υπάρξει κάποια έκπτωση από το κάμπινγκ, οπότε θα ισοφαριστεί και η οικονομική συμμετοχή.

Να γνωρίζουμε ότι όποια μπει στο κάμπινγκ για τις εκδηλώσεις χωρίς να μένει μέσα, θα πληρώνει είσοδο 3 ευρώ (ενήλικες), 2 ευρώ (παιδιά) όπως απαιτείται από την επιχείρηση, χωρίς αυτοκίνητο. Τις καθημερινές 2 ευρώ.

Όποιες φίλες ή φίλοι παίζουν κάποιο μουσικό όργανο, να το φέρουν για να κάνουμε ωραίες πολιτιστικές βραδιές.
Κοινωνική λειτουργός θα να κάνει εργαστήριο για προσωπικές εμπειρίες – κακοποίηση, προσβολή προσωπικότητας σε διάφορους χώρους. Το λιγότερο που πρέπει να συμμετέχουν είναι 3 άτομα. Δεν έχουμε ορίσει χρόνο.

Επίσης, μπορούν να γίνουν μικρά εργαστήρια εάν και όταν υπάρξει ενδιαφέρον, για τα εξής θέματα:

ενδοοικογενειακή ζωή και μονογονεϊκές οικογένειες

η εκπαίδευση και τα φύλα

προβλήματα στις εργασιακές σχέσεις

επιστήμη και έμφυλες διακρίσεις

γλώσσα και φύλο

οι γυναίκες στο δημόσιο χώρο

σεξουαλικά δικαιώματα

ανθρώπινα δικαιώματα

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ, ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Τηλέφωνο του Μωβ 6971880268. mail [email protected]
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Aποκαλυπτική είναι η νέα λίστα της Daily Telegraph που εστιάζει σε δέκα προορισμούς της Ελλάδας.
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Διακοπές εθελοντικής εργασίας διοργανώνει η φυσιολατρική κίνηση ΒΡΙΛΗΣΣΟΣ για 16η συνεχή χρονιά, από τις 20 έως τις 31/8 στην Λέσβο.
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Η Φαρέτρα μέσα στον Ιούνιο έκανε μια τετραήμερη απόδραση στη Θεσσαλία, πριν πιάσει ο καύσωνας που ακολούθησε και έκανε κάθε ταξίδι στην Ελλάδα από δύσκολο μέχρι απαγορευτικό.
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Τα Σαββατοκύριακα ο παραλιακός δρόμος πεζοδρομείται και η πόλη σφύζει από ζωή
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Από το κύμα στα έλατα, βουτιές σε θάλασσες γαλάζιες, πεζοπορία, ορειβασία ποδηλασία…
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Το πιο σίγουρο «εμβόλιο» ενάντια στον εγκλεισμό!
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x