A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Τμήμα υποστήριξης Ελεύθερου Σχεδίου στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Λέσβου

Από τον  Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου, γίνονται γνωστά τα παρακάτω:

Ενημερώνουμε τους μαθητές της Τρίτης Λυκείου (Γενικού & ΕΠΑΛ) ότι στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Λέσβου, το οποίο ως γνωστόν λειτουργεί με την πολύτιμη εθελοντική προσφορά εκπαιδευτικών διαφόρων ειδικοτήτων, πρόκειται να λειτουργήσει Τμήμα υποστήριξης στο Ελεύθερο Σχέδιο (Πανελλαδικώς εξεταζόμενο ειδικό μάθημα). 

Οι μαθητές που φοιτούν στο Κοινωνικό Φροντιστήριο μπορούν να το δηλώσουν τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στην υπεύθυνη κ. Λαγουτάρη 22510-27501 εσωτ. 1.  Όσοι από τους μαθητές δεν φοιτούν στο Κοινωνικό μας Φροντιστήριο και οι γονείς τους ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες μπορούν καταθέσουν αίτηση εγγραφής από αύριο Πέμπτη 25 Ιανουαρίου μέχρι και την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου, στην έδρα του  Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου, Αγίας Ειρήνης 10, στην κ. Λαγουτάρη ή να ζητήσουν πληροφορίες στο 22510-27501.  Θυμίζουμε: Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι μαθητές που το οικογενειακό τους εισόδημα δεν υπερβαίνει τις 8.000,00 ευρώ με ένα παιδί, τις 10.000 με δύο παιδιά κ.λ.π. Θα συνεκτιμηθούν κοινωνικά κριτήρια (παιδιά μονογονεϊκών, πολυτέκνων κ.λ.π.). Ως εκ τούτου παρακαλούμε τους γονείς που διαθέτουν ανάλογα αποδεικτικά, να προσκομίσουν αντίγραφα τους, μαζί με την αίτηση.

Η Αντιδήμαρχος & Πρόεδρος του Οργανισμού, Αναστασία Αντωνέλλη, δήλωσε σχετικά:

«Είναι άλλη μια προσπάθεια υποστήριξης που δίνουμε στους μαθητές μας, των οποίων οι γονείς  δεν έχουν να πληρώσουν ιδιαίτερα μαθήματα. Η νέα μας δυνατότητα προέρχεται από μια σπουδαία προσφορά   της Διεύθυνσης και των εκπαιδευτικών του 1ου ΕΠΑΛ  στα πλαίσια της υλοποίησης του προγράμματος « Μια Νέα Αρχή στα  ΕΠΑ.Λ» στο οποίο συμμετέχουν πιλοτικά 9 σχολεία Πανελλαδικά, μεταξύ των οποίαν και το 1 ΕΠΑΛ. Πέρα από την διάθεση του Εκπαιδευτικού για την υλοποίηση της διδασκαλίας του μαθήματος αυτού, το σχολείο θα  διαθέσει την αίθουσα στο χώρο του 1ου ΕΠΑ.Λ  και θα καλύψει τα έξοδα αναλώσιμων υλικών όπως, μολύβια, κόλες schoeller, γόμες, βελόνες μετρήματος, κλπ., καθώς και ότι άλλο κρίνεται απαραίτητο για την διεξαγωγή του μαθήματος, στα πλαίσια της «κοινωνικής προσφοράς του σχολείου, του εθελοντισμού και το άνοιγμα του σχολείου προς την τοπική κοινωνία, με κύριο άξονα την διαπαιδαγώγηση των μαθητών του σχολείου μας και την εξοικείωση τους με την κοινωνική προσφορά και τον εθελοντισμό» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο έγγραφο του ο Διευθυντής του Σχολείου, κ. Κότερος Ελευθέριος.

Το να ευχαριστήσουμε απλά το Σχολείο για την μεγάλη και πλήρη αυτή προσφορά του, είναι το ελάχιστο: τους Ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας για την δυνατότητα που προσφέρουν στους αδύναμους οικονομικά μαθητές του τόπου μας! Πέρα απ αυτό όμως πιστεύουμε ότι έχοντας στον τόπο μας αυτής της ποιότητας Σχολεία και εκπαιδευτικούς, μπορούμε όχι μόνο να είμαστε υπερήφανοι αλλά και να ελπίζουμε! Τους αξίζουν λοιπόν θερμά συγχαρητήρια, όπως και όλους τους εκπαιδευτικούς του Κοινωνικού μας Φροντιστηρίου που δίνουν την ευκαιρία σε 83 μαθητές μας Γυμνασίου και Λυκείου να στηριχτούν με πρόσθετη διδασκαλία που διαφορετικά  θα στερούνταν .

Με την ευκαιρία ευχαριστούμε επίσης την εταιρεία «ΚΑΦΚΑ» και τους εργαζόμενους σε αυτήν για την προσφορά γραφικής ύλης και σχολικών τσαντών στους μαθητές του Κοινωνικού μας Φροντιστηρίου.»


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Είναι ώρα, παράλληλα με την πολιτική δράση, να απαντήσουμε με έμπρακτη και αυτοοργανωμένη αλληλεγγύη
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Στην εκδήλωση υπό την Αιγίδα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, θα μιλήσουν εκπρόσωποι φορέων της Κοινωνίας των Πολιτών
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Για τους δοκιμαζόμενους συναδέλφους τους, από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), το Σωματείο Εργαζομένων στον Χώρο του Χορού (ΣΕ.ΧΩ.ΧΟ.) η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ) και η ομάδα αλληλεγγύης Support Art Workers
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ο 64χρονος εθελοντής διασώστης ήταν επικεφαλής της Επίλεκτης Ομάδας Διάσωσης
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Απο το Ταμείο Αλληλεγγύης στην μάχη κατά της πανδημίας
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Μαζεύουμε και μοιράζουμε τρόφιμα, ρούχα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης σε ανθρώπους της γειτονιάς που τα έχουν ανάγκη.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x