A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Στη μέγγενη της εξουσίας (Ηριάννα - Περικλής)

ΣΤΗ ΜΕΓΓΕΝΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ (Ηριάννα-Περικλής)

«Έγινα ξαφνικά επικίνδυνη την 1η Ιούνη. Νωρίτερα, δύο φορές είχαν αρθεί οι περιοριστικοί, όροι για να μεταβώ στο εξωτερικό για εργασία… Χάνω ένα-ένα όσα είχα καταφέρει τα προηγούμενα χρόνια… Ο σύντροφος μου αθωώθηκε και εγώ βρίσκομαι στη φυλακή εδώ και πέντε μήνες. Είπαν ότι έχω σχέση με όπλα μέσω ενός dna που αμφισβητείται από την επιστημονική κοινότητα από το 2013. Πίστευα πραγματικά και για αυτό πήγαινα με καλή πίστη στο πρωτόδικο δικαστήριο πως η αμφιβολία λειτουργεί υπέρ του κατηγορούμενου. Πέντε μήνες μετά την ενοχή μου βρίσκομαι να ξυπνάω κάθε πρωί με το βάρος της αθωότητάς μου. Όσα έχτιζα εννιά χρόνια καταστρέφονται».


Η καφκική ατμόσφαιρα που βιώνει η Ηριάννα και ο Περικλής είναι συνέπεια του αισθητού κόσμου της εξουσίας. Πιο συγκεκριμένα η Ηριάννα ο Περικλής αλλά και ένα πρωτόγνωρο κίνημα κοινωνικής αλληλεγγύης βρίσκονται στη μέγγενη της εξουσίας, η οποία στην προκειμένη περίπτωση έχει τρείς σιαγόνες.

Πρώτη σιαγόνα. Η χρησιμοποίηση της Ηριάννας από την κυβέρνηση ως άλλοθι ευαισθησίας. Η κυβέρνηση Σύριζα αφού ενίσχυσε τους αντιτρομοκρατικούς νόμους, δηλαδή ενίσχυσε τη δυνατότητα ποινικοποίησης της κάθε Ηριάννας και του κάθε Περικλή, με απεγνωσμένο, εκκωφαντικό και υποκριτικό τρόπο προσπαθεί να δείξει συμπαράσταση στους αθώους διωκόμενους από το τέρας που η ίδια η κυβέρνηση κατασκεύασε. Ταυτόχρονα ο Σύριζα θέλει να επιδείξει δημοκρατική ευαισθησία στα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα άνευ κανενός κόστους στις ήδη βεβαρυμμένες πλάτες της Ηριάννας και του Περικλή.Δεύτερη σιαγόνα. Η χρησιμοποίηση της Ηριάννας από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ως άλλοθι ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης αλλά καιμ για να προσθέσουμε το πασίδηλο, ως εκδήλωση της εκδικητικότητάς τους απέναντι σε όσους βρήκαν αφορμή να αμφισβητήσουν τη Δικαιοσύνη τους σε τέτοια έκταση  ποιότητας και ποσότητας. Και η Ηριάννα ήταν τέτοια αφορμή. Η προσταγή της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων προς του συναδέλφους της για εφαρμογή του Ποινικού Δίκαιου του Εχθρού ήταν σαφής από την πρώτη φορά. Εξόντωση της Ηριάννας και αυτό θα είναι ένα ακόμα βήμα για την εκπλήρωση του σταθερού πόθου που είναι η επιβολή ενός “δικαστικού κράτους”.

Τρίτη σιαγόνα. Η χρησιμοποίηση της Ηριάννας από την Αντιτρομοκρατική ως άλλοθι για την παραγωγή αντιτρομοκρατικού έργου αλλά και η εφαρμογή εκδικητικής καταστολής σε όσους η ίδια η υπηρεσία έχει καταχωρήσει στις τάξεις του εσωτερικού εχθρού. 

 

Η Κυβέρνηση νομοθέτησε, η Αντιτρομοκρατική έπλεξε και οι Δικαστές νομιμοποίησαν την εξόντωση δύο ανθρώπων του Περικλη και της Ηριάννας .


Αποδείχτηκε με όλους τρόπους και σε όλες τις διαστάσεις: η ανάθεση, η μεσολάβηση σε μηχανισμούς κυβερνησιμότητας και διαχειριστικότητας, προκειμένου να σωθεί το οτιδήποτε είναι το ίδιο προκειμένου να καταστραφεί  το οτιδήποτε.

 

Εξοδο από τη μέγγενη της εξουσίας με αγώνα άμεσο και αδιαμεσολάβητο.
Θα εντείνουμε την αλληλεγγύη με έμπρακτη κριτική στην κυβέρνηση στην εξουσία στις δομές της κυριαρχίας.


ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΗΡΙΑΝΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ

ΕΠΑΓΡΥΠΝΕΙΤΕ, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ

 

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Ο Γιώργος Παπανδρέου επικαλέστηκε το παππού του Γεώργιο Παπανδρέου και τον ανένδοτο αγώνα της Ένωσης Κέντρου λέγοντας ότι τέλειωνε την ομιλία του με μια φράση: «Διαλυθείτε ησύχως».
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Ενδυναμώνουμε τις γυναίκες για να αποδράσουν από την έμφυλη βία
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Ανακοίνωση σχετικά για το νομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα, Πέμπτη, για τις διαδηλώσεις εξέδωσε η Ομάδα Νομικής Βοήθειας, χαρακτηρίζοντάς του αντισυνταγματικό.
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Αντισυνταγματική είναι, σύμφωνα με την πρόεδρο της Ένωσης Εισαγγελέων Άννα Ζαΐρη, η διάταξη του νομοσχεδίου Χρυσοχοΐδη που προβλέπει την υποχρεωτική παρουσία του εισαγγελέα σε χώρο όπου πραγματοποιείται διαδήλωση.
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
H L.Ε.F., μετά από απόρριψη μεταγενέστερου αιτήματος της για χορήγηση καθεστώτος διεθνούς προστασίας, κινδυνεύει με απέλαση στο Μαρόκ
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Ανοίγουμε έναν δημόσιο χώρο διαβούλευσης, συζητώντας για αυτά και άλλα πολλά στην καρδιά της πόλης.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x