A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Βγαίνει σήμερα απο τις φυλακές Κορυδαλλού ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Το συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού, στο οποίο μετέχει και εισαγγελικός λειτουργός, εξέτασε το αίτημά του Δημήτρη Κουφοντίνα για διήμερη άδεια και το έκανε αποδεκτό.

Σήμερα το πρωί ο Δ. Κουφοντίνας, στέλεχος της «Ε.Ο 17 Νοέμβρη», ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 11 φορές ισόβια, θα  βγεί για πρώτη φορά απο την πόρτα των φυλακών Κορυδαλλού.

Ο νόμος - που δεν κάνει καμία ειδική εξαίρεση για τις ποινικές κατηγορίες με τις οποίες καταδικάστηκε κάποιος- ορίζει για τα ισόβια - ως μέγιστο όριο κράτησης για την θεμελίωση του δικαιώματος της άδειας, τα 8 χρόνια.

Ωστόσο, μετά απο 15 χρόνια εγκλεισμού, παρά το πλήθος των αιτημάτων που υπέβαλαν στις φυλακές Κορυδαλλού, τόσο ο Δημήτρης Κουφοντίνας, όσο και ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος,  δεν πήραν την τακτική άδεια – βασικό δικαίωμα του κάθε κρατούμενου-  με διάφορα προσχήματα.

Η τακτική άδεια αποτελεί τρόπο έκτισης ποινής και η χορήγησή της επιτάχθηκε και από ευρωπαϊκή σύσταση (Ρ(82) 16), η οποία προέτρεπε στην «όσο το δυνατό ευρύτερη χορήγηση με ρυθμίσεις που αναδείκνυαν τη νέα αντίληψη για το δίκαιο της έκτισης της ποινής».

Τον περασμένο Δεκέμβρη η Επιτροπή αδειών του Κορυδαλλού υπερθεματίζοντας, απέρριψε για μια ακόμη φορά τη σχετική αίτηση του Δημήτρη Κουφοντίνα με το σκεπτικό ότι «δεν παρέχει εχέγγυα καλής χρήσης της άδειας», διότι «στο πρόσφατο παρελθόν είχε δημοσιοποιήσει με αναρτήσεις στο διαδίκτυο απόψεις υποστηρικτικές της δράσης και των απόψεων άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων με μέλη των οποίων μάλιστα συγχρωτίζεται εκεί όπου κρατείται και όπου τοποθετήθηκε μετά από δικές του έντονες πιέσεις.»

Ο Κυριάκος και η Ντόρα στο Twitter

«Οποιαδήποτε άδεια στον Κουφοντίνα είναι αδιανόητη. Όχι μόνο για τις απεχθείς πράξεις του που στρέφονταν κατά της Δημοκρατίας, αλλά και γιατί δεν έχει εκφράσει ποτέ καμία μεταμέλεια γι' αυτές και παραμένει ιδεολογικός καθοδηγητής της νέας γενιάς τρομοκρατών» έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Πώς είναι δυνατόν να δίνουν άδεια στο πιστόλι της 17 Νοέμβρη; Ο κ. Κουφοντίνας θα γυρίζει αύριο στην Αθήνα ελεύθερος;» έγραψε η Ντόρα Μπακογιάννη.
Υπέρ της χορήγησης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα τάσσεται με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Το καλοκαίρι ως η εποχή του «όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω» παρήλθε. Προσδοκούμε ότι θα παρέλθει και από την πολιτική ζωή του τόπου και θα σταματήσει επιτέλους η διαφωνία και οι αντιδικίες για τα αυτονόητα. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας πήρε μία άδεια την οποία δικαιούται και είναι βέβαιο ότι αν δεν είχε παραβιάσει την άδειά του ο Χριστόδουλος Ξηρός, θα την είχε πάρει πολύ νωρίτερα.

Αλήθεια, ποιο κριτήριο δεν τηρείται για την χορήγηση αυτής της άδειας, όταν το μόνο που είναι εν ισχύ τελικά από όλα όσα είχαν προβλεφθεί κατά την πρώτη ισχύ του θεσμού των αδειών, έχει παραμείνει μόνο ένα και συγκεκριμένα αυτό της «προσδοκίας για καλή χρήση της άδειας».

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει υποπέσει σε κανένα πειθαρχικό παράπτωμα μέσα στην φυλακή, πληροί κατά τη γνώμη μας τα κριτήρια χορήγησης της άδειας και οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται. Ακόμα και όταν διαπιστώνουμε ότι μπορεί να αγγίζουν τις αντοχές της κοινωνίας μας.

Dura lex, sed lex

Υ.Γ. : Δεν κάνουν οι καλοί νόμοι καλές κοινωνίες, οι καλές κοινωνίες κάνουν καλούς


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΛΛΑΔΑ
Παροχή φορολογικών και άλλων κινήτρων για όσους Έλληνες του εξωτερικού και πολίτες άλλων χωρών θα επιλέξουν να εργαστούν με έδρα την Ελλάδα τα επόμενα χρόνια
ΕΛΛΑΔΑ
Ακόμα 143.000 επιχειρήσεις θα λάβουν σήμερα 700 εκατομμύρια ευρώ από την επιστρεπτέα προκαταβολή
ΕΛΛΑΔΑ
Μέλος του κινήματος Congreso de los Pueblos, είναι ένας από τους χιλιάδες πολιτικούς κρατούμενους που βρίσκονται στις φυλακές της Κολομβίας
ΕΛΛΑΔΑ
Κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε σήμερα με τους διοικητές των επτά Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
ΕΛΛΑΔΑ
Την έρευνα θα διενεργήσει η Κρατική Ασφάλεια και θα εξεταστεί εάν έχουν τελεστεί κατά περίπτωση τα αδικήματα διέγερσης σε ανυπακοής...
ΕΛΛΑΔΑ
Μη ρωτάς το γιατί στη ζωή μας αυτή, νέοι-πλούσιοι-φτωχοί (μα κι ο Χομεϊνί!!) καταλήγουν στη γη, με την τζέπη αδειανή
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x