A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Πανελλήνιος Εκπαιδευτικός Διαγωνισμός στα Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης

Η Ανταποδοτική Ανακύκλωση Συσκευασιών πραγματοποιεί έναν ακόμα μεγάλο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Διαγωνισμό και προσφέρει σε μαθητές όλης της χώρας, την ευκαιρία να διεκδικήσουν μεταξύ άλλων, ένα ταξίδι στο χωριό του Άι Βασίλη στη Λαπωνία, μια 4ήμερη εκδρομή στη Ρόδο, ένα ποδήλατο, αλλά και πολλά άλλα συναρπαστικά δώρα.

Με στόχο την ενίσχυση της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και συνείδησης των νέων, καθώς και την αύξηση συμμετοχής των πολιτών στη διαδικασία της ανακύκλωσης, η Ανταποδοτική Ανακύκλωση Συσκευασιών σε συνεργασία με Δήμους όλης της χώρας, πραγματοποιεί τα τελευταία χρόνια Εκπαιδευτικούς
Διαγωνισμούς, προσφέροντας μεγάλα έπαθλα στους μαθητές. 

Με βασικό μήνυμα «Προστατεύω το περιβάλλον, Ανακυκλώνω!» η Ανταποδοτική Ανακύκλωση Συσκευασιών, τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει μέσα από ποικίλες δράσεις να μεταδώσει στο κοινό τα ουσιαστικά οφέλη της ανακύκλωσης, αλλά και να επηρεάσει σημαντικά στην αλλαγή της περιβαλλοντικής συμπεριφοράς και εκπαίδευσης των νέων. 

Μέσω των Εκπαιδευτικών Διαγωνισμών, μαθητές από όλη τη χώρα συμμετέχουν ενεργά στη διαδικασία της ανακύκλωσης και γίνονται αρωγοί στην προσπάθεια της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Συσκευασιών, να προσφέρει σε όλους ένα καλύτερο και περιβαλλοντικά ασφαλές, μέλλον.

Έως τις 20 Δεκεμβρίου, με την ανακύκλωση πλαστικών, μεταλλικών και γυάλινων συσκευασιών, μαθητές από όλη την Ελλάδα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο Μεγάλο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Διαγωνισμό που διεξάγεται στα Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης κάθε δήμου, με σημαντικά έπαθλα,τμημάτων που θα συγκεντρώσουν τις περισσότερες συσκευασίες:

1ο  έπαθλο: Ταξίδι 4 ημερών στο Ροβανιέμι, στο χωριό του Άι-Βασίλη & Tablet*

2ο  έπαθλο: Ταξίδι 4 ημερών στη Ρόδο & Smartwatch*

3ο έπαθλο: Ποδήλατο & Action Camera

Στο Διαγωνισμό, μπορούν να συμμετάσχουν σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τα 3 σχολικά τμήματα που θα συγκεντρώσουν τις περισσότερες πλαστικές, μεταλλικές και γυάλινες συσκευασίες, θα κερδίσουν τα συναρπαστικά δώρα 
για όλους τους μαθητές των σχολικών τμημάτων από την Ανταποδοτική Ανακύκλωση Συσκευασιών. 

* Στην περίπτωση που το πρώτο ή δεύτέρο σχολικό τμήμα πανελλαδικά που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες συσκευασίες είναι νηπιαγωγείο ή δημοτικό, τα δώρα θα διαφοροποιηθούν.


Στα σημεία που ακολουθούν, βρίσκονται τα Ολοκληρωμένα Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Συσκευασιών, στα οποία οι μαθητές μπορούν να ανακυκλώνουν για να συμμετάσχουν στον Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Διαγωνισμό Ανακύκλωσης. 

Νομός Αττικής 1. ΠΑΡΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ, Λεωφόρος Δημοκρατίας 61, Άγιοι Ανάργυροι. (Αποτελεί το 1ο Πάρκο στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη που στόχο έχει να ενισχύσει την περιβαλλοντική εκπαίδευση και συνείδηση των νέων ανθρώπων, καθώς και να αυξηθεί η συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία της ανακύκλωσης). 

2. ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Πλατεία Αγίας Παρασκευής

3. ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ – ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ Πλατεία Αγίων Αναργύρων Πλατεία Δημοκρατίας - Καματερό 

4. ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ Λεωφόρος Κηφισίας & Λεωφόρος Αλεξάνδρας Μετρό Συγγρού – Φιξ (Λεωφόρος Συγγρού)

5. ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ Μετρό Αιγάλεω (Πλατεία Eσταυρωμένου) 

6. ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ Πλατεία Αλεξανδρή - Γαρδένια, οδός Ζωγράφου & 3ης Ορεινής Ταξιαρχίας Πλατεία Τερζάκη, Άνω Ιλίσια 

7. ΔΗΜΟΣ ΙΛΙΟΥ Κεντρική Πλατεία Ιλίου (Πλατεία Γεννηματά)

8. ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Πλατεία Δαβάκη Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος (Είσοδος Ναυάρχου Βότση)

9. ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ Πλατεία Ελαιών ,Νέα Κηφισιά 

10. ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ – ΤΑΥΡΟΥ Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (έναντι Δημαρχείου Μοσχάτου) Lidl Ταύρου ( Λεωφόρος Πέτρου Ράλλη 21)

11. ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ Πλατεία Καρύλλου (κεντρική πλατεία Νέας Σμύρνης) Λεωφόρος Ελευθερίου Βενιζέλου & Εφέσου  (είσοδος άλσους Νέας Σμύρνης)

12. ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ Πλατεία Κουμπάκη Πλατεία Υγείας (Γενικό Κρατικό Νίκαιας) The Mart Κηφισού (Λεωφόρος Κηφισού & Πέτρου Ράλλη)

13. ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ Γρηγορίου Λαμπράκη & Ακτή Μουτσοπούλου-Πασαλιμάνι Εθνάρχου Μακαρίου & Ελευθερίου Βενιζέλου 1, Νοσοκομειο Metropolitan
Νέο Φάληρο Πλατεία Καραϊσκάκη-Λιμάνι Πειραιά Δωδεκανήσου & Ερμουπόλεως-Καμίνια Βλαχάκου & Μήλου-Αγία Σοφία 34ου Συντάγματος Πεζικού & Ευαγγελιστρίας

14. ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ LIDL Μελισσίων ,Λεωφόρος Δημοκρατίας 4-6 15. ΔΗΜΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ – ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ LIDL Ραφήνας (Χρυσοστόμου Σμύρνης & Έλλης Αλεξίου)

15. ΔΗΜΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ – ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ LIDL Ραφήνας (Χρυσοστόμου Σμύρνης & Έλλης Αλεξίου) 16. ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ LIDL Νέας Φιλαδέλφειας ,Ροδόπης 2

16. ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ LIDL Νέας Φιλαδέλφειας ,Ροδόπης 2 Νομός Θεσσαλονίκης 1. ΔΗΜΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ - ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ LIDL Μενεμένης (Μοναστηρίου 232)

16.Νομός Θεσσαλονίκης 1. ΔΗΜΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ - ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ LIDL Μενεμένης (Μοναστηρίου 232)

2. ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΗΣ LIDL Θέρμης (Προέκταση Παπάγου)

3. ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΕΥΟΣΜΟ
LIDL Ευόσμου, Μελπομένης 1 4. ΔΗΜΟΣ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ LIDL Σταυρούπολη

4. ΔΗΜΟΣ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ LIDL Σταυρούπολης (Λαγκαδά 345).


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ
Άλλη μια πυρκαγιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης. Τυχαία και αυτή λίγες μόλις μέρες μετά την πυρκαγιά στη Μεταμόρφωση.
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ
Οροσειρές πλαστικού δημιουργούνται στην Ευρώπη και στην Ελλάδα
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ
Αν έχετε ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές που δεν χρειάζεστε, μπορείτε να τις φέρετε για να ανακυκλωθούν σωστά και με σεβασμό στο περιβάλλον.
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Waste4Think» για τη διαχείριση των απορριμμάτων
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ
Κάθε φορά που ανακυκλώνουμε ένα κουτάκι αλουμινίου εξοικονομείται 95% ενέργεια σε σχέση με την πρωτογενή παραγωγή από βωξίτη.
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ
Tι μέλλει γενέσθαι με την υγεία, την ασφάλεια και το βιοπορισμό όλων αυτών των μικροεπαγγελματιών που δούλευαν στους δρόμους συνεισφέροντας στον τομέα της ανακύκλωσης.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x