A+ A A-
  • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
  • h Αρχική
  • n Δίκτυα αλληλεγγυης
  • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
  • e Νέα
  • p Αρθογραφία
  • w Ποιοι είμαστε
  • c Επικοινωνία
  • t Web Tv
  • s Κοινωνική οικονομία
  • g Αλληλεγγύη
  • m Συνεργατισμός
  • x Καινοτομίες
  • u Start ups
  • o Αειφορία
  • r Δικαιώματα
  • j Ακτιβισμός
  • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Η πρώτη Κυριακή στο "Κέντρο της Γης" για το 2018

Η πρώτη Κυριακή στο “Κέντρο της Γης” για το 2018 έφτασε!

Μαζευόμαστε την Κυριακή 4 Μαρτίου να ανταλάξουμε ιδέες, γνώσεις, πρακτικές καλλιέργειας και να εξερευνήσουμε νέους δρόμους μέσα απο βιωματικά παραδείγματα στο κτήμα βιολογικής καλλιέργειας του Κέντρου της Γης!

Γιατί να ασχοληθεί κανείς με την περμακουλτούρα;

Γιατί είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα σχεδιασμού με ολιστικό τρόπο σκέψης που στόχο έχει τη δημιουργία κοινωνικά, οικονομικά και οικολογικά βιώσιμων κοινοτήτων.

Ξεκινάμε στις 11.00, με τη "Συλλογική μας Κουζίνα” όπου μαγειρεύουμε, τρώμε υγιεινά, εποχικά και συλλογικά ενώ παράλληλα προσφέρουμε μερίδες φαγητού σε συνανθρώπους μας που το έχουνε ανάγκη!

11.30-12.00: Μια βόλτα στον λαχανόκηπο του Κέντρου της Γης που βρίσκεται σε μετάβαση απο απλή βιολογική καλλιέργεια σε ένα κτήμα με βάση τις αρχές της Περμακουλτούρας

12.00-12.00: Μαζεύουμε όλοι μαζί λαχανικά απο τον λαχανόκηπο για μια εποχιακή σαλάτα που θα προστεθεί στο μενού της συλλογικής κουζίνας!

12.30-13.30: Μαζί μας η Constantina Litsa, σύμβουλος περμακουλτούρας-βοτανοθεραπεύτριανα για ένα βιωματικό εργαστήριο Περμακουλτούρας.

13.30-14.00: Η ομάδα του UFiT Urban Flat in Transition - Σπίτι σε Μετάβαση, Permaculture.Top θα μας παρουσιάσουν το project της μετάβασης ενός τυπικού, ενεργειακά σπάταλου, Αθηναϊκού αστικού διαμέρισματος σε βιώσιμο.

Θα ακολουθήση συζήτηση με θέμα την αστική καλλιέργεια και την εφαρμοφή των αρχών της Περμακουλτούρας μέσα στον αστικό ιστό.

Παράλληλα από τις 11.30 μέχρι τις 13.30 για τους μικρούς μας φίλους η παιδαγωγική ομάδα GreeNest θα υλοιποιήσει ένα βιωματικό πρόγραμμα με τίτλο ¨Οι φύλακες των χρωμάτων¨. 

Μια περιήγηση στο ταξίδι της τροφής από την παραγωγή εώς την κατανάλωση και τα διάφορα ηθικά ζητήματα που προκύπτουν κατά την διάρκεια αυτής της διαδρομής. 

Δηλώστε τη συμμετοχή στο τηλ. 210 2388275 ή μέσω email στο info@organizationearth.org για τα παιδαγωγικά εργαστήρια δηλώνοντας το ονοματεπώνυμο του παιδιού και την ηλικία.

Κατά τη διάρκεια των δράσεων δίπλα από τη "Συλλογική Κουζίνα" θα σας περιμένουν οι τοπικοί παραγωγοί Απόστολος Κουβαρντάς με εποχιακά λαχανικά, φρούτα, τοπικά προιόντα όπως ζυμαρικά και τσίπουρο και η ομάδα του Βοτανόκηπου από το Μαρκόπουλο με τα βιολογικά βότανα και φυτά τους!

Σας περιμένουμε!







ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΓΕΩΡΓΙΑ
Το μαρούλι είναι μια πολύ εύκολη καλλιέργεια που μπορούμε να κάνουμε στον κήπο μας στο μπαλκόνι μας ή και σε σχολικούς κήπους.
ΓΕΩΡΓΙΑ
Όλα ξεκίνησαν το 2010, χρονιά που η Αργυρώ Κουτσουράδη εισήχθη στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στη Σχολή Γεωπονίας όπου και είχε την πρώτη της επαφή με τα αρωματικά φυτά.
ΓΕΩΡΓΙΑ
Στο “ κλαμπ” των πρωτοπόρων μανιταροφιλικών χωρών η Ελλάδα
ΓΕΩΡΓΙΑ
Συλλέγουμε τους καρπούς όταν έχουν ωριμάσουν πολύ καλά.
ΓΕΩΡΓΙΑ
Ο COVID-19 και ο πρωτόγνωρος παγκόσμιος εγκλεισμός που τον συνόδευσε ξεγύμνωσε δομικές αδυναμίες στα συστήματα υγείας παγκοσμίως.
ΓΕΩΡΓΙΑ
Τα καρπούζια του που ακούν ...ωριμάζοντας Μότσαρτ και Μπετόβεν (!) παίρνουν αυτές τις μέρες το δρόμο για τις αγορές και τα μανάβικα
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x