A+ A A-
  • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
  • h Αρχική
  • n Δίκτυα αλληλεγγυης
  • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
  • e Νέα
  • p Αρθογραφία
  • w Ποιοι είμαστε
  • c Επικοινωνία
  • t Web Tv
  • s Κοινωνική οικονομία
  • g Αλληλεγγύη
  • m Συνεργατισμός
  • x Καινοτομίες
  • u Start ups
  • o Αειφορία
  • r Δικαιώματα
  • j Ακτιβισμός
  • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Αυτό είναι το πιο ανθυγιεινό λαχανικό σύμφωνα με ερευνητές του Harvard

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Harvard μελέτησαν τις καθημερινές διατροφικές συνήθειες σχεδόν 130.000 ενηλίκων σε διάστημα 20 ετών και κατέληξαν σε συμπεράσματα σχετικά με το λαχανικό που κάνει λιγότερο καλό.

Κάθε τέσσερα χρόνια, οι επιστήμονες μελετούσαν τη διατροφική ρουτίνα των συμμετεχόντων και ποια φαγητά έτρωγαν κάθε ημέρα της εβδομάδας. Κάθε δύο χρόνια, οι συμμετέχοντες ανέφεραν το ακριβές βάρος τους. Με αυτά τα ευρήματα, οι ερευνητές ήταν σε θέση να εντοπίσουν μια κατηγορία λαχανικών που συμβάλλει στην αύξηση του σωματικού βάρους.

Σύμφωνα με τη μελέτη του Harvard, οι συμμετέχοντες που κατανάλωναν μεγαλύτερες ποσότητες αμυλούχων λαχανικών, όπως το καλαμπόκι, οι πατάτες και τα μπιζέλια, ήταν πιο πιθανό να πάρουν βάρος. "Το καλαμπόκι ήταν το χειρότερο, με δύο κιλά έξτρα βάρους κάθε τέσσερα χρόνια", σύμφωνα με τη μελέτη. Αυτά τα αμυλώδη τρόφιμα έχουν υψηλότερα γλυκαιμικά φορτία, προκαλώντας συχνές, έντονες αυξομειώσεις του σακχάρου στο αίμα μετά την κατανάλωσή τους, γεγονός που μπορεί τελικά να κάνει το άτομο να θέλει να καταναλώσει ακόμα περισσότερο.

πηγή: This Vegetable May Cause You to Gain Weight



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΤΡΟΦΙΜΑ
Αρθρο του επικεφαλής της Ομάδας Ελέγχου του Υγειονομικού Προσωπικού στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία της Οξφόρδης δρ David Eyre - η μελέτη δημοσιεύθηκε στις 23 Δεκεμβρίου 2020 στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό "The New England Journal of Medicine"
ΤΡΟΦΙΜΑ
Η μεγάλη πλειονότητα των ανθρώπων που μολύνονται από τον κορωνοϊό SARS-CoV-2 εκδηλώνουν μία ισχυρή ανοσιακή αντίδραση
ΤΡΟΦΙΜΑ
Τις επιπτώσεις που έχει η εφαρμογή των μέτρων αναδεικνύει μελέτη του Πανεπιστημίου Ουάσιγκτον
ΤΡΟΦΙΜΑ
Η μακροχρόνια δίαιτα που περιέχει τρεις κουταλιές, ξεκινώντας ίσως από νεαρή ηλικία, προστατεύει από την νόσο Alzheimer
ΤΡΟΦΙΜΑ
Η «τέλεια καταιγίδα» των χρόνιων ασθενειών και της Covid-19 έχει δημιουργήσει μια παγκόσμια συνδημία, σύμφωνα με μεγάλη διεθνή μελέτη
ΤΡΟΦΙΜΑ
Τουλάχιστον ένας στους πέντε ασθενείς ηλικίας 18 έως 34 ετών που εισάγεται στο νοσοκομείο λόγω λοίμωξης Covid-19, θα χρειασθεί εισαγωγή στη μονάδα εντατικής θεραπείας.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x