A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Αυτόνομη Λαϊκή Αγορά με εναλλακτικά νομίσματα

Κοινωνική, Αλληλέγγυα και Συνεργατική Οικονομία: Ο Ολοκληρωμένος Συνεταιρισμός Ηρακλείου διοργανώνει ακόμη μία αυτόνομη λαϊκή αγορά με εναλλακτικά νομίσματα

Η καλοκαιρινή περίοδος ενδείκνυται για εξορμήσεις στην ύπαιθρο και ο Ολοκληρωμένος Συνεταιρισμός Ηρακλείου, θέλοντας να παραμείνει ενεργός, προσπαθεί να μεταφέρει τις ιδέες και τα προτάγματά του και σε κόσμο που βρίσκετε και δραστηριοποιείτε περιφερειακά του Ηρακλείου. 

Επιπλέον θεωρούμε ότι η ύπαιθρος και τα χωριά της λειτουργούν, κατά βάση, με ρυθμούς και δομές που προσομοιάζουν περισσότερο την έννοια της ‘κοινότητας’ και τις αξίες της αλληλεγγύης, της τοπικότητας και της αυτάρκειας, όπως συλλογικά επιδιώκουμε και προβάλλουμε.

Ακόμη, αναζητούμε να συνομιλήσουμε και να συνδεθούμε με παραγωγούς, οι οποίοι με σεβασμό στη φύση και οικολογική συνείδηση καλλιεργούν τα προϊόντα τους με φυσικό και παραδοσιακό τρόπο. 

Θέλουμε να προβάλλουμε, να ενδυναμώσουμε και να επαναφέρουμε στο προσκήνιο αυτές τις φυσικές διαδικασίες παραγωγής, αντιδιαστέλλοντάς τις με την υπάρχουσα ακραία καταναλωτική και εμπορικά ανταγωνιστική πραγματικότητα που προωθείται μέσω του κυρίαρχου μοντέλου ανάπτυξης.

Ο δρόμος για να πετύχουμε σε όλα αυτά είναι η δημιουργία σχέσεων αλληλεγγύης μεταξύ μας, εντός ενός συνεκτικού αξιακού πλαισίου που αποδεχόμαστε και προωθούμε. 

Από την πλευρά του Ο.Σ.Η, θα προσπαθήσουμε να περιγράψουμε το οργανωτικό μοντέλο δικτύωσης που εφαρμόζουμε και τις δράσεις που έχουμε υλοποιήσει στα δύο -περίπου- χρόνια λειτουργίας μας, αναμένοντας την ανατροφοδότηση και την ανταλλαγή απόψεων με όσους ενδιαφέρονται να μας γνωρίσουν από κοντά και να συμμετάσχουν.


Σας περιμένουμε στα Πεζά Πεδιάδος - Ηράκλειο Κρήτης (πλατεία), την Παρασκευή 28 Ιουλίου, στις 6 μ.μ, για να:

- Γνωρίσετε τον Ο.Σ.Η., τις ιδέες, τις αξίες και τα εγχειρήματα που προβάλλει ως δυνάμεις χειραφέτησης και αυτοδιαχείρισης.
- Συμμετέχετε ως παραγωγός στη Λαϊκή και διαθέστε τα προϊόντα/υπηρεσίες σας με τη χρήση εναλλακτικών νομισμάτων.
- Καλύψτε τις ανάγκες σας σε αγαθά εντός ενός πλαισίου αλληλεγγύης και αλληλοϋποστήριξης μεταξύ παραγωγών και καταναλωτών.
- Συν-διαμορφώσετε τους όρους λειτουργίας, τους στόχους και την πορεία της «Αυτόνομης Λαϊκής Αγοράς» συμμετέχοντας στην Παρουσίαση και την Ανοικτή Συζήτηση που θα γίνει.

Πρόγραμμα Αυτόνομης Λαϊκής Αγοράς
6 μ.μ. - 10 μ.μ. Διάθεση προϊόντων με εναλλακτικά νομίσματα
8 μ.μ. Παρουσίαση του Ο.Σ.Η. και συζήτηση
10 μ.μ. Μουσική Παρέα

-> Προσκαλούμε όλους σας να φέρετε κάποιο φαγητό ή ποτό στη συλλογική κουζίνα που θα οργανωθεί, ώστε να το προσφέρουμε στον κόσμο με ελεύθερη οικονομική συνεισφορά για την ενίσχυση του Ο.Σ.Η.
-> Στο χώρο θα υπάρχει χαριστικό παζάρι με μεταχειρισμένα ρούχα, στο οποίο επίσης μπορούμε όλοι να προσφέρουμε όσα δε χρειαζόμαστε πλέον.

Περισσότερες πληροφορίες για τον Ο.Σ.Η. http://heraklion.cooperativas.gr/
Επικοινωνήστε μαζί μας heraklion@cooperativas.gr


Προτάσσουμε την αυτοδιαχείριση και παίρνουμε τη ζωή στα χέρια μας!

Ολοκληρωμένος Συνεταιρισμός ΗρακλείουΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Για τους δοκιμαζόμενους συναδέλφους τους, από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), το Σωματείο Εργαζομένων στον Χώρο του Χορού (ΣΕ.ΧΩ.ΧΟ.) η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ) και η ομάδα αλληλεγγύης Support Art Workers
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Δυνατότητα χρηματοδότησης, για πρώτη φορά, των νοικοκυριών για εγκατάσταση φωτοβολταϊκού καιαπλουστευμένη διαδικασία υπαγωγής πολυκατοικιών στο πρόγραμμα.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Έντονες ανοδικές τάσεις επικράτησαν στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, με την αγορά να διασπά ανοδικά και το ψυχολογικό επίπεδο των 700 μονάδων
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«Η διάταξη αυτή δεν μπορεί να υπερβεί τη γενική διάταξη του Συντάγματος που είναι υπέρτερος νόμος, καμία πράξη νομοθετικού περιεχομένου δεν έχει ισχύ πάνω από το Σύνταγμα»
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Το πιθανότερο είναι ότι θα μπορούμε να αρχίσουμε να το διαθέτουμε πριν από τα Χριστούγεννα, δήλωσε στο BBC TV, ο Ματ Χάνκοκ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Παρέμβασή της στη Σύνοδο Κάισιν, που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Πεκίνο.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x