A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Επιτέλους άνοιξε ο δρόμος για την φαρμακευτική Κάνναβη και στην Ελλάδα!

Επιτέλους άνοιξε ο δρόμος για την φαρμακευτική Κάνναβη και στην Ελλάδα!

Από τους διοργανωτές της BALKANNABIS EXPO

Μια νέα εποχή για την Ελλάδα ξεκινά στον τομέα της Κάνναβης. Η καλλιέργεια και παραγωγή φαρμακευτικών προϊόντων από Κάνναβη είναι πλέον Νόμος. Διασφαλίζεται έτσι η ανάγκη των ασθενών να έχουν πρόσβαση σε φαρμακευτικά σκευάσματα και παράλληλα προωθείται η επιχειρηματικότητα σε έναν ραγδαία αναπτυσσόμενο κλάδο. 

Μπαίνει έτσι η Ελλάδα δυναμικά στην πρωτοπορία των Ευρωπαϊκών χωρών που έχουν ρυθμίσει τα ζητήματα εγχώρια παραγωγής και εξαγωγών φαρμάκων από Κάνναβη ως μία από τις πέντε χώρες που μπορούν να παράγουν κάνναβη για ιατρική χρήση. Αξιοποιεί  τις ιδανικές εδαφολιματολογικές συνθήκες, που την καθιστούν ανταγωνιστική και ικανή να καταλάβει ένα σημαντικό μερίδιο της αγοράς. Συγκριτικά της πλεονεκτήματα την κάνουν ένα προνομιακό μέρος για επενδύσεις, σε καθετοποιημένες μονάδες παραγωγής φαρμακευτικών προϊόντων από Κάνναβη, λόγω μειωμένων λειτουργικών εξόδων αλλά και ποιοτικότερης παραγωγής σε σύγκριση με τις άλλες χώρες. Σύντομα η εγχώρια παραγωγή να δώσει καρπούς ανακουφίζοντας τους Έλληνες ασθενείς. Και οι επενδυτές αναμένουν τους όρους για τις άδειες καλλιέργειας και επεξεργασίας για να ξεκινήσουν τα πρώτα παραγωγικά βήματα.
Ένας νέος, πολλά υποσχόμενος βιομηχανικός κλάδος γεννιέται στην Ελλάδα και ναι, ήταν καιρός. 

Βάζουμε την Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη της Κάνναβης

Για πρώτη φορά, με το νέο θεσμικό πλαίσιο, θα πραγματοποιηθεί η μεγαλύτερη διεθνής έκθεση Κάνναβης στα Βαλκάνια. Και μάλιστα στο κέντρο της Αθήνας: Η BALKANNABIS EXPO είναι το σημείο αναφοράς για τον επιχειρηματικό κόσμο της Κάνναβης, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Περισσότεροι από 120 εκθέτες από την παγκόσμια βιομηχανία της Κάνναβης θα εκθέσουν καινοτομίες και προϊόντα στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων 1-3 Ιουνίου. Μπροστά στο δύσκολο έργο της αποτελεσματικής εφαρμογής του νόμου η BALKANNABIS EXPO θα παίξει καταλυτικό ρόλο στην ενημέρωση ασθενών και επισκεπτών αλλά και στη σύνδεση παραγωγών, καταναλωτών και επενδυτών που σκοπεύουν να ασχοληθούν με την ιατρική και βιομηχανική χρήση του φυτού.
 
Γι’αυτό το σκοπό διοργανώνουμε δύο διεθνή συνέδρια με περισσότερους από 30 ομιλητές διεθνούς κύρους και για πρώτη φορά στην Ελλάδα επαγγελματικά σεμινάρια και εργαστήρια από ιατρούς, επιστήμονες, επιχειρηματίες, ασθενείς και ακτιβιστές από τουλάχιστον 15 χώρες.
 
Η Κάνναβη είναι το μέλλον.

Εμείς θα είμαστε εκεί. Εσύ;
 

Ο κλάδος μπορεί να απασχολήσει περισσότερα από 10.000 άτομα,  να έχει τζίρο πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ ενώ οι εξαγωγικές δυνατότητες σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες είναι ανοιχτές καθώς ήδη σε 14 κράτη μέλη της ΕΕ επιτρέπουν τα φάρμακα από Κάνναβη. Και σύντομα θα προστεθούν και άλλα.
 
Η Κάνναβη είναι αποτελεσματικό φάρμακο για πολλές παθήσεις. Επιληψία, ινομυαλγία, γλαύκωμα, HIV/AIDS, λευχαιμία, ηπατικές νόσοι, ημικρανίες, σκλήρυνση κατά πλάκας, μυϊκή δυστροφία, νευροπαθητικός πόνος, σπαστικότητα, αυτισμός, οστεοπόρωση, νόσος του Πάρκινσον, μετατραυματικό στρές, καρκίνος είναι μόνο μερικές από αυτές.
 
Στην Ελλάδα οι ασθενείς που θα μπορούν να παίρνουν κάνναβη για την πάθησή τους υπολογίζονται σε περίπου 200.000, ενώ σε Ευρωπαϊκό επίπεδο υπολογίζονται σε 15 εκατομμύρια οι ασθενείς που θα μπορούν να λαμβάνουν κάνναβη για ιατρική χρήση, διαμορφώνοντας μια αγορά άνω των 35 δισεκατομμυρίων ευρώ τα επόμενα 10 χρόνια.
 
Η BALKANNABIS EXPO πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, της Περιφέρειας Αττικής και της ΓΓ Βιομηχανίας. Στηρίζεται από διεθνείς φορείς, οργανισμούς και δίκτυα όπως οι International Cannabis and Cannabinoid Institute (ICCI), ENCOD, FAAAT, NoCo Hemp Expo, ICANNA.
 
Αναλυτικές πληροφορίες στην ιστοσελίδα: www.balkannabisexpo.com  
Για επικοινωνία: info@balkannabisexpo.comΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΥΓΕΙΑ
Η ΚΑΝΝΑΒΙΟ ΚΟΙΝΣΕΠ στα πλαίσια της στήριξης της έρευνας για τα κανναβινοειδή στην Ελλάδα, συμμετέχει ως χορηγός στο 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νόσου Alzheimer
ΥΓΕΙΑ
Μιλάει η καθηγήτρια Ιστορίας της Ιατρικής ΕΚΠΑ, Μαριάννα Καραμάνου.
ΥΓΕΙΑ
Θα απαλειφθεί η κάνναβη από τον ομοσπονδιακό κατάλογο των "επικίνδυνων ναρκωτικών ουσιών", ένα ιστορικό βήμα προς την αποποινικοποίηση της μαριχουάνας στις ΗΠΑ.
ΥΓΕΙΑ
Το ολλανδικό υπουργείο Δημόσιας Υγείας πρόκειται να επιλέξει σήμερα με κλήρωση 10 μελλοντικούς παραγωγούς κάνναβης, στο πλαίσιο ενός πειράματος αποποινικοποίησης της παραγωγής.
ΥΓΕΙΑ
Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Χάρβαρντ: Κατάφεραν να αναστρέψουν την απώλεια όρασης σε ποντίκια, για πρώτη φορά γυρνώντας πίσω το «ρολόι» στα κατεστραμμένα κύτταρα του αμφιβληστροειδούς των ματιών τους!
ΥΓΕΙΑ
Αν το στρίψιμο για εσένα δεν είναι μια απλή συνήθεια, αλλά ιεροτελεστία και τέχνη, τότε χρειάζεσαι τα κατάλληλα χαρτάκια και φιλτράκια, που θα εξασφαλίσουν ότι κάθε σου τσιγάρο είναι το ίδιο απολαυστικό!
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x