A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Στην σκακιέρα τα στρατιωτάκια θυσιάζονται πρώτα

Στην σκακιέρα τα στρατιωτάκια θυσιάζονται πρώτα

Η τήρηση ηλεκτρονικού φακέλου αναπηρίας προσκρούει στην αρχή προστασιας προσωπικών δεδομένων

Του Τάκη Αλεξανδράκη


Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1 της Κυριακής 21 Ιανουαρίου 2018, αλλά και σε άλλα ΜΜΕ, έγινε αναφορά στον ηλεκτρονικό φάκελο που "μαγειρεύουν" για τους Ανθρώπους με Ειδικές Ανάγκες. 

Η ΕΣΑμεΑ εξέφρασε την ανησυχία της για την εξέλιξη αυτή, όπως μαρτυρούσαν τα λόγια του προέδρου της που μίλησε για τον "Δούρειο Ίππο" του ηλεκτρονικού φακέλου. Έχω την αίσθηση πως η ΕΣΑμεΑ αιφνιδιάστηκε, βρέθηκε προ εκπλήξεως. Αν δεν κάνω λάθος, υποτίθεται ότι αποτελεί τον βασικό κοινωνικό εταίρο σε αυτού του είδους τις συζητήσεις και συμμετέχει στην λήψη των σχετικών αποφάσεων. Πως είναι δυνατό να ξαφνιάστηκε;

Αυτή λοιπόν την ώρα στη σκακιέρα αρχίζει να κινείται ένας νέος άμεσος κίνδυνος, ο "Δούρειος ίππος" του ηλεκτρονικού φακέλου, για να ενισχύσει το καταστροφικό έργο της «Κολυμβήθρας του Σιλωάμ», του "πύργου" ΚΕ.Π.Α.. Αυτός ο "ίππος" κινείται ώστε να διευκολύνει την αναμενόμενη πλέον επιθετική κίνηση της "βασίλισσας" λειτουργικότητας, που θα καταλήξει στην εφαρμογή ενός Νέου Σκληρού συστήματος πιστοποίησης αναπηρίας. Του ονομαζόμενου ως "Διεθνής ταξινόμηση της Λειτουργικότητας, Αναπηρίας και Υγείας" (International Classification of Functioning and Health, ICF). Έναντι αυτών των κινήσεων δεν μας απομένει άλλη λύση από την συστράτευση όλων των δυνάμεων.

Από το ιστολόγιο μας διαρκώς προσπαθούμε να ενημερώνουμε τις φίλες και τους φίλους από όλη την χώρα, τους κατατοπίζουμε, τους υποστηρίζουμε, ενισχύοντάς τους με τα όπλα που το Σύνταγμα και οι νόμοι μας προσφέρουν. Η έννομη τάξη μας βοηθά να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία την αναλγησία του Δημοσίου που υλοποιούν υποχρεωτικά οι λειτουργοί του.

Το νέο «φρούτο» του ηλεκτρονικού φακέλου για τον Άνθρωπο με Ειδικές Ανάγκες χωρίς αμφιβολία θα προσκρούσει στην αρχή προστασίας των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων και της απαγόρευσης της διαδικτυακής τους διασποράς. Επισημαίνω πως τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα είναι όσα έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα και αφορούν στην υγεία, στην φυλετική ή εθνική προέλευση, στα πολιτικά φρονήματα, στις θρησκευτικές ή φιλοσοφικές πεποιθήσεις, στη συμμετοχή σε συνδικαλιστική οργάνωση, στην κοινωνική πρόνοια, στην ερωτική ζωή, στα σχετικά με ποινικές διώξεις ή καταδίκες, καθώς και στη συμμετοχή σε συναφείς με τα ανωτέρω ενώσεις προσώπων. Να σημειωθεί πως για την προστασία των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων ως υγεία νοείται κάθε πληροφορία που ανάγεται τόσο στη βιολογική όσο και στην ψυχική κατάσταση υγείας του ανθρώπου (π.χ. ανικανότητα, αναπηρία). Στα δεδομένα υγείας εμπίπτουν ακόμα τα γενετικά δεδομένα, στο μέτρο που αποκαλύπτουν πληροφορίες σχετικά με την υγεία ή την προδιάθεση για ασθένεια.

Με βεβαιότητα σας δηλώνω πως εάν οργανωθούμε δυναμικά και πληροφορήσουμε κάθε φίλη φίλο για το ζήτημα, ο ηλεκτρονικός φάκελος θ' αποτελέσει άλλη μια αποτυχημένη, πριν ακόμη την έναρξή της, προσπάθεια να βγάλουν από την μέση τον ογκόλιθο της αξίας κάθε νόμιμου επίσημου δημοσίου εγγράφου, που η έννομη τάξη της Ελλάδας μας ορθώνει καταμεσής φράσσοντας εντελώς τον δρόμο σε όσους επιδιώκουν να εξαθλιώσουν τους Ανθρώπους με Ειδικές Ανάγκες.

Αγαπητοί μου φίλοι και φίλες! Όσο περνά ο καιρός αποδεικνύεται καίριας σημασίας η απλή αλλά τόσο σημαντική επισήμανση περί της διαχρονικής αξίας του νόμιμου επίσημου δημοσίου εγγράφου που αποτελεί το εφ' όρου ζωής πιστοποιητικό αναπηρίας σας, η ισχύς του οποίου διατηρείται αμείωτη και ισχύει νόμιμα έναντι όλων για όλη σας την ζωή. Από τον Ιανουάριο της περασμένης χρονιάς προσπαθούμε και ενημερώνουμε τους πάντες πως η έννομη τάξη της Ελλάδας τους προστατεύει. Σας καλούμε να διαδώστε με τη σειρά σας αυτή την πληροφορία, ώστε να φτάσει στις φίλες και στους φίλους σας που ταλαιπωρούνται και δεν ενημερώνονται μέσω διαδικτύου για ζητήματα που θα έχουν άμεσο αντίκτυπο στην ζωή τους. Να μάθουν τα δικαιώματα τους! Ρωτήστε με για ότι θέλετε, καλέστε με να σας υποστηρίξω. Και τέλος να καλέσω την Εθνική συνομοσπονδία ΑμΕΑ να συστρατευτεί σε αυτήν την προσπάθεια. Ο διαφορετικός δρόμος θα διευκολύνει το τσάκισμα κάθε Ανθρώπου με Ειδικές Ανάγκες. Ελάτε να οργανώσουμε την άμυνα μας συνεργαζόμενοι! Όλοι μαζί!ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Σε μια νέα έκθεση, η DRC έχει συλλέξει στοιχεία χιλιάδων παράνομων επαναπροωθήσεων προσφύγων
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Η ενδοοικογενειακή βία είναι μια πανδημία μέσα στην πανδημία.
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Η πανδημία Covid-19 «διέλυσε» τις ζωές εκατομμυρίων γυναικών και όξυνε τις ανισότητες
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Η δημοσιογράφος Μαρίνα Βήχου μιλά για τους λόγους που την ώθησαν σε απεργία πείνας με μόνο αίτημα την Ελευθερία του Τύπου και την εφαρμογή της…
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Παρά τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει τις τελευταίες δεκαετίες, οι Ρομά στην Ελλάδα εξακολουθούν να βιώνουν πολλαπλές διακρίσεις
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Οι υπογράφουσες οργανώσεις εκφράζουμε βαθιά ανησυχία για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα σε σχέση με την πρόσβαση παιδιών αιτούντων άσυλο και προσφύγων στην εκπαίδευση.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x