A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

“ΣΔΙΤ & ολοκληρωμένη ΔΣΑ: Οι ευκαιρίες της Ελλάδας & η εμπειρία του Μάντσεστερ”

13 Μαρτίου 2014, 10:30πμ | Ακαδημίας 48 και Σίνα, Αθήνα

Με τη συνεργασία της Βρετανικής Πρεσβείας

Ο τομέας της διαχείρισης απορριμμάτων, παρά τις μεγάλες δυσκολίες της περιόδου και τις αβεβαιότητες, μπορεί να συνεισφέρει σε σημαντικό βαθμό στην πολυπόθητη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Η μέθοδος των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) έχει επιλεγεί εδώ και μερικά χρόνια για το σύνολο σχεδόν των διαγωνιστικών διαδικασιών για τα νέα έργα επεξεργασίας στερεών αποβλήτων. Συνολικά έχουν προκηρυχθεί 13 έργα μέχρι σήμερα για περίπου 2,8 εκατομμύρια τόνους αποβλήτων, με αρχικό κόστος επένδυσης που αγγίζει το 1 δις. ευρώ.

Η υλοποίηση των έργων μόλις ξεκίνησε και σε αυτή τη φάση είναι πολύτιμες οι εμπειρίες που μπορούν να μεταφερθούν από τη μεγαλύτερη αγορά συμπράξεων δημοσίου - ιδιωτικού τομέα της Ευρώπης, την αγορά της Μεγάλης Βρετανίας.

Στο πλαίσιο αυτό οι εταιρείες ΕΠΕΜ και Grant Thornton παίρνουν την πρωτοβουλία να παρουσιάσουν στην Ελλάδα την πορεία υλοποίησης και τις εμπειρίες που υπάρχουν από το μεγαλύτερο έργο ΣΔΙΤ στη διαχείριση απορριμμάτων στην Ευρώπη που αφορά την ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων της ευρύτερης περιοχής του Μάντσεστερ, έργο προϋπολογισμού 4,2 δις λίρες Αγγλίας.

Το έργο αυτό θα παρουσιαστεί τόσο από τον παραχωρησιούχο Διευθύνοντα Σύμβουλο του έργου του ΣΔΙΤ, κ. Stephen Jenkinson (Chief Executive Officer, Viridor Laing Limited), όσο και από την πλευρά του αναθέτουσα αρχή, κ. John Bland, Γενικό Γραμματέα του συνδέσμου του Μάντσεστερ.

Ο συνολικός στόχος της εκδήλωσης είναι να τροφοδοτηθεί η ελληνική αγορά με τις εμπειρίες ενός από τα πλέον ενδιαφέροντα έργα στον κόσμο και να αποτυπωθούν υπαρκτοί προβληματισμοί και βελτιωτικές προτάσεις από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.

Με το πέρας των προαναφερθέντων παρουσιάσεων, θα ακολουθήσει διαλογική συζήτηση με τους ομιλητές και στη συνέχεια οι καλεσμένοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε δύο παράλληλες διαδραστικές ενότητες.

Συγκεκριμένα η πρώτη ενότητα, θα περιλαμβάνει εκπροσώπους των Δημοσίων Φορέων που συμμετέχουν στα δρομολογημένα ΣΔΙΤ στην χώρα μας και θα εστιάσει στις προσδοκίες των φορέων, τις δυσκολίες και τους τρόπους διαχείρισης αυτών.

Η δεύτερη ενότητα τους εκπροσώπους των εργοληπτικών εταιρειών που συμμετέχουν σε έργα ΣΔΙΤ και θα εστιάσει σε βελτιωτικές προτάσεις επί των μέχρι σήμερα διαγωνιστικών διαδικασιών καθώς και στα κρίσιμα ζητήματα χρηματοδότησης αυτών των έργων.

Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν ο Βρετανός Πρέσβης στην Ελλάδα κ. John Kittmer, ο Ειδικός Γραμματέας κ. Νίκος Ματζούφας, και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


9:30-10:00 Εγγραφές
10:00-10:20 Χαιρετισμοί:
John Kittmer, Βρετανός Πρέσβης
Νίκος Μαντζούφας, Ειδικός Γραμματέας ΣΔΙΤ
Γιάννης Μπουτάρης, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης
Αντώνης Μαυρόπουλος, Πρόεδρος της Επιστημονικής & Τεχνικής Επιτροπής του Παγκόσμιου Οργανισμού Στερεών Αποβλήτων (ISWA), Δ/νων Σύμβουλος ΕΠΕΜ


Εναρκτήριες Ομιλίες: ΣΔΙΤ στην ΔΣΑ – Η εμπειρία του Μάντσεστερ


10:45-11:10 John Blant, Γενικός Γραμματέας του Φορέα του Μάντσεστερ
11:10-11:35 Stephen Jenkinson, Δ/νων Σύμβουλος Chief Executive Viridor Laing Limited
11:35-11:45 Eρωτήσεις/διάλογος
11:45-12:00 Διάλειμμα για καφέΚεντρική Συζήτηση: Οι προσδοκίες, η προετοιμασία και η υλοποίηση των ΣΔΙΤ στην ΔΣΑ στην Ελλάδα


12:00-13:30 1η Ενότητα – Δημόσιοι Φορείς
Θα περιλαμβάνει εκπροσώπους των Δημοσίων Φορέων που συμμετέχουν στα δρομολογημένα ΣΔΙΤ στην χώρα μας και θα εστιάσει στις προσδοκίες των φορέων, τις δυσκολίες και τους τρόπους διαχείρισης αυτών.
Συντονιστής: Απόστολος Παπαδόπουλος, Partner, Grant Thornton
Πάνελ: Ανδρέας Βαρελάς, Αντιδήμαρχος Αθηναίων & Εκπρόσωπος ΕΔΣΝΑ, Μιχάλης Γεράνης, Πρόεδρος του ΦοΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, Κώστας Τσιόπτσιας, Αναπληρωτής Δ/νων Σύμβουλος ΔΙΑΔΥΜΑ, Βιργινία Μανασάκη, Εκπρόσωπος ΕΣΔΑΚ, Βασίλης Λιόγκας, συνεργάτης ΥΠΕΚΑ.

13:30-14:00 Ελαφρύ γεύμα

14:00-15:30 2η Ενότητα – Εργοληπτικές Εταιρείες
Θα εστιάσει σε βελτιωτικές προτάσεις επί των μέχρι σήμερα διαγωνιστικών διαδικασιών καθώς και στα κρίσιμα ζητήματα χρηματοδότησης των έργων αυτών.
Συντονιστής: Νίκος Σελλάς, Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου ΕΠΕΜ
Πάνελ: Δημήτρης Γεωργόπουλος, Κοιν. ARCHIRODON/INTRAKAT/ENVITEC, Διονύσης Γεωργόπουλος, Κοιν. ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ/ΑΒΑΞ, Θεόδωρος Μόσχος, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Κωνσταντίνος Γιαλαμάς, ΤΟΞΟΤΗΣ, Εκπρόσωπος ΜΕΤΚΑ.


 15:30 - 16:00 3η Ενότητα – Συζήτηση - Ερωτήσεις


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΛΛΑΔΑ
Επιδικάστηκε αποζημίωση 200.000 ευρώ σε μητέρα που έχασε την κόρη της σε ηλικία 7 ετών μαθήτρια, αφού έμεινε κατάκοιτη για 9 έτη μετά τον εμβολιασμό κατά της ιλαράς, παρωτίτιδας και ερυθράς
ΕΛΛΑΔΑ
Βρετανία Γερμανία σχετικά με το εμβόλιο της Astrazeneca.Μπορείς να κάνεις άλλο εμβόλιο στην β δόση; Ο εμβολιασμός των παιδών που ξεκινά στον Καναδά.
ΕΛΛΑΔΑ
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 363.904
ΕΛΛΑΔΑ
Τέλος τα click away και click inside - Εντός του Μαΐου επαναλειτουργούν τα γυμναστήρια μόνο για τους εμβολιασμένους, επαναλειτουργία των φροντιστηρίων από τις 10 του μήνα για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου
ΕΛΛΑΔΑ
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 362.004. Στους 11.029 συνολικά οι θάνατοι
ΕΛΛΑΔΑ
Σχεδόν κάθε γειτονιά της Ελλάδας έχει μερικά αδέσποτα. Η επιβίωσή τους εξαρτάται από τη φιλοζωϊα των περίοικων.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x