A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Κούλογλου για σκάνδαλο Novartis: Σχεδιάζουν δικαστικό πραξικόπημα

Την ανησυχία του για την ύπαρξη σχεδίων ενός δικαστικού πραξικοπήματος στο σκάνδαλο Novartis εξέφρασε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του news247 και στους δημοσιογράφους Στέφανο Τζανάκη και Γιώργο Μελλιγκώνη.

«Βλέπω την ένωση δικαστών και εισαγγελέων να μένει αγέρωχη και να μην υπερασπίζεται τους συναδέλφους της που δέχονται απειλές χωρίς προηγούμενο στην ιστορία της χώρας, παρά μόνο στην περίπτωση των Δελαπόρτα-Σαρτζετάκη το 1963, ενώ ταυτόχρονα να επιμένει πως ίσως βάσει του προηγούμενου της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής, να πρέπει η υπόθεση να φύγει από τα χέρια των εισαγγελέων κατά της διαφθοράς. Σε αυτή την περίπτωση θα έχουμε ένα καθαρό δικαστικό πραξικόπημα που θα βάλει την χώρα σε μεγάλες περιπέτειες. Αυτοί που το σχεδιάζουν και το μεθοδεύουν θα πρέπει να το σκεφτούν πολύ καλά», τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως η δυσφήμηση και η υπονόμευση της κας Τουλουπάκη όπως και του συνόλου του δικαστικού σώματος γίνεται προς αυτή την κατεύθυνση. «Που ακούστηκε να μηνύει κανείς τον εισαγγελέα επειδή ερευνά την υπόθεσή του; Τι έπρεπε να κάνει την στιγμή, μάλιστα, που υπάρχουν και οι καταθέσεις στο FBI; Να σταματήσει επειδή έπεσε πάνω στον κ. Σαμαρά;», διερωτήθηκε.  

Όπως εξήγησε ο ευρωβουλευτής Στ. Κούλογλου, τα βασικά συμπεράσματα από την χθεσινή συζήτηση στην Βουλή για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής «είναι ότι διαμορφώνεται μια ακροδεξιά μέσα στην Νέα Δημοκρατία, που ενδεχομένως να έχει μεσοπρόθεσμες επιπτώσεις στην ενότητα του κόμματος. Ο κ. Σαμαράς φαίνεται ότι ιστορικά διεκδικεί καθαρά την συνέχεια του παρακράτους της δεκαετίας του ’60, τόσο με αυτά που λέει για συμμορίτες όσο και με τις απειλές κατά της Δικαιοσύνης και όλων των θεσμών. Αυτά μας θυμίζουν την εποχή που δέχονταν απειλές οι δυο θαρραλέοι εισαγγελείς, Δελαπόρτας και Σαρτζετάκης, όταν ερευνούσαν την υπόθεση της δολοφονίας Λαμπράκη στην Θεσσαλονίκη. Το δεύτερο συμπέρασμα είναι πως όσοι φωνάζουν περισσότερο είναι εκείνοι που φοβούνται ή γνωρίζουν πως υπάρχουν στοιχεία εναντίον τους. Όπως λέει και η παροιμία, φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης. Αντιθέτως, όσοι κράτησαν χαμηλούς τόνους αισθάνονται πιο σίγουροι ότι η έρευνα θα τους βγάλει καθαρούς».

«Το ιδανικό σενάριο για την πολιτική ζωή της χώρας θα ήταν να μην συρθεί επί μακρόν η υπόθεση. Όμως ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, ένας νόμος κομμένος και ραμμένος στα μέτρα των πολιτικών προσώπων, λειτουργεί σαν μπούμερανγκ. Κανονικά ο ανακριτής θα έπρεπε να μπορεί να συνεχίσει την έρευνά του και να αποδείξει ή να απορρίψει τις μαρτυρίες εις βάρος των προσώπων αυτών. Όμως με τον νόμο αυτό αναγκάζεται να σταματήσει και να στείλει την υπόθεση στην Βουλή», δήλωσε ο Στέλιος Κούλογλου και σχολίασε: «Αυτά που ζούμε είναι τα απόνερα του διεφθαρμένου και κυνικού παλαιού πολιτικού συστήματος, που αρνείται να αναλάβει ακόμη και την οποιαδήποτε πολιτική ευθύνη έχοντας οδηγήσει την χώρα στα βράχια. Μου κάνει εντύπωση πως επιμένουν με την ίδια αλαζονεία και χωρίς καμία αυτοκριτική σαν να μην έχει συμβεί τίποτα σε αυτή την χώρα» .  

Τέλος, αναφορικά με την αλλαγή της στάσης του ΠΑΣΟΚ στην ψηφοφορία, εκτίμησε πως ο σκοπός ήταν να διασφαλιστούν οι εσωτερικές ισορροπίες. «Όμως δεν κάνεις πολιτική όταν κινείσαι συνέχεια με βάση τα εσωκομματικά σου προβλήματα», σχολίασε ο ευρωβουλευτής.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΛΛΑΔΑ
"Το Μαξίμου ζητά εν λευκώ εξουσιοδότηση, για χρηματοδότηση ΜΜΕ χωρίς κανόνες, κριτήρια, όρους, διαφάνεια."
ΕΛΛΑΔΑ
Πρόστιμα. Αναστολή λειτουργίας ιδιωτικών επιχειρήσεων και υπαίθριων αγορών, απαγόρευση εκδηλώσεων
ΕΛΛΑΔΑ
Μέλη της συλλογικότητας "Ρουβίκωνας", πέταξαν τρικάκια και έγραψαν συνθήματα έξω από το κτίριο του Κέντρου Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας.
ΕΛΛΑΔΑ
Σε ετοιμότητα, και τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας για την αποτροπή της μετάδοσης του κορωνοϊού, SARS-CoV-2, ώστε να αποφύγουμε τον «κόκκινο συναγερμό»
ΕΛΛΑΔΑ
Τα Βουρλά, αυτά που σήμερα αποκαλούνται Ούρλα (Urla) από τους Τούρκους. Για εμάς βέβαια ήταν και θα είναι πάντα τα Βουρλά των παππούδων μας. Μετά τη Σμύρνη ήταν η ισχυρότερη πόλη στη Χερσόνησο της Ερυθραίας στη Μικρά Ασία.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x