A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Άλλη μία Αυτόνομη Λαϊκή Αγορά με χρήση εναλλακτικών νομισμάτων

Άλλη μία Αυτόνομη Λαϊκή Αγορά (Α.Λ.Α.) έρχεται να υποστηρίξει τον αγώνα αιχμής που δίνουμε αυτό το διάστημα για το πάρκο Γεωργιάδη, αφού εξ αρχής έχουμε δηλώσει τη συμπαράστασή μας και παρακολουθούμε τις συνελεύσεις των Φυλών του Πάρκου (ΦτΠ). 

Έναν αγώνα που συσπειρώνει ευρύτερα κομμάτια της τοπικής κοινωνίας που ως άτομα, οικογένειες, παρέες ή συλλογικότητες χρησιμοποιούν το χώρο αυτό τα τελευταία χρόνια δίνοντάς του παράλληλα τα χαρακτηριστικά ελευθερίας που σήμερα ενοχλούν τη δημοτική αρχή. Εστιάζουμε στην ανάδειξη των αξιών αυτών που αποτελούν και τον πυρήνα του Ο.Σ.Η. Την αυτονομία, την οριζοντιότητα και την άμεσο-δημοκρατική διευθέτηση των θεμάτων που μας απασχολούν και σχετίζονται με τις καθημερινές μας δραστηριότητες.

Παράλληλα, αναγνωρίζουμε τα βαθύτερα αίτια του προβλήματος που συνδέονται οργανικά με την επιβαλλόμενη πολιτική διάρθρωση του σάπιου και εξουσιαστικού μοντέλου που τείνει να καθορίζει τον τρόπο που θα συμπεριφερόμαστε, θα εκφραζόμαστε και εν τέλει θα ζούμε. Αν θέλουμε πράγματι να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα στην ουσία του, ο δρόμος που προτείνουμε περνάει μέσα από τη ριζοσπαστική χειραφέτησή μας και την ανάδειξη της αυτο-οργάνωσης, ως απαραίτητα στοιχεία για μια ευρύτερη κοινωνική και πολιτειακή αλλαγή. Είναι αυτά ακριβώς τα προτάγματα που το σύστημα εξουσίας και οι γραφειοκράτες του δεν έχουν τη δυνατότητα ούτε καν να αντιληφθούν, πολύ περισσότερο δε να αποδεχτούν.

Βασικό στόχος του Ο.Σ.Η. εξαρχής είναι η ενεργοποίηση προς αυτή την κατεύθυνση όλο και περισσότερων ατόμων και ομάδων, η συνεργασία μεταξύ τους και η οικοδόμηση μιας ολοκληρωμένης και εναλλακτικής πρότασης για τη συλλογική, ισότιμη και οριζόντια διαχείριση των τοπικών μας ζητημάτων. Επιλέξαμε λοιπόν να πλαισιώσουμε την ερχόμενη Α.Λ.Α. με την προβολή ενός ντοκιμαντέρ για τις «Ζώνες προς Υπεράσπιση» (ZAD) που αποτελούν ένα σύγχρονο και δυναμικό τρόπο εδαφικής υπεράσπισης αντίστοιχων ζωτικών χώρων για την ανάδειξη ελευθεριακών προταγμάτων, σε διάφορα μέρη του κόσμου. Ευελπιστούμε η παρουσίασή του και η συζήτηση που θα ακολουθήσει να μας δώσει ενέργεια και ιδέες για να εμπλουτίσουμε και τους δικούς μας αγώνες εδώ.Σε άλλα θέματα, που αφορούν στην επέκταση του δικτύου μας και την εξέλιξη των εγχειρημάτων που σχετίζονται με τον Ο.Σ.Η, έχουμε αρκετά νέα δεδομένα και προτάσεις να συζητήσουμε, ειδικά μετά την ολοκλήρωση της χειμερινής Ολομελειακής μας συνέλευσης. Με το τέλος τη λαϊκής θα έχουμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε για όλα αυτά, στην Ανοικτή Συνέλευση που ακολουθεί, όπως επίσης να αποφασίσουμε σχετικά με την υλοποίησή τους.

Επιπλέον, στα πλαίσια συσχέτισης του Ο.Σ.Η. με αντίστοιχα κινήματα και παραγωγούς στην υπόλοιπη Ελλάδα, καταφέραμε να φέρουμε μια μεγάλη ποσότητα από βιολογικά ακτινίδια υλοποιώντας απ’ ευθείας ανταλλαγή προϊόντων με τον εκεί παραγωγό. Αυτά θα διατεθούν στην Αυτόνομη Λαϊκή Αγορά σε καθαρά συμβολική τιμή με «Κουκιά».

Η Συλλογική Κουζίνα μας, που προορίζεται ξανά για την οικονομική ενίσχυση των ΦτΠ, θα είναι επίσης παρούσα με σνακ και καφέ από το πρωί αλλά και μεσημεριανό φαγητό. Υπενθυμίζουμε ότι μπορούμε όλοι να συνεισφέρουμε επιπλέον με κάποιο φαγητό ή ποτό ώστε να την εμπλουτίσουμε. Σας περιμένουμε λοιπόν όλους, για μία ακόμη γιορτή με συντροφιά τα δέντρα και οδηγό τα όνειρά μας για ελευθερία.

Πρόγραμμα Αυτόνομης Λαϊκής Αγοράς (Α.Λ.Α.)
10 π.μ. - 4 μ.μ. Διάθεση προϊόντων με εναλλακτικά νομίσματα
2 μ.μ. Συλλογική Κουζίνα οικονομικής ενίσχυσης των Φυλών του Πάρκου
4 μ.μ. - 6 μ.μ. Ανοικτή Συνέλευση Α.Λ.Α.
6 μ.μ. Τοπικοί αγώνες και Ζώνες προς Υπεράσπιση ZAD *
7 μ.μ. Μουσικές με την ελεύθερη συμμετοχή πολυφωνικού 
σχήματος, της ρεμπέτικης ομάδας του Πλουμιού (Αρχάνες), και 
αργότερα με συναυλία hip hop μουσικής. 

* Προβολή σχετικού ντοκιμαντέρ για το απελευθερωμένο -πλέον- έδαφος του αεροδρομίου Notre-Dame-des-Landes στη Γαλλία και συζήτηση για την έννοια των Ζωνών προς Υπεράσπιση ως μορφή αγώνα των τοπικών κοινωνιών.

Σας προσκαλούμε όλους να:
- Γνωρίσετε τον Ο.Σ.Η., τις ιδέες, τις αξίες και τα εγχειρήματα που προβάλλει ως δυνάμεις χειραφέτησης και αυτοδιαχείρισης.
- Συμμετέχετε ως παραγωγός στη Λαϊκή και διαθέστε τα προϊόντα/υπηρεσίες σας με τη χρήση εναλλακτικών νομισμάτων.
- Καλύψετε τις ανάγκες σας σε αγαθά εντός ενός πλαισίου αλληλεγγύης και αλληλοϋποστήριξης μεταξύ παραγωγών και καταναλωτών.
- Συν-διαμορφώσετε τους όρους λειτουργίας, τους στόχους και την πορεία της «Αυτόνομης Λαϊκής Αγοράς» συμμετέχοντας στην Ανοικτή Συνέλευση που ακολουθεί.

Περισσότερες πληροφορίες για τον Ο.Σ.Η. heraklion.cooperativas.gr
Επικοινωνήστε μαζί μας [email protected]

Προτάσσουμε την αυτοδιαχείριση και παίρνουμε τη ζωή στα χέρια μας!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ο Δήμος Διονύσου συνεχίζει τη συμμετοχή του στο καταναλωτικό κίνημα “Χωρίς Μεσάζοντες” με τη διοργάνωση της 114ης κατά σειρά δράσης
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Στο πάρκο Αγ. Κωνσταντίνου το τριήμερο 15-17 Οκτωβρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«Δεν είστε μόνοι, είμαστε όλοι μαζί!» Είναι το μήνυμα που στέλνουν οι Ζαπατίστ@ς
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Η ΚΑλΟ ως ένα εναλλακτικό μοντέλο βασίζεται σε αξίες και πρακτικές συμπερίληψης, οι οποίες θεωρούνται ιδιαίτερα απαραίτητες σε μια εποχή κοινωνικοοικονομικών αλλαγών.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Η 27η Σεπ έχει ορισθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού το 1970.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Aγορά χωρίς μεσάζοντες διοργανώνει το Δίκτυο Ανταλλαγής και Αλληλεγγύης Αγίας Παρασκευής.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x