A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Μία ώρα αργότερα το σχολικό κουδούνι, ώστε οι μαθητές να κοιμούνται περισσότερο!

Μία ώρα αργότερα θα ξεκινούν τα μαθήματα στα σχολεία της επαρχίας Τσετσιάνγκ προκειμένου οι μαθητές να κοιμούνται περισσότερο


Καλά τα νέα για χιλιάδες μαθητές της ανατολικής επαρχίας Τσετσιάνγκ. Από τη Δευτέρα θα ξεκινούν μία ώρα σχεδόν αργότερα τα μαθήματα στο σχολείο... Το μέτρο αυτό υπάγεται στη νέα κυβερνητική κατευθυντήρια γραμμή, που αποσκοπεί στο να ξεκουράζονται και κυρίως .... να κοιμούνται περισσότεροι οι μικροί μαθητές. Τα δημοτικά σχολεία της Τσετσιάνγκ πρέπει να προσαρμόσουν τις ώρες έναρξης των μαθημάτων ανά τάξη και εποχή. Ετσι οι δύο πρώτες τάξεις θα ξεκινούν στις 8 το πρωί, αντί για 7 ή 7.30 που ήταν μέχρι σήμερα, ενώ το χειμώνα θα αρχίσουν λίγο αργότερα.


«Ο γιος μου ξυπνούσε συνήθως στις 6:20 π.μ., για να είναι στις 7 στο σχολείο. Ετσι εγώ έπρεπε να σηκώνομαι στις 5:45 π.μ. για να του ετοιμάσω πρωϊνό. Η ίδια ρουτίνα έξι χρόνια. Δεν καταλαβαίνω γιατί τα δημοτικά ξεκινούν τόσο νωρίς » λέει μία μητέρα.


Το 2016, μια έρευνα στα δημοτικά και γυμνάσια σχολεία που διενεργήθηκε στην επαρχία αυτή έδειξε οτι οι μαθητές είχαν μεγάλη έλλειψη ύπνου.Τα σχολικά πρότυπα της Κίνας για την υποχρεωτική εκπαίδευση ορίζουν ότι τα σχολεία πρέπει να εξασφαλίζουν ότι οι μαθητές των δημοτικών σχολείων μπορούν να κοιμηθούν 10 ώρες καθημερινά. Οι ειδικοί προειδοποίησαν επίσης, ότι ο ανεπαρκής ύπνος μπορεί εύκολα να επηρεάσει τη σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών και τα συναισθήματα. Κάποιοι όμως θέτουν υπό αμφισβήτηση τα συγκεκριμένα μέτρα, καθώς πιστεύουν ότι η διάρκεια του ύπνου των μαθητών έχει άμεση σχέση με τον όγκο των σχολικών εργασιών στο σπίτι. Ισχυρίζονται οτι οι έφηβοι αντιμετωπίζουν ένα βουνό σχολικών εργασιών, συν επιπλέον εξωσχολικά μαθήματα. Καλούν έτσι τους αρμόδιους φορείς να αναλάβουν δράση, κυρίως για τη μείωση του φόρτου εργασίας.


Ενα δημοτικό σχολείο στην επαρχία Λιανονίγκ αποτελεί μία εξαίρεση, καθώς δεν αναθέτει καμία σχολική εργασία για το σπίτι. Το 1994, το συγκεκριμένο δημοτικό σχολείο αποφάσισε πιλοτικά να μην βάζει εργασίες για το σπίτι, ρίχνοντας όλο το βάρος στη βελτίωση της διδασκαλίας και στην ενίσχυση της αλληλεπίδρασης μεταξύ δασκάλων και μαθητών στην τάξη. Το πείραμα που διήρκεσε έξι μήνες είχε πολύ θετικά αποτελέσματα. Η απόδοση των μαθητών στην τάξη ήταν πολύ καλύτερη από τις άλλες τάξεις. 


Το σχολείο στη συνέχεια αποφάσισε να απαγορεύσει την εργασία για όλους τους μαθητές. Ο Σι, μαθητής της δευτέρας τάξης αυτού του σχολείου συνήθως παίζει χόκεϊ επί πάγου μετά το σχολείο. Μετά από δύο ώρες προπόνηση παρακολουθεί τηλεόραση. Πριν πάει στο κρεβάτι, κάποιες φορές διαβάζει μερικές ιστορίες που του συνιστά ο δάσκαλός του. Όπως ο Σι, και άλλοι μαθητές στο σχολείο έχουν περισσότερο χρόνο για να αναπτύξουν τα δικά τους χόμπι, αντί να παλεύουν με τις σχολικές εργασίες. Ενίοτε οι δάσκαλοι αναθέτουν αποστολές στους μαθητές τους, όπως να πηγαίνουν για ψώνια στο σούπερ μάρκετ, ή να φωτογραφίζουν κάποια αντικείμενα.


Επιπλέον, υποχρεωτικά μαθήματα όπως η ρομποτική, η μουσική και η ψηφιακή ζωγραφική, καθώς και πάνω από 60 προαιρετικές λέσχες που αφορούν την επιστήμη, την ανάγνωση και τον αθλητισμό, μπορούν να βελτιώσουν περαιτέρω τη ζωή των μαθητών.


πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


   

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΚΟΣΜΟΣ
Της Γιάννας Κούκα: Χαζεύω αυτό το αγόρι. Ξάνθο Γερμανάκο, τον λένε. Είδα στα μάτια του το φως και την ελπίδα.
ΚΟΣΜΟΣ
Δεν έχουν οριστεί έκτακτοι εκπαιδευτικοί και αναβάλλεται συνεχώς η παράδοση των μονοθέσιων θρανίων, ούτε μπήκαν περισσότερα μέσα μαζικής μεταφοράς.
ΚΟΣΜΟΣ
Οι μαθητές ζητούν λεφτά για την Παιδεία, μικρότερα τμήματα, περισσότερους καθηγητές και καλύτερες συνθήκες υγιεινής- μέτρα προστασίας για την αντιμετώπιση του ιού. Στο πλευρό των μαθητών είναι και η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων (ΑΣΓΜΕ)
ΚΟΣΜΟΣ
Τα παιδιά μου ξεκίνησαν αυτές τις μέρες το Γυμνάσιο. Από τον Ιούνιο, ο Ν. 4692/2020 προβλέπει ότι θα βαθμολογούνται πλέον και για τη διαγωγή τους, όπως σε παλιότερες εποχές.
ΚΟΣΜΟΣ
Όλες οι δράσεις του Ελεύθερου Σχολείου προσφέρονται δωρεάν.
ΚΟΣΜΟΣ
Μια μονάδα του κρατικού φαρμακευτικού κολοσσού, η China National Pharmaceutical Group (Sinopharm), και η κινεζική φαρμακευτική, εισηγμένη στο αμερικανικό Χρηματιστήριο Sinovac Biotech παρασκευάζουν τα τρία εμβόλια
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x