A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Μια οικοκοινότητα ειρήνης έχει γεννηθεί στη Νότια Ελλάδα

Καμπάνια συμμετοχικής χρηματοδότησης (crowdfunding) για την υποστήριξη της Οικοκοινότητας "Κιβωτός Κορογώνα" στη Λακωνία.

Αναλυτικά το κείμενο των μελών της οικοκοινότητας:

Αγαπητοί όλοι,

Τα τελευταία έτη μια οικοκοινότητα ειρήνης έχει γεννηθεί στη Νότια Ελλάδα, στοχεύοντας να αποτελέσει έναν φάρο φωτός στις ταραγμένες εποχές της Ελλάδας και του πλανήτη.

Παρακαλούμε διαβάστε την ιστορία μας στη συνέχεια και επισκεφθείτε το σύνδεσμο της Generosity καμπάνιας για υποστήριξή σας στον ευγενή σκοπό μας.

___________________________________


___________________________________


Κάθε υποστήριξή σας έχει μεγάλη αξία για την κοινότητά μας, στην υπηρεσία της θετικής οικουμενικής αλλαγής.Η ιστορία μας

Η "Κιβωτός Κορογώνα" αποτελεί μια μικρή κοινότητα στη Νότια Ελλάδα, ένα πρότυπο ανθεκτικού τρόπου ζωής και χαμηλής/ειρηνικής κατανάλωσης, στην υπηρεσία της αλληλεγγύης, ειρήνης και συμπόνιας σε όλες τις δράσεις και εκδηλώσεις της.
 
Αποτελεί ένα σπίτι για

- αρμονική συνύπαρξη μεταξύ ανθρώπων & φύσης,

- ειρηνικές δράσεις και πρωτοβουλίες,

- ολιστική αειφορία στην πράξη,

- εκπαιδεύσεις για παιδιά, Νέους και ενήλικες εν γένει,

- σοφή διάδραση/συνύπαρξη μεταξύ άγριων και ντόπιων ποικιλιών φυτών
και των ανθρώπων της, οι οποίοι με χαρά έχουν αφιερωθεί στην υπηρεσίατης Νέας Ιστορίας, της Ιστορίας της Σϋνδεσης.

 

Σε αυτή τη γη της ειρήνης ένα κοινοτικό σπίτι ειρήνης και μια ειρηνική κουζίνα πολλαπλών χρήσεων χρειάζεται να δημιουργηθούν ως τμήματα της οικογένειας της Κιβωτού Κορογώνα.

Το κοινοτικό σπίτι ειρήνης θα αποτελέσει την εστία για προσκεκλημένους εκπαιδευτές και ομιλητές, ειδικούς, εθελοντές, επισκέπτες, συμμετέχοντες εργαστηρίων, καθώς και μέλη της κοινότητας που επιλέγουν να ζουν στην κοινότητα για λίγους μήνες μόνο.
 
Πρόκειται για ένα οίκημα χαμηλού οικολογικού αποτυπώματος υψηλά καινοτόμο, μια οργανική κατασκευή χαμηλού ύψους, ευγενώς ενσωματωμένη στο τοπίο, δημιουργημένο με τοπικά υλικά όπως ξύλο, πέτρες, χώμα και μέταλλο.

Οι ενεργειακές του ανάγκες θα καλύπτονται μόνο από τον ήλιο και οι ανάγκες του για νερό κυρίως από τη συλλογή βρόχινου νερού και σε λίγες περιπτώσεις από το δίκτυο υδατο-τροφοδότησης γειτονικών ελαιώνων.
 


Η ειρηνική κουζίνα πολλαπλών χρήσεων θα αποτελέσει τη φωλιά για όλους μας: καλεσμένους, συμμετέχοντες, διευκολυντές, μέλη, τον τόπο για σύνδεση, ξεκούραση, αναπλήρωση ενέργειας, συζητήσεις, τόνωση της φυσικής (και νοητικής, συναισθηματικής, πνευματκής) συνθήκης του σώματος με χειροποίητες βιολογικές υπερτροφές – υγρές και στερεές – προετοιμασμένες με αγάπη, γνώση και καλή θέληση.Το σπίτι ειρήνης και η ειρηνική κουζίνα αποτελούν απαραίτητα κομμάτια της Κιβωτού Κορογώνα, ώστε η ευγενής αποστολή της κοινότητας και το παράδειγμά της να υποστηριχθούν και τιμηθούν όσο το δυνατό πιο βαθειά και ουσιαστικά.
 
Με την ολοκλήρωση των δύο αυτών οργανικών κατασκευών η οικοκοινότητα «Κιβωτός Κορογώνα» θα έχει λάβει αρκετή ενδυνάμωση ώστε
- να προχωρήσει τις ολιστικές δράσεις που έχει ξεκινήσει με σχολεία, ντόπιο πληθυσμό, ανθρώπους σε ανεργία και/ή δύσκολη οικονομική κατάσταση, σπουδαστές, Νέους, σχετικά με την αειφορία, την ανθεκτική, χαμηλή και ηθική κατανάλωση, την κυριαρχία στην τροφή μας, την ειρηνική διάδραση, την κοινωνική ευθύνη, τον ενεργό πολίτη, την κοινοτική ζωή

- να καλωσορίζει σχολικές ομάδες και ομάδες δασκάλων/παιδαγωγών/διευκολυντών

- να φιλοξενεί ειδικούς στην βιοποικιλότητα, στα θεραπευτικά και άγριων ποικιλιών φυτά

- να φιλοξενεί, υποστηρίζει και πολλαπλασιάζει εκπαιδεύσεις στην αεικαλλιέργεια, στη φυσική καλλιέργεια, στην προσωπική ενδυνάμωση, στη Γλώσσα της Σύνδεσης, στη δυναμική διακυβέρνηση/sociocracy, στις τέχνες, στη συλλογική νοημοσύνη και στις συλλογικές διαδικασίες λήψης αποφάσεων

- να ενδυναμώνει τον ντόπιο πληθυσμό με πρακτικά εργαλεία, διοχετευμένη γνώση και εύκολες προς άμεση εφαρμογή λύσεις αναφορικά με την αειφορία και την ανθεκτικότητα, την ειρηνική καλλιέργεια, την ολιστική υγεία και τον (θετικό) μετασχηματισμό συγκρούσεων

- να κάνει διάχυση της γνώσης της κοινότητας σχετικά με τις θεραπευτικές ιδιότητες τροφών, σοφή προετοιμασία γευμάτων και ευεργετικούς συνδυασμούς τροφών

- να φιλοξενεί Νέους από την Ελλάδα και κάθε ήπειρο του πλανήτη, ειδικά από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, που επιλέγουν να έχουν την εμπειρία του κοινοτικού τρόπου ζωής, για σύντομες ή μεγαλύτερες χρονικές περιόδους

- να φιλοξενεί και οργανώνει δυνατές τοπικές, εθνικές και διεθνείς δράσεις/εκδηλώσεις/προγράμματα που αναδεικνύουν ένα πιο ανθεκτικό, ειρηνικό τρόπο ζωής που οδηγεί σε πληρότητα


Λόγω της κατάστασης ελέγχου του κεφαλαίου από τις τράπεζες (capital control) στην Ελλάδα και σοβαρών προβλημάτων στις συναλλαγές με τις ελληνικές τράπεζες, έχουμε διαθέσιμο τραπεζικό λογαριασμό Postbank για τους δωρητές μας.
 

Προσκαλούμε εσάς, φίλους, γνωστούς και την οικογένειά σας να υποστηρίξετε την αποστολή μας με την ευγενή συμβολή σας στις οικονομικές ανάγκες των ειρηνικών οργανικών κτισμάτων για την κοινότητα «Κιβωτός Κορογώνα» στην Ελλάδα.

Στη διάθεσή σας για τυχόν ερωτήματα.
 

Με βαθειά ευγνωμοσύνη,

μαρία, αλέξανδρος
& το σύνολο της κοινότητας «Κιβωτός Κορογώνα», στη Νότια Λακωνία
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Η ομάδα “kookoonari” οραματίζεται ένα μέλλον όπου όλο και περισσότερα άτομα θα αλλάξουν τις συνήθειές τους με γνώμονα τις αρχές του Zero Waste (Μηδενικά Απορρίμματα)
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Από τα μέσα Ιουλίου η ανακύκλωση αλουμινίου λειτουργεί ως ξεχωριστό ρεύμα στον Δήμο Αντίπαρου, στηρίζοντας έτσι ενεργά το μοντέλο της αειφόρου ανάπτυξης και της προστασίας του περιβάλλοντος.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ενδυναμώνουμε τις γυναίκες για να αποδράσουν από την έμφυλη βία
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Το μήνυμα ότι «αυτό το Πάσχα μπορεί να μην ανάψουμε τις λαμπάδες μας στην εκκλησία, αλλά θα μπορέσουμε όμως να μεταλαμπαδέψουμε ο ένας στον άλλον το αναστάσιμο μήνυμα της νίκης της αγάπης και της ζωής απέναντι στον φόβο και τον θάνατο» στέλνει ο πατήρ Αντώνιος Παπανικολάου, ιδρυτής της Κιβωτού του Κόσμου.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ο νέο-Οθωμανισμός της Τουρκίας του Ερντογάν δεν αποτελεί μόνο ένα μόνιμο εθνικό κίνδυνο για την Ελλάδα αλλά και πηγή φόβου για τους περισσότερους Έλληνες
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ο Rob Greenfield για έναν ολόκληρο χρόνο εξασφάλισε την τροφή του καλλιεργώντας και ψαρεύοντας με στόχο να τρώει πιο βιώσιμα και να ενθαρρύνει τους άλλους να κάνουν το ίδιο.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x