A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Αυτόνομη Λαϊκή Αγορά με εναλλακτικά νομίσματα "Κουκί" και "Faircoin"Κοινωνική, Αλληλέγγυα και Συνεργατική Οικονομία

Η Αυτόνομη Λαϊκή Αγορά του Ο.Σ.Η. επανέρχεται ανανεωμένη, σκοπεύοντας να αποτελέσει και πάλι μια σταθερή και αυτο-οργανωμένη δομή διάθεσης προϊόντων με τη χρήση των εναλλακτικών μας νομισμάτων, «Κουκιού» και Faircoin. Έχοντας ήδη συνδιαμορφώσει το πλαίσιο για την επέκταση και την ενδυνάμωση της χρήσης τους, στοχεύουμε σε μια τοπική οικονομία αυτάρκειας και εγγύτητας που σταδιακά θα καλύψει τις βασικές μας ανάγκες σε προϊόντα και υπηρεσίες.

Η οικονομία αυτή δε μπορεί παρά να στηρίζεται στη μεταξύ μας εμπιστοσύνη, συνεργασία και τις σχέσεις κοινότητας που οικοδομούμε μεταξύ μας. Αυτές αποτελούν και τη ψυχή του όλου εγχειρήματός μας· τα θεμέλια που θα υποστηρίξουν όλα τα επόμενα σχέδια και δραστηριότητες που έχουμε κατά νου, οραματιζόμενοι τη διαφυγή μας από τα συστημικά αδιέξοδα της μιζέριας και της ανέχειας που μας επιβάλλουν.

Αυτή η συγκεκριμένη Αυτόνομη Λαϊκή Αγορά είναι σημαντική για έναν ακόμη λόγο. Θέλουμε να υποστηρίξουμε συλλογικά έναν αγαπημένο σύντροφο και κοινωνικό αγωνιστή, που επέλεξε να ζήσει και να παλέψει για τα ίδια ιδανικά και τις αξίες, αναλαμβάνοντας έναν άλλο ρόλο, στην άλλη πλευρά της γης... στη Νικαράγουα. Η ιστορία του και η πρόσφατη περιπέτεια σχετικά με την υγεία του περιγράφονται γλαφυρά στο συνημμένο κείμενο που συνέγραψαν κάποιοι φίλοι.
Ο Ο.Σ.Η. προσπαθώντας να συμβάλει και να δείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη του, διοργανώνει στα πλαίσια αυτής τη λαϊκής μια Συλλογική Κουζίνα Οικονομικής Ενίσχυσης για τον Λέστερ. Εκεί μπορεί ο καθένας μας να διαθέσει κάποιο φαγητό ή ποτό, το οποίο θα μοιραστούμε στο μεσημεριανό μας τραπέζι, όπου θα υπάρχει κουτί ελεύθερης συνεισφοράς για να μαζέψουμε χρήματα που θα σταλούν για τις ανάγκες του χειρουργείου του. Θεωρούμε ότι είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε από την πλευρά μας και περιμένουμε τη συμμετοχή όλων σας σε αυτή μας την κίνηση, διαδίδοντάς τη παράλληλα σε φίλους και γνωστούς μας.Παρ’ ότι λοιπόν πράττουμε σε τοπικό κυρίως επίπεδο, οι επιδιώξεις μας και τα όνειρά μας δε γνωρίζουν όρια. Η ελευθερία, η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ο αγώνας για την κατάκτησή τους είναι κοινός και μας ενώνει με δεσμούς ισχυρούς, αναδεικνύοντας τις βαθιά συντροφικές ανθρώπινες σχέσεις σε πρωταρχική μας επιδίωξη.

Ενδιάμεσα, κατά τη διάρκεια τη λαϊκής θα γίνει ένα εργαστήριο παρασκευής χαρουπόμελου, το οποίο αποτελεί ιδανικό δυναμωτικό και γλυκαντικό με πάμπολλες χρήσης. Επίσης, με το τέλος της Αυτόνομης Λαϊκής Αγοράς θα γίνει και η καθιερωμένη ανοικτή συνέλευσή της, όπου θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα και οι διαδικασίες για τη συνέχισή της.

Πρόγραμμα Αυτόνομης Λαϊκής Αγοράς
10 π.μ. - 5 μ.μ. Διάθεση προϊόντων με εναλλακτικά νομίσματα
1 μ.μ. Εργαστήριο Παρασκευής Χαρουπόμελου
2 μ.μ. Συλλογική Κουζίνα Οικονομικής Ενίσχυσης για τον Λέστερ
5 μ.μ. - 7 μ.μ. Ανοικτή Συνέλευση

Σας προσκαλούμε όλους να:
- Γνωρίσετε τον Ο.Σ.Η., τις ιδέες, τις αξίες και τα εγχειρήματα που προβάλλει ως δυνάμεις χειραφέτησης και αυτοδιαχείρισης.
- Συμμετέχετε ως παραγωγός στη Λαϊκή και διαθέστε τα προϊόντα/υπηρεσίες σας με τη χρήση εναλλακτικών νομισμάτων.
- Καλύψετε τις ανάγκες σας σε αγαθά εντός ενός πλαισίου αλληλεγγύης και αλληλοϋποστήριξης μεταξύ παραγωγών και καταναλωτών.
- Συν-διαμορφώσετε τους όρους λειτουργίας, τους στόχους και την πορεία της «Αυτόνομης Λαϊκής Αγοράς» συμμετέχοντας στην Ανοικτή Συνέλευση που ακολουθεί.

Περισσότερες πληροφορίες για τον Ο.Σ.Η. https://heraklion.cooperativas.gr/
Επικοινωνήστε μαζί μας [email protected]

Προτάσσουμε την αυτοδιαχείριση και παίρνουμε τη ζωή στα χέρια μας!ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Κοινωνικό Φροντιστήριο Αλίμου.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Κάνοντας μια βόλτα στη λαϊκή αγορά ή πηγαίνοντας για ψώνια στην αγορά βλέπουμε ότι οι τιμές των φρούτων και των λαχανικών είναι υψηλές
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ο τρίτος τομέας της οικονομίας και ο ρόλος του.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Στο πλαίσιο της 14ης Διεθνούς Εβδομάδας Βασικού Εισοδήματος διοργανώνονται τρεις εκδηλώσεις με ειδικούς αναλυτές.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Η Συνεργατική Κοινωνία σας καλεί σε μια συζήτηση με θέμα "Νέες ανάγκες στην πραγματική οικονομία και επαγγέλματα που έχουν ζήτηση".
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο πρόγραμμα Διδακτικής Αλληλεγγύης της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου Πειραιά.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x