A+ A A-
  • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
  • h Αρχική
  • n Δίκτυα αλληλεγγυης
  • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
  • e Νέα
  • p Αρθογραφία
  • w Ποιοι είμαστε
  • c Επικοινωνία
  • t Web Tv
  • s Κοινωνική οικονομία
  • g Αλληλεγγύη
  • m Συνεργατισμός
  • x Καινοτομίες
  • u Start ups
  • o Αειφορία
  • r Δικαιώματα
  • j Ακτιβισμός
  • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Χειροποίητος χαλβάς Λήμνου, με όλα του τα καλά, ελληνικά!



ΜΕΛΑΧΡΙΝΟΣ ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΟΥ ΤΑ ΚΑΛΑ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ! 

Το πιο διάσημο παραδοσιακό νηστίσιμο γλύκισμα, ο Χαλβάς, τα τελευταία χρόνια γνωρίζει δόξες στα σύγχρονα προγράμματα διατροφής και δίαιτας, καθώς είναι από τα ελάχιστα επιδόρπια που είναι τόσο υψηλής θρεπτικής αξίας και προσφέρει αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα στην καθημερινή μας ευεξία. Και το όνομα ΑΧΙΛΛΑΔΕΛΗΣ εδώ και σχεδόν έναν αιώνα σημαίνει την ανώτερη ποιότητα… όχι τυχαία.

Οι χαλβάδες ΑΧΙΛΛΑΔΕΛΗΣ είναι οι μόνοι που παράγονται από 100 % ελληνικό σουσάμι από την ονομαστή ντόπια ποικιλία που αναφέρεται ακόμη και στα Ομηρικά έπη και καλλιέργειες που αναζωογονήθηκαν μόλις τα τελευταία χρόνια της κρίσης.

Χωρίς χημικά και φυτοφάρμακα, η προσπάθεια στηρίζεται από σύσσωμη την τοπική κοινωνία και έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργία δεκάδων θέσεων εργασίας και την διάνοιξη οριζόντων δημιουργικότητας για σχεδόν όλους τους νέους της Λήμνου με εντυπωσιακό αριθμό επαναπατρισμένων από χώρες της Βόρειας Ευρώπης και της Αμερικής. 

Με αυτήν την πολύτιμη πρώτη ύλη ο ΑΧΙΛΛΑΔΕΛΗΣ καινοτομεί παράγοντας έναν ακόμη πιο υγιεινό Χαλβά μοναδικό στο είδος του από ελληνικό ταχίνι ολικής άλεσης με όλα τα θρεπτικά και γευστικά χαρακτηριστικά που τον αναγάγουν σε φυσική υπερτραφή. Με άλεση σε πετρόμυλο η διαδικασία παρασκευής ακολουθεί την ίδια πατροπαράδοτη συνταγή ήδη από την δεκαετία του 30, χωρίς να προστίθεται καμία χημική και συντηρητική ουσία. 

Με πολλαπλά οφέλη για την υγεία, όπως την μείωση της χοληστερίνης, την ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και τον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, ο Χαλβάς Ολικής ΑΧΙΛΛΑΔΕΛΗΣ παράγεται σε πρότυπες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, σε καθετοποιημένες διαδικασίες και χειροποίητα. Τραγανός εξωτερικά, μαστιχάτος εσωτερικά είναι ιδανικός για πολλές παιχνιδιάρικιες γαστρονομικές εμπειρίες …

Σερβιρισμένος με μέλι και σιρόπια, με λεμόνι και κανέλα, με σταγόνα κονιάκ η ακόμη πιο εναλλακτικά εκλεκτού τσίπουρου η ως τμήμα συνταγών επιδόρπιου κατάλληλου και για νηστείες , όπως ο συνδυασμός με ζελέ φρούτων εποχής, η ανάμιξή του με φρούτα αλεσμένα η απλώς η παρασκευή προφιτερόλ με σοκολάτα υγείας και κουβερτούρα! 

Για τη νηστεία αλλά και ανεξάρτητα από αυτήν ο Χαλβάς Ολικής ΑΧΙΛΛΑΔΕΛΗΣ διατίθεται από τον Αστικό Καταναλωτικό Συνεταιρισμό Μαραθώνα ΣΥΝΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ σε πλαστικές συσκευασίες των 500 γρ. και είναι ήδη ανάρπαστος! 

ΝΕΟ ΠΡΟΪΟΝ ΣΤΗ ΣΥΝΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ




ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΤΡΟΦΙΜΑ
Ο Bios Coop Κοινωνικός Καταναλωτικός Συνεταιρισμός Θεσσαλονίκης στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο
ΤΡΟΦΙΜΑ
Η συνεταιριστική πλατφόρμα UP & GO στη Νέα Υόρκη
ΤΡΟΦΙΜΑ
Οι αντιμαχόμενες πλευρές στη Συρία βάζουν συχνά στο στόχαστρο παιδιά κι έχουν δημιουργήσει εκατομμύρια ανήλικα θύματα, τα περισσότερα από τα οποία αναγκάστηκαν να εκτοπιστούν
ΤΡΟΦΙΜΑ
«Ανάπτυξη, ανάπτυξη, ανάπτυξη». Αυτό είναι η απάντηση που δίνει ο διευθύνων σύμβουλος του συνεταιρισμού «Stevia Hellas»
ΤΡΟΦΙΜΑ

Το Κέντρο Στήριξης Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας  Νομού Ηρακλείου της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. COMMONSLAB οργανώνει εργαστήριο με θέμα:“Σχεδιάζοντας έναν μικρό Συνεταιρισμό”


ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x