A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Αλ. Τσίπρας: "Η κοινωνική και αλληλέγγυα oικονομία προτεραιότητα για την κυβέρνηση"

Αλ. Τσίπρας: "Η κοινωνική και αλληλέγγυα oικονομία προτεραιότητα για την κυβέρνηση"

Το Impact Hub Athens επέλεξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για να αναφερθεί στην υιοθέτηση από την κυβέρνηση της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας.

Η «κοινωνική και αλληλέγγυα oικονομία» αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την επίσκεψή του στην θερμοκοιτίδα κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

Όπως ανέφερε, η κυβέρνηση έχει ενισχύσει και θα συνεχίσει να ενισχύει την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία θεσμικά και χρηματοδοτικά. Πρόσθεσε ότι προβάλλεται ένας άλλος τρόπος ζωής, ένα διαφορετικό σύστημα αξιών, όπου δεν κυριαρχεί ο ανταγωνισμός και το κέρδος, αλλά η συνεργασία, η συνεργατικότητα, η αλληλοβοήθεια, η καινοτομία, η κοινωνική επιχειρηματικότητα και η κοινωνική ανταποδοτικότητα.

Μιλώντας σε κοινωνικούς επιχειρηματίες, ο πρωθυπουργός περιέγραψε το παράδειγμα της κοινωνικής οικονομίας ως τμήμα της συνολικής θέσης και στρατηγικής της κυβέρνησης για ένα διαφορετικό παραγωγικό μοντέλο.

«Στην Ελλάδα της κρίσης μπορούν να δημιουργηθούν πολύ σημαντικές ευκαιρίες, ιδίως για νέους ανθρώπους που έχουν φαντασία, έμπνευση, δημιουργικότητα, να στήσουν τη δική τους επιχείρηση, που θα έχει στόχο να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο και ταυτόχρονα να τους δώσει τη δυνατότητα να ζήσουν από αυτή την επιχειρηματική δραστηριότητα και να μείνουν στην Ελλάδα» ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι «αυτό που κάναμε ήταν να ανοίξουμε την υπόθεση της αλληλέγγυας οικονομίας σε όλον τον πληθυσμό και να γίνει μια υπόθεση που δεν θα αφορά ως επί το πλείστον συγκεκριμένους παραδοσιακούς κλάδους, αλλά όλους τους πολίτες». Είπε ότι με αυτόν τον τρόπο θα δοθεί και η δυνατότητα να αναπτυχθεί ένα ευρύ πεδίο καινοτομιών μέσω της αλληλέγγυας οικονομίας και της κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

Η μεγάλη έρευνα του enallaktikos.gr για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία στην Ελλάδα

Οι οργανώσεις της Κοινωνικής, Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας με ένα κλικ στον υπολογιστή σας [ΧΑΡΤΗΣ]. Πατήστε εδώ: enallaktikos.gr/kg15el_diktya-allileggyis

Το enallaktikos.gr τα τελευταία έξι χρόνια, χωρίς καμία χρηματοδότηση και με την βοήθεια δεκάδων εθελοντών - στελεχών των Δικτύων Αλληλεγγύης απο κάθε γωνιά της χώρας, πραγματοποιεί την μεγαλύτερη συνεχιζόμενη δημοσιογραφική έρευνα για τις οργανώσεις - θεσμοθετημένες ή άτυπες - της Κοινωνικής, Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας που δημιουργήθηκαν στην Ελλάδα τα χρόνια της κρίσης.

Μέχρι σήμερα έχουμε καταγράψει  και παρουσιάζουμε με φωτογραφίες, κείμενο, βίντεο και στοιχεία επικοινωνίας περισσότερες από 3.700 θεσμοθετημένες ή άτυπες οργανώσεις, ομάδες, επιχειρήσεις και δομές της Κοινωνικής Αλληλλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας και της  Κοινωνίας των Πολιτών.

Τα  επικαιροποιημένα  στοιχεία της διαδραστικής έρευνάς μας, αποτελούν ένα κοινό - ανοιχτό θυσαυροφυλάκιο προσβάσιμο σε όλους με στόχο την επικοινωνία, τον διάλογο και την δiκτύωση.

Παρουσιάζουμε χωρίς αποκλεισμούς, όλες τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚοινΣΕπ, ΚοιΣΠε, Συνεταιρισμούς Εργαζομένων, Εργασιακές Κολεκτίβες, Κοπερατίβες, Καταναλωτικούς Συνεταιρισμούς, Αγροτικούς Συνεταιρισμούς, Συνεταιρισμούς Γυναικών, κ.οκ), τις οργανώσεις - δομές και ταμεία  αλληλεγγύης, τα δίκτυα ανταλλαγών και αντιπραγματισμού, τις επιχειρήσεις του Ηθικού Ισοδίκαιου και Αλληλέγγυου Εμπορίου, τις οργανώσεις και τις γιορτές ανταλλαγής σπόρων απο ντόπιες παραδοσιακές ποικιλίες και τις Τράπεζες Σπόρων για την διατήρηση της βιοποικιλότητας, τους Αυτοδιαχειριζόμενους Κοινωνικούς Χώρους, τις Εργατικές Λέσχες, τις Οργανώσεις - Δομές  -Καταλύματα  για βοήθεια σε άνεργους - άστεγους - χρήστες ουσιών - κακοποιημένες γυναίκες - ανήλικους παραβάτες - ασυνόδευτα παιδιά - πρόσφυγες - μετανάστες - κοινωνικά αποκλεισμένους - ψυχικά πάσχοντες, τα συσσίτια που οργανώνουν οι εκκλησίες σε όλη την Ελλάδα, τις Κοινωνικές κουζίνες, τις Οικοκοινότητες -Οικογιορτές, τις οργανώσεις για την αυτάρκεια - την αειφορία -τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα, τις ομάδες Άμεσης Δημοκρατίας - Λαϊκές Συνελεύσεις, τις ομάδες για Ελεύθερο Λογισμικό Ανοιχτού Κώδικα, τα δίκτυα Χωρίς Μεσάζοντες, τις Ενώσεις Βιοκαλλιεργητών και τις Αγορές Απευθείας Διάθεσεις Τροφής, τους αστικούς - δημοτικούς, σχολικούς λαχανόκηπους και ταρατσόκηπους, τα κοινωνικά παντοπωλεία, ιατρεία, φαρμακεία, ωδεία, τις Τράπεζες Χρόνου και τα Τοπικά Εναλλακτικά Νομίσματα, τις οργανώσεις για Συλλογική Διαχείριση Κοινωνικών Αγαθών, τις Πρωτοβουλίες ενάντια σε χαράτσια - κατασχέσεις - διακοπές ρεύματος,  τις Αντιρατσιστικές - Αντιφασιστικές Οργανώσεις - Φεστιβάλ, όλες τις Εθελοντικές Οργανώσεις, τα Δίκτυα Συνεργατικότητας και Ανάπτυξης Καινοτομίας, τα Δίκτυα Πολιτιστικού Ακτιβισμού, κάθε είδους και μορφής συνεργατικά και εναλλακτικά εγχειρήματα, όλες τις δομές αλληλεγγύης και τις κοινότητες που στηρίζουν συνανθρώπους μας οι οποίοι έχουν ανάγκη.

Μπορείτε να βρείτε μέσω του εύχρηστου χάρτη, ανά Περιφέρεια, Περιφερειακή Ενότητα και Δήμο τα δίκτυα αλληλεγγύης που δραστηριοποιούνται στην περιοχή σας πατώντας εδώ: enallaktikos.gr/kg15el_diktya-allileggyis ή εναλλακτικά να περιηγηθείτε στον χάρτη της αλληλεγγύης από το πλαίσιο "ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ" στην δεξιά πλευρά της σελίδας.

Αν γνωρίζετε κάποιο δίκτυο που δεν υπάρχει στην λίστα, μπορείτε να στείλετε τα στοιχεία του στο [email protected]

Πατήστε εδώ: enallaktikos.gr/kg15el_diktya-allileggyisφωτο: από Impact Hub Athens


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Το πρόγραμμα προσφέρει δωρεάν εξειδικευμένη επιχειρηματική υποστήριξη και χρηματικά βραβεία έως 80.000 ευρώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Η κινητοποίηση των οργανώσεων της κοινωνίας πολιτών είναι εφικτή!
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Από κοινού να συνδιαμορφώσουμε και να δημιουργήσουμε μία ακόμα κοινότητα αγώνα μέσα στην κατάληψη ελαία, μία αγροκολλεκτίβα.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Πραγματοποιήθηκε προσεμιναριακή συζήτηση προβληματισμού από τον Κτηνοτροφικό Σύλλογο Αττικής με αντικείμενο το σεμινάριο «Η συμβολή της Κοινωνικής Οικονομίας στην ανάκαμψη»
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Το εκπαιδευτικό σεμινάριο «Μέντορες για την Κοινωνική Οικονομία» απευθύνεται σε αιρετά αλλά και υπηρεσιακά στελέχη της δημόσιας διοίκησης και τοπικής αυτοδιοίκησης
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Το τριήμερο 2, 3 & 4 Απρ 2021, Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή οργανώνεται αρθρωτό διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα: Η συμβολή της Κοινωνικής Οικονομίας στην ανάκαμψη
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x