A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

"Το ζάμπα τελείωσε"! Επίθεση Παππά στην ομάδα εκδοτών που δεν θέλει να πληρώσει εισφορές για τον ΕΔΟΕΑΠ

"Το ζάμπα τελείωσε"! Επίθεση Παππά στην ομάδα εκδοτών που δεν θέλει να πληρώσει εισφορές για τον ΕΔΟΕΑΠ


Μετά τον Δ. Τζανακόπουλο  επίθεση κατά της ομάδας εκδοτών που δεν θέλουν να πληρώσουν εισφορές για τον ΕΔΟΕΑΠ εξαπέλυσε στην Ολομέλεια της Βουλής και  ο αρμόδιος υπουργός  Νίκος Παππάς.


"Το Ταμείο σώζεται με βάση την πρόταση της κυβέρνησης και η ΕΣΗΕΑ, ας αντιδρούν κι ας εκβιάζουν κάποιοι εκδότες", είπε ο Νίκος Παππάς, "είναι εκδότες που είχαν συνηθίσει στο τζάμπα, τζάμπα άδεια, τζάμπα εισφορές. (..)


(...) Η ρύθμιση για τον ΕΔΟΕΑΠ θα έρθει την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή. Πρέπει να υψωθεί τοίχος απέναντι σε αυτές τις λογικές, δεν είναι δυνατόν να δίνουμε μάχη για να σωθεί ο ΕΔΟΕΑΠ και εδώ να συμβαίνουν αυτά. Πρέπει να ξέρουμε πότε η σιωπή δεν είναι χρυσός, θέλει ξεκάθαρη τοποθέτηση από την αντιπολίτευση την οποία καλούμε και να στηρίξει για ΕΔΟΕΑΠ και να ψηφίσει τις συμφωνημένες με το ΕΣΡ νομοτεχνικές βελτιώσεις για τις άδειες".Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών: Βάση διάσωσης για τον ΕΔΟΕΑΠ η πρόταση της κυβέρνησης


Βάση διάσωσης και ανάσα ζωής για το ταμείο της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και επικούρησης των εργαζομένων στην ενημέρωση, χαρακτηρίζει το κείμενο της κυβέρνησης η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών.

Το κείμενο με τις ρυθμίσεις για τις αλλαγές του ΕΔΟΕΑΠ, που δήλωσε η κυβέρνηση ότι προτίθεται να νομοθετήσει, έπειτα από την συνεργασία με τις Ενώσεις  Συντακτών και τον ΕΔΟΕΑΠ, αποτελεί βάση διάσωσης και ανάσα ζωής για το ταμείο ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και επικούρησης των εργαζομένων στην Ενημέρωση. 

Στηρίζεται στις προτάσεις, που κατέθεσε η ΕΣΗΕΑ για τις εισφορές για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και την επικούρηση και κατά ένα μέρος στην εισφορά επί του τζίρου ενώ διατηρείται ο αυτοδιοίκητος χαρακτήρας του. Η πρωτοβουλία αυτή πρέπει να στηριχθεί και κατά την διάρκεια της εφαρμογής της τους επόμενους μήνες να δούμε τις τυχόν αλλαγές και διορθωτικές παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν προκειμένου ο ΕΔΟΕΑΠ να καταστεί βιώσιμος μακροπρόθεσμα.

Οι εκδότες πρέπει να καταλάβουν ότι η εποχή του τζάμπα τελείωσε και να συμβάλουν καθόσον τους αναλογεί για τη σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ.

Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει τους εργοδότες έξι συγκροτημάτων που αποφάσισαν να τορπιλίσουν την προσπάθεια διάσωσης του ΕΔΟΕΑΠ, απειλώντας μάλιστα με απολύσεις ενώ ορισμένοι από αυτούς δεν καταβάλουν καν τις εισφορές των εργαζομένων, που έχουν παρακρατήσει.

Την ίδια ώρα από την αρχή του 2017 κερδίζουν αρκετά εκατομμύρια ευρώ από την κατάργηση του τέλους επί των πωλήσεων ενώ έχουν καρπωθεί και ένα μέρος από την κατάργηση του αγγελιοσήμου.

Η ΕΣΗΕΑ παραμένει σταθερή στην μεγάλη προσπάθεια για τη διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ, για να πάρουν ξανά οι συνταξιούχοι τις επικουρικές τους συντάξεις, που κόπηκαν για δεύτερο μήνα και για να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη πάνω από 18.000 ασφαλισμένοι, οι οποίοι έχουν μείνει ξεκρέμαστοι.

Καλούμε τους εργοδότες που αντιδρούν στην επιβολή εισφορών για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και την επικούρηση των εργαζομένων τους να ενταχθούν στις εργοδοτικές οργανώσεις του Κλάδου τους και να συμβάλουν στην υπογραφή συλλογικών συμβάσεων για πρώτη φορά μετά από σχεδόν μια δεκαετία. Διαφορετικά ας μας επιτρέψουν να θεωρήσουμε ότι τα δάκρυά τους είναι «κροκοδείλια». ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΣΗΕΑ


Η ανακοίνωση των εκδοτικών επιχειρήσεων:

"Ο έντυπος τύπος στην Ελλάδα έχει βρεθεί τα τελευταία χρόνια αντιμέτωπος με μία πρωτοφανή κρίση. Οι εφημερίδες και τα περιοδικά βρίσκονται παγκοσμίως σε μία πολύ δύσκολη περίοδο. Η ελληνική οικονομική κρίση έχει πλήξει τα μέσα περαιτέρω λόγω της δραματικής μείωσης της διαφήμισης. Οι λιγοστές επιχειρήσεις του κλάδου που πλήρωναν τους φόρους και τις εισφορές και ήταν εντάξει στην αποπληρωμή των υποχρεώσεών τους βίωσαν όμως και τα αποτελέσματα του αθέμιτου ανταγωνισμού που κράτησε πολλά χρόνια. Διότι κλήθηκαν να ανταγωνισθούν επιχειρήσεις που αθετούσαν συστηματικά και χωρίς συνέπειες όλες τις παραπάνω υποχρεώσεις.

Η κρίση του κλάδου και τα τεράστια λάθη του παρελθόντος έχουν φέρει το ασφαλιστικό του ταμείο σε αδιέξοδο. Η αγωνία των εργαζομένων είναι μεγάλη και δικαιολογημένη. Κάνουν όμως τεράστιο λάθος όσοι θεωρούν ότι με έναν νέο, μη αναλογικό και ανταποδοτικό φόρο θα λυθεί το πρόβλημα. Για τις επιχειρήσεις του έντυπου τύπου η επιβολή του νέου φόρου επί του τζίρου τους θα οδηγήσει στην βέβαιη απώλεια θέσεων εργασίας και ενδεχομένως στο κλείσιμό τους.

Οι εταιρείες που έμειναν όρθιες δε θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν, τελεία και παύλα. Όσο για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο, θα μειώσει δραματικά το πολύ μικρό ποσοστό που τους απομένει από την διαφημιστική δαπάνη η οποία πηγαίνει σε πολύ μεγάλο ποσοστό στις μεγάλες ξένες εταιρείες.

Είναι πραγματικά εξωφρενικό να κληθούν λίγες βιώσιμες και υγιείς επιχειρήσεις να αναλάβουν ένα βάρος που δεν τους αναλογεί και επίσης δεν αντέχουν να σηκώσουν. Σεβόμαστε τους εργαζομένους μας, μοιραζόμαστε τις αγωνίες τους γιατί είναι και δικές μας και δεν επιθυμούμε να χαθούν θέσεις εργασίας από ένα νέο, απροσδόκητο και εντελώς παράλογο φόρο. Θα προσφύγουμε στα ελληνικά και ευρωπαϊκά Δικαστήρια και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να συνεχίσουμε να είμαστε εντάξει απέναντι στους εργαζόμενους και τις υποχρεώσεις μας.

Οι εκδοτικές επιχειρήσεις:

ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.,ΑΤΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΕ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε., ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε., ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε., ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ Α.Ε."Ανδρέας Λοβέρδος: Η σημερινή κυβέρνηση κατέστρεψε τον ΕΔΟΕΑΠ

Εντονη ήταν η αντίδραση του Ανδρέα Λοβέρδου σε όσα είπε ο Ν. Παππάς:  "Είναι πολιτική αναξιοπρέπεια να θριαμβολογούν σήμερα  όσοι κατέστρεψαν τον ΕΔΟΕΑΠ, ότι τάχα θα τον σώσουν. Εγώ αρνήθηκα με σοβαρά επιχειρήματα, ενώ η σημερινή κυβέρνηση κατέστρεψε τον ΕΔΟΕΑΠ χωρίς καν να προβλέψει μεταβατική περίοδο. Είναι λυπηρό και αναξιοπρεπές να έχουμε σήμερα ομιλίες θριάμβου",  είπε ο  Ανδρέας Λοβέρδος.

Μέχρι τέλους του 2017 ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες

Σχετικά με τον "πολυθρύλητο" διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες,  ο Ν. Παππάς  είπε ότι  θα γίνει μέχρι τέλος του έτους: "τώρα πλέον το ΕΣΡ είναι θωρακισμένο και έχει την αποκλειστική ευθύνη για τον διαγωνισμό(...) ο διαγωνισμός για τις άδειες, που  θα είναι δεκαετούς διάρκειας,  θα έχει ως βάση: έσοδα 250 εκατ. ευρώ και 400 εργαζόμενους ανά κανάλι."

"Τον δικό σας νόμο αλλάζετε κύριε υπουργέ", αντέδρασε πάλι ο Ανδρέας Λοβέρδος, "με τις δικές σας εμμονές και τις εσφαλμένες εκτιμήσεις, σήμερα κάνετε 20 αλλαγές στον δικό σας Νόμο και να μας λέτε ότι ανοίγει ο δρόμος, αντί να ζητήσει ταπεινά συγνώμη και να ομολογήσει λάθη, θα  κριθεί κι αυτός όπως φαίνεται στα δικαστήρια και το ΣτΕ."


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΛΛΑΔΑ
Προκειμένου να δηλωθούν διαστήματα αδείας από τις 14/9/2020 (έναρξη σχολικού έτους 2020-2021) έως και τις 30/11/2020
ΕΛΛΑΔΑ
Σε ελληνική εκκλησία στον Καναδά, ο παπάς ανακοινώνει ότι το μυστήριο της θείας κοινωνίας θα γινόταν με ξεχωριστή λαβίδα για κάθε πιστό και...
ΕΛΛΑΔΑ
Από την κυβέρνησή μας έχει ανακοινωθεί πως η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει 25 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου κατά του κορωνοϊού covid-19.
ΕΛΛΑΔΑ
Το μέτρο θα ισχύσει κατά τη διάρκεια του λοκντάουν, είπε στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x