A+ A A-
  • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
  • h Αρχική
  • n Δίκτυα αλληλεγγυης
  • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
  • e Νέα
  • p Αρθογραφία
  • w Ποιοι είμαστε
  • c Επικοινωνία
  • t Web Tv
  • s Κοινωνική οικονομία
  • g Αλληλεγγύη
  • m Συνεργατισμός
  • x Καινοτομίες
  • u Start ups
  • o Αειφορία
  • r Δικαιώματα
  • j Ακτιβισμός
  • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Συνταγές με περισσεύματα: ο δικός μας τσελεμεντές κατά της σπατάλης τροφίμων

Η Καλύτερη Ζωή του WWF Ελλάς και το ΜΠΟΡΟΥΜΕ διοργάνωσαν έναν πρωτότυπο διαγωνισμό για συνταγές με περισσεύματα. Ζήτησαν από τους συμμετέχοντες να στείλουν τις ιδέες τους για αξιοποίηση των φαγητών που περισσεύουν, έτσι ώστε να περιορίσουμε την ποσότητα των τροφίμων που καταλήγουν στα σκουπίδια.


Η ανταπόκρισή του κόσμου ήταν εξαιρετική. Σε διάστημα λιγότερο από 15 ημέρες, δέχθηκαν περισσότερες από 40 συνταγές. Από αυτές επέλεξαν περίπου 25 και τις παρουσιάζουν σε μορφή e-book.

Μαζί με τις συνταγές των διαγωνιζόμενων θα βρείτε και τις συνταγές με περισσεύματα που ο Αλέξανδρος Παπανδρέου, ο Άκης Πετρετζίκης και οι Tip the Chef και Troo Food Liberation μαγείρεψαν κατά τη διάρκεια του διήμερου Φεστιβάλ κατά της Σπατάλης Τροφίμων, που έλαβε χώρα στις 25 και 26 Ιανουαρίου 2014.


Κρατήστε αυτό το e-book. Ξεφυλλίστε το για να πάρετε ιδέες αξιοποίησης του φαγητού που σας περίσσεψε. Μοιράστε το σε φίλους και γνωστούς. Είναι ο δικός μας τσελεμεντές κατά της σπατάλης τροφίμων!

Δείτε το e-book εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΤΡΟΦΙΜΑ
Μετάβαση στην κυκλική οικονομία. «Πράσινες» επενδύσεις - χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας
ΤΡΟΦΙΜΑ
Καλό θα ήταν να αντιγράφαμε τα έθιμα των άλλων λαών, όταν αυτά βασίζονται στην Αγάπη και στην Αλληλεγγύη.
ΤΡΟΦΙΜΑ
Ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών όρισε την 29η Σεπτεμβρίου 2020 ως την «1η Διεθνή Ημέρα Ευαισθητοποίησης για την Απώλεια και Σπατάλη Τροφίμων»
ΤΡΟΦΙΜΑ
Οι πληθυσμοί άγριας ζωής του πλανήτη μας - θηλαστικά, πουλιά, αμφίβια, ερπετά και ψάρια- μειώθηκαν σε ποσοστό 68% σε λιγότερο από μισό αιώνα.
ΤΡΟΦΙΜΑ
Η 34χρονη Ναταλί είχε μια καλή δουλειά σε αρτοπωλείο στο Παρίσι, αλλά όταν το lockdown λόγω του κορωνοϊού ανάγκασε το κατάστημα να κλείσει, η ίδια τέθηκε σε άδεια άνευ αποδοχών.
ΤΡΟΦΙΜΑ
Με «όχημα» την ψηφιακή τους επιχείρηση «Robinfood», στοχεύουν να συνεισφέρουν στη μείωση, αν όχι στην απάλειψη της σπατάλης τροφίμων.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x