A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Στολίζουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο μαζί με τα παιδιά της Κοινωνικής Πολυκατοικίας - Όχι στην έξωση Καμίνη

Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία: Στολίζουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο μαζί με τα παιδιά της Κοινωνικής Πολυκατοικίας - Όχι στην έξωση Καμίνη

Σύλλογοι γονέων, εκπαιδευτικοί, η Λαϊκή Συνέλευση Πολυγώνου, η Λαϊκή Συνέλευση Εξαρχείων, η Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας, το Πόλης Ξεκίνημα και άλλες συλλογικότητες καλούν να  στολίσουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο μαζί με τα παιδιά της Κοινωνικής Πολυκατοικίας Μπουμπουλίνας 36, Μουσείο, την Δευτέρα 11 Δεκέμβρη στις 6 μ.μ και να πούμε όλοι μαζί: ΟΧΙ στον Δήμο Αθηναίων και το Ιδρυμα Χατζηκώνστα, που επιχειρούν να πετάξουν τους άστεγους στον δρόμο, μέσα στις γιορτές.

Η αντιδήμαρχος Μαρία Στρατηγάκη απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο να συνεχίσει να λειτουργεί η δομή.

Η κοινωνική πολυκατοικία φιλοξενεί  15 οικογένειες αστέγων  αλλά ο δήμος θα διακόψει τη λειτουργία της, καθώς έληξε τον Απρίλιο η προγραμματική σύμβαση του δήμου με το Ίδρυμα Χατζηκώνστα, ιδιοκτήτη του κτιρίου.
Στη συνέχεια ο δήμος  έδωσε παρατάσεις στους ενοίκους  για να εκκενώσουν το κτίριο ενώ το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να διακοπεί η παροχή νερού και ηλεκτρικού, ύστερα από σχετικές ειδοποιήσεις του δήμου προς τους ενοίκους.
Διαμαρτυρία για να μην πεταχτούν στο δρόμο οι άστεγοι της κοινωνικής πολυκατοικίας Μπουμπουλίνας 36


Σε συγκέντρωση έξω από την “κοινωνική πολυκατοικία” του Δήμου Αθήνας στην οδό Μπουμπουλίνας 36 προχώρησαν τη Δευτέρα 4 Δεκέμβρη το πρωί αγωνιστές και αγωνίστριες από τις γειτονιές της Αθήνας απαιτώντας να μην διακοπεί το ρεύμα και το νερό στις οικογένειες αστέγων που έχουν βρει καταφύγιο εκεί. Οικογένειες που από τον Ιούλιο δίνουν μία άνιση μάχη για να διατηρήσουν ένα σπίτι για τα παιδιά τους κι ένα σταθερό περιβάλλον για να μπορέσουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους.


Οικογένειες που έγιναν αποδέκτες εξώδικων από το Δήμο της Αθήνας αφού πρώτα τις είχε εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά αναγκάζοντάς τες ν' ανοίξουν τα σπίτια τους σε αγνώστους προκειμένου να προβληθεί το πρόγραμμα της "Κοινωνικής Πολυκατοικίας".


Οικογένειες που καθ' όλη τη διάρκεια της διαμονής τους στην "Κοινωνική Πολυκατοικία" ήταν παρατημένες τόσο από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου όσο και από την ανάδοχο ΜΚΟ του έργου (Ανθρώπινοι Άνθρωποι). 


Η δημοτική αρχή είχε αποστείλει εξώδικα στους ανθρώπους που διαμένουν εκεί ανακοινώνοντας ότι θα διακόψει ρεύμα και νερό στις 4 Δεκέμβρη! 


Τις τελευταίες ημέρες μάλιστα, ο Δήμος Αθηναίων δεν ντράπηκε να λασπολογήσει ενάντια στις οικογένειες αυτές.


Δεν περιμέναμε τίποτα περισσότερο βέβαια, από έναν Δήμαρχο που την ίδια στιγμή που ετοιμάζεται να σπαταλήσει δεκάδες χιλιάδες ευρώ για έργα βιτρίνας και καλλωπισμού για χάρη της τουριστικής βιομηχανίας και των μεγαλεμπόρων των πολυκαταστημάτων, κόβει τα χρήματα για προγράμματα κοινωνικής στέγασης την ώρα που μεγαλώνει ο αριθμός των άστεγων που κοιμούνται στους δρόμους.


Δεν περιμέναμε τίποτα περισσότερο από τους οπαδούς των μνημονίων και του "μαζί τα φάγαμε": βεβαίως, ευθύνη γι' αυτούς έχουν οι οικογένειες και οι πολίτες που δεν είναι αρκετά "ανταγωνιστικοί".


Είναι κι αυτός ένας τρόπος φυγής από την πραγματικότητα, ένας τρόπος να κρύψουν τα πραγματικά ερωτήματα:


·         Γιατί υπέγραψε ο Δήμαρχος Καμίνη σύμβαση με το ίδρυμα Χατζηκώνστα (εκπαιδευτικής μέριμνας νέων) με το υπέρογκο ποσό των 4500 Ευρώ το μήνα για μία κακοσυντηρημένη πολυκατοικία 12 διαμερισμάτων; Άραγε η στέγαση οικογενειών και μαθητών δεν περιλαμβάνονται ήδη στους σκοπούς του ιδρύματος Χατζηκώνστα; Γνωρίζουν άραγε όσοι κι όσες έχουν κάνει δωρεές στο ίδρυμα, ότι σε συνεργασία με το Δήμο, ξεσπιτώνει μαθητές και μαθήτριες;


·         Γιατί δεν λειτούργησε το job center παρά μόνο τον τελευταίο μήνα πριν τη λήξη του προγράμματος; Που βρίσκεται άραγε το φιλανθρωπικό σωματείο "Ανθρώπινοι άνθρωποι" το οποίο διεκδίκησε στα μέσα ενημέρωσης τη δόξα για την λειτουργία αυτού του προγράμματος και εισέπραξε 45.000 ευρώ για την ανακατασκευή της πολυκατοικίας (ενισχύσεις για αυτή την δραστηριότητα και στήριξη από εθελοντές), ενώ η πολυκατοικία συνεχίζει να βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση; 

Η ανάγκη για κοινωνική στέγαση σε μια περίοδο που τα μνημόνια σκορπάνε τη φτώχεια και οι Τράπεζες απειλούν να αρπάξουν ακόμη περισσότερα σπίτια με τους πλειστηριασμούς, δεν μπορεί να μπει στο πάγκο των περικοπών του Καμίνη, ούτε των σκοπιμοτήτων επιβίωσης φιλανθρωπικών ιδρυμάτων και σωματείων. Κυβέρνηση και Δήμος Αθηναίων είναι υπόλογοι. Δεν θα αφήσουμε καμία οικογένεια να παίρνει επιδόματα ελεημοσύνης στο παγκάκι.

Καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας την Πέμπτη 7 Δεκέμβρη στις 2μμ.

Και την Δευτέρα 11 Δεκέμβρη στις 6μμ, μαζί με συλλόγους γονέων και εκπαιδευτικούς σας καλούμε να στολίσουμε ένα χριστουγεννιάτικο δένδρο στην είσοδο της πολυκατοικίας στην Μπουμπουλίνας 36.


ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, ΠΟΛΗΣ ΞΕΚΙΝΗΜΑΣε συνέντευξη - διαμαρτυρία για την εκκένωση από την κοινωνική πολυκατοικία της οδού Μπουμπουλίνας 36 καλούν οι κάτοικοι μετα την επίδοση εξώδικου από τον Δήμο Αθήνας."Νέα άκαρδη επίθεση Καμίνη στους άστεγους της “κοινωνικής πολυκατοικίας” της Μουμπουλίνας 36Προκαλεί το εξώδικο του Δημάρχου Καμίνη προς τους άστεγους καθώς μάλιστα πλησιάζουν οι μέρες των Χριστουγέννων και η πόλη έχει φωτιστεί. Απειλεί ότι θα διακόψει το ρεύμα και το νερό στις 4 Δεκέμβρη και τους καλεί να βρούν στέγη αλλού από μόνοι τους μέχρι τις 30 Νοέμβρη... το πιο πιθανό στα κοντινά παγκάκια του Μουσείου.

Οι άνθρωποι αυτοί εντάχθηκαν στο πρόγραμμα κοινωνικής στέγασης με ηχηρές τυμπανοκρουσίες όταν εγκαινιάσθηκε για την ευαισθησία της δημοτικής αρχής πρός ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, μονογονεϊκές οικογένιες με πολλά παιδιά.

Το συγκεκριμένο έγγραφο-μνημείο απανθρωπιάς απέναντι σε ανθρώπους που βρήκαν για τα παιδιά τους που φοιτούν σε κοντινά σχολεία μια λύση έρχεται μετά από συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας τον Αύγουστο όπου καταδείχτηκαν τα κενά της σύμβασης με το ίδρυμα Χατζηκώνστα, ιδιοκτήτη της πολυκατοικίας, καθώς αντιμετώπιζε τους άστεγους ως πειραματόζωα δήθεν “κοινωνικών προγραμμάτων”. 

Αντιμετώπιζε το πρόγραμμα αυτό τους άστεγους ως ανακυκλώσιμους, κάτι σαν σκουπίδια που διατηρούν και αναεώνουν την αξία τους μέσα από την ανακύκλωση: “φύγε εσύ, έλα εσύ”. Η ανάγκη για σπίτια δεν είναι προσωρινή αλλά μόνιμη άλλωστε. Είναι κοινωνικό δικαίωμα.

Αντί να αντιληφθεί η δημοτική αρχή Καμίνη ότι δεν γίνονται πειράματα με τις ζωές των αστέγων και να εντάξει την συνέχιση της λειτουργίας της κοινωνικής πολυκατοικίας στα σχέδια της, προτίμησε να αυξήσει το αποθεματικό του Δήμου Αθήνας στον προϋπολογισμό του 2018 από 67 σε 73 εκατομμύρια και να προχωρήσει σε περικοπές.

Πίεσε αφόρητα τους ανθρώπους της κοινωνικής πολυκατοικίας να αποδεχτούν λύσεις όπως να στριμωχτούν σε χώρους -κλουβιά για πολυμελείς οικογένειες, κάτι που δεν το δέχτηκαν οι ίδιοι.

Αραγε το Ιδρυμα Χατζηκώνστα γιατι συναινεί σε αυτές τις άθλιες επιλογές;

Καλούμε το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες της Αθήνας, την νεολαία, όλο το κόσμο που στάθηκε αλληλέγγυος στους πλημμυροπαθείς στην Μάνδρα και χρόνια τώρα στους κατατρεγμένους πρόσφυγες να μην επιτρέψει να πεταχτούν στο δρόμο άνθρωποι που διεκδικούν το δικαίωμα στη στέγη και τη ζωή.

Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας"

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Δύο νεογέννητα έπρεπε να διακομιστούν από Νοσοκομείο της Χαλκιδικής σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης λόγω αναπνευστικής δυσχέρειας.
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Κάλεσμα από 17 συλλογικότητες στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους Γ. Καλαϊτζίδη και Ν. Ματαράγκα την Τετάρτη 13 Οκτώβρη, 9:00 πμ, στο Εφετείο Αθηνών
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Στο πλαίσιο της ενίσχυσης των οικογενειών του Κοινωνικού Παντοπωλείου, ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού θα συγκεντρώνει προσφορές
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Τα προσφερόμενα είδη θα πρέπει να είναι καινούργια ή μεταχειρισμένα σε άριστη κατάσταση.
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Το ταξίδι του 15ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης Χανίων ξεκινάει σε λίγες μέρες!
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x