A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Μια ομάδα γυναικών «σηκώνουν μανίκια» και βοηθούν τις άλλες γυναίκες στον εργασιακό στίβο

Μια ομάδα γυναικών «σηκώνουν μανίκια» και βοηθούν τις άλλες γυναίκες στον εργασιακό στίβο. Πρόκειται για το Women On Top, το οποίο όπως εξηγεί στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η ιδρύτριά του Στέλλα Κάσδαλη «είναι ένα δίκτυο για την επαγγελματική ανάπτυξη των γυναικών και την ισότιμη συμμετοχή τους στην αγορά εργασίας. Ως εργαλεία μας χρησιμοποιούμε κυρίως: α) το mentoring, που γίνεται από επιτυχημένες και πιο έμπειρες επαγγελματίες προς εκείνες που έχουν ανάγκη, σε αυτή τη φάση, από καθοδήγηση, β) το coaching, κυρίως σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού, γ) τα εργαστήρια επαγγελματικής ανάπτυξης, αλλά και δ) άλλου είδους εκδηλώσεις, που στοχεύουν στο να βοηθήσουν κάθε γυναίκα να κάνει τη δουλειά ένα από τα καλύτερα κομμάτια της ζωής της». 


Η ιδέα ξεκίνησε το 2012 από την ανάγκη της κ. Κάσδαλη, όπως τονίζει, να βρει μία μέντορα που θα μπορούσε να μοιραστεί μαζί της την εμπειρία και τις συμβουλές της σε σχέση με τις αλλαγές που ήθελε να κάνω τότε στην επαγγελματική της ζωή. «Συνειδητοποίησα ξαφνικά πόσο δύσκολο είναι να βρεις κάποιον που να έχει περάσει από τα ίδια μονοπάτια και να μπορεί να σε βοηθήσει να μην κάνεις τα ίδια λάθη, κι έτσι αποφάσισα να δοκιμάσω να φτιάξω ένα τέτοιο δίκτυο, όπου κάθε γυναίκα, απ’ όποιον επαγγελματικό ή γεωγραφικό χώρο κι αν προέρχεται, θα μπορούσε να βρει την κατάλληλη μέντορα για να την υποστηρίξει στις ανάγκες και τα όνειρά της».


Το Women On Top αφορά μόνο γυναίκες επειδή «όχι πως οι άντρες δεν έχουν ανάγκη από υποστήριξη ή ότι δεν είναι εξαιρετικοί στο να δίνουν. Όμως ακόμα και στην εποχή μας οι γυναίκες αντιμετωπίζουν στη δουλειά τους ζητήματα που αφορούν κυρίως εκείνες, όπως είναι οι διακρίσεις λόγω φύλου, η δυσκολία εξισορρόπησης της οικογενειακής με την επαγγελματική τους ζωή, η σεξουαλική παρενόχληση, οι προκλήσεις στους ανδροκρατούμενους εργασιακούς χώρους και αρκετά άλλα. Αυτά πιστεύουμε ότι μια άλλη γυναίκα μπορεί να τις υποστηρίξει καλύτερα στο να τα λύσουν». 


Στόχος του Women on Top, είναι να βοηθήσουν τις γυναίκες «να ξεκαθαρίσουν, χωρίς ενοχές, τι πραγματικά ονειρεύονται για τον εαυτό τους από την επαγγελματική τους ζωή. Αν αυτό είναι ένα πιο υψηλό πόστο, τις βοηθάμε να αναγνωρίσουν τα δυνατά τους σημεία, να αποκτήσουν νέες δεξιότητες, να δικτυωθούν με τον κατάλληλο τρόπο και να βρουν πρότυπα που τις εμπνέουν, ώστε να μπορέσουν να το πετύχουν». Η καθοδήγηση και η υποστήριξη απευθύνεται και σε γυναίκες που ζούνε εκτός Αθηνών, καθώς όπως επισημαίνει η κ. Κάσδαλη μπορούν να γίνουν με τη βοήθεια απλών τεχνολογικών εργαλείων (ακόμα και από το τηλέφωνο), οπουδήποτε κι αν ζει κανείς. «Αυτή τη στιγμή σχεδιάζουμε και τρόπους με τους οποίους μπορούν και τα εργαστήριά μας να ταξιδέψουν σε άλλες πόλεις της Ελλάδας».

 

Πώς γίνεται η επιλογή των εκπαιδευτριών; 


«Η επιλογή των μεντόρων μας γίνεται από μια μεγάλη δεξαμενή γυναικών που είτε έχουν ήδη προσφερθεί να υποστηρίξουν με την εμπειρία τους άλλες γυναίκες από το επαγγελματικό τους πεδίο είτε γνωρίζουμε εμείς, από το δίκτυό μας, ότι είναι ιδιαίτερα επιτυχημένες στη δουλειά τους και μπορούν να δώσουν πολλά με βάση τις γνώσεις και τα βιώματά τους» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Στέλλα Κάσδαλη. «Όλες μας οι μέντορες διαθέτουν τουλάχιστον τρία χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας και έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν προγράμματα εκπαίδευσης επάνω στο mentoring, ώστε να μπορούν να καθοδηγήσουν λιγότερο έμπειρες γυναίκες με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Από την άλλη, οι "εκπαιδεύτριες" με τις οποίες συνεργαζόμαστε, είναι σταθερές και αυστηρά επιλεγμένες ώστε να μπορούν να υποστηρίξουν γυναίκες που προβληματίζονται για το επόμενο βήμα στις επαγγελματικές τους επιλογές».


Από φέτος οργανώνεται μία σειρά από σεμινάρια, με διαφορετική θεματική για κάθε μήνα, «όπως για παράδειγμα θα διερευνήσουμε όλους τους τρόπους και τα εργαλεία με τα οποία το coaching μπορεί να μας βοηθήσει να κάνουμε πραγματικότητα τα επαγγελματικά μας όνειρα ή επίσης να μάθουμε ό,τι χρειάζεται να ξέρουμε αν είμαστε νέες επιχειρηματίες ή σκεφτόμαστε να ξεκινήσουμε τώρα μια καινούρια επιχειρηματική προσπάθεια» καταλήγει η κ. Κάσδαλη. 

 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Κάτια ΠαπαδοπούλουΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΡΓΑΣΙΑ
Διευκρινίσεις για την παροχή εργασίας με τηλεργασία από εργαζόμενους των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τελούν σε αναστολή, σε πληττόμενες επιχειρήσεις, παρέχει εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων
ΕΡΓΑΣΙΑ
Για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορωνοϊού στις εργασιακές σχέσεις εκδίδεται σήμερα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Σε αυτήν συμπεριλαμβάνονται τα εξής
ΕΡΓΑΣΙΑ
Ο Πάτροκλος Παπαπέτρου εργάζεται για μια εταιρεία με 1700 εργαζομένους στην κοιτίδα των εταιριών υψηλής τεχνολογίας, την Καλιφόρνια, με μισθό αισθητά υψηλότερο από αυτόν που θα έπαιρνε στην Ελλάδα για την ίδια δουλειά.
ΕΡΓΑΣΙΑ
Το Skywalker.gr, στο πλαίσιο των δράσεών του «Επί το Έργον», διοργανώνει για πρώτη φορά το #JobDay Προσφύγων
ΕΡΓΑΣΙΑ
Υπεγράφη χθες νέα Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας μεταξύ της Διοίκησης της ΟΤΕ Α.Ε. 
ΕΡΓΑΣΙΑ
Στην υλοποίηση ενός νέου ολοκληρωμένου προγράμματος κατάρτισης καλλιέργειας κρόκου προχωρά ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ)
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ