A+ A A-
 • Πλοήγηση από το πληκτρολόγιο:
 • h Αρχική
 • n Δίκτυα αλληλεγγυης
 • a Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι
 • e Νέα
 • p Αρθογραφία
 • w Ποιοι είμαστε
 • c Επικοινωνία
 • t Web Tv
 • s Κοινωνική οικονομία
 • g Αλληλεγγύη
 • m Συνεργατισμός
 • x Καινοτομίες
 • u Start ups
 • o Αειφορία
 • r Δικαιώματα
 • j Ακτιβισμός
 • q Ζώα
Εναλλακτικός ΑμεΑ

Μπάρα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Δικάζονται 19 Μαρτίου οι αγωνιστές για το νερό στο Βόλο

ΜΗΝΥΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ 136 ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟ ΒΟΛΟ.

Η Κίνηση 136 συμπαρίσταται στους τρεις διωκόμενους συναγωνιστές μας από τους Σταγιάτες του Βόλου, που δικάζονται τη Δευτέρα 19 Μαρτίου στο Βόλο γιατί τόλμησαν να ζητήσουν την απόφαση της διοίκησης ΔΕΥΑΜΒ για εγκατάσταση χλωριωτή στην κεντρική δεξαμενή του χωριού και τον λόγο για τον οποίο δεν ενημερώθηκαν σχετικά, όπως άλλωστε προβλέπεται από τον νόμο και όπου, αντί απάντησης δέχθηκαν μήνυση αυτοί οι τρεις από το σύνολο των κατοίκων του χωριού που συγκεντρώθηκαν μπροστά από την δεξαμενή, για εξύβριση και απειλές και ... στάση (!!!).

Ενώνουμε τη φωνή μας με την Κίνηση Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το Νερό.
Ενωμένα τα κινήματα και οι κινήσεις του νερού σε όλη την Ελλάδα θα αποτρέψουμε κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του νερού.

Για να εξασφαλίσουμε την ποιότητα του νερού με κοινωνικό έλεγχο και να περάσει το νερό συνεργατικά στα χέρια των πολιτών και όχι των εταιριών.


Η ανακοίνωση της Κίνησης Πολιτών για το Νερό
"Την Δευτέρα 19 Μαρτίου δικάζονται στο Βόλο τρεις Σταγιατιώτες γιατί τόλμησαν να ζητήσουν από δύο εργαζόμενους της ΔΕΥΑΜΒ, την απόφαση της διοίκησης για εγκατάσταση χλωριωτή στην κεντρική δεξαμενή του χωριού και τον λόγο για τον οποίο δεν ενημερώθηκαν σχετικά, όπως άλλωστε προβλέπεται από τον νόμο. Αντί απάντησης στα εύλογα αιτήματα, οι δύο εργαζόμενοι αποκρίθηκαν με μήνυση εναντίον τριών από το σύνολο των κατοίκων του χωριού που συγκεντρώθηκαν μπροστά από την δεξαμενή, για εξύβριση και απειλές. 

Η σύμπνοια εργαζομένων με τη διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ στην εφαρμογή κατασταλτικών μέτρων εναντίον όσων αγωνίζονται για την προστασία του νερού, εκφράστηκε για πρώτη φορά με αυτό τον απαράδεκτο τρόπο. Είμαστε σίγουροι ότι είναι απόρροια της αυταρχικότητας της δημοτικής αρχής και ότι δεν εκφράζει το σύνολο των εργαζομένων στη δημοτική επιχείρηση.

Πρόκειται για τη δεύτερη δίκη εναντίον συναγωνιστών για το νερό – η πρώτη κατέληξε στην πανηγυρική αθώωση συναγωνιστή μας πριν από μερικούς μήνες – και εντάσσεται στην πολιτική του εκφοβισμού με την εφαρμογή αστυνομικής, δικαστικής και οικονομικής καταστολής από την πλευρά της τοπικής και της κεντρικής εξουσίας, με στόχο την αδρανοποίηση του κινήματος και την χωρίς αντίσταση ιδιωτικοποίηση του νερού. 

Εκ των πραγμάτων ωστόσο φαίνεται ότι αυτή η πολιτική δεν έχει τύχη. Αγωνιζόμαστε για περισσότερα από έξι χρόνια για να διασφαλίσουμε το δημόσιο χαρακτήρα του νερού, την ποιότητά του και την ελεύθερη πρόσβαση όλων των ανθρώπων και του περιβάλλοντος συνολικά. Έχουμε απέναντί μας μια δημοτική αρχή που αντιμετωπίζει τις τοπικές κοινωνίες, με χυδαιότητα και φασισμό, δεν σέβεται τις αποφάσεις των τοπικών συνελεύσεων, κάνει ανεπανάληπτες κολοτούμπες σε σχέση με αυτά που έλεγε πριν τις εκλογές και επιχειρεί να αποκλείσει τους πολίτες από τους δημοτικούς χώρους μέσα στους οποίους παίρνονται οι αποφάσεις (δημαρχείο – ΔΕΥΑΜΒ). 

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας σοβαρά, συστηματικά, δυναμικά και σε συνεργασία με άλλες συλλογικότητες της περιοχής μας και όλης της Ελλάδας. Έχουμε καταφέρει να σταματήσουμε την πορεία προς την ιδιωτικοποίηση του νερού. Αυτοδιαχειριζόμαστε την άρδευση για 4η χρονιά και εκφράζουμε δυναμικά την αντίθεσή μας για την υποβάθμιση του πόσιμου νερού στην πόλη και τα χωριά. 
Είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε και πάλι δυναμικά σε περίπτωση που η δημοτική αρχή επαναφέρει την ιδιωτικοποίηση του βιολογικού και δεν υποκύπτουμε στις απειλές με πρόστιμα και διακοπές νερού. Παράλληλα συνεχίζουμε την ενημέρωση των συμπολιτών μας με ημερίδες, εκδηλώσεις, συζητήσεις και σχετική  με το νερό αρθρογραφία στα διαδικτυακά μας μέσα και συμμετέχουμε ενεργά στα τοπικά κινήματα για τα άλλα μεγάλα προβλήματα της περιοχής μας, όπως η καύση των σκουπιδιών και η προστασία του Κραυσίνδωνα.

Καλούμε όλες και όλους να εκφράσουμε την συμπαράστασή μας στους τρεις διωκόμενους συναγωνιστές μας, με την παρουσία μας στα δικαστήρια του Βόλου, την Δευτέρα 19 Μαρτίου στις 9:00πμ.

ΔΕΝ ΧΑΛΑΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕ-ΝΕΡΟ-ΝΟΥΜΕ
ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΗΛΙΟΥ ΚΑΙ ΒΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΝΕΡΟ
Η Συνέλευση επαναβεβαιώνει την απόφαση να φέρει ξανά το νερό της Κρύας Βρύσης στα σπίτια μας.
ΝΕΡΟ
H Ευρωπαϊκή Οδηγία 2019/904/ΕΕ, υποχρεώνει τα κράτη μέλη να διαθέτουν κοινόχρηστες βρύσες προς δωρεάν διάθεση νερού σε χώρους συγκέντρωσης κοινού.
ΝΕΡΟ
Η αμερικανική πολιτεία του Μίσιγκαν συμφώνησε να πληρώσει έναν διακανονισμό 600 εκατομμυρίων δολαρίων στους κατοίκους του Φλιντ, οι οποίοι για χρόνια έπιναν νερό - δηλητήριο.
ΝΕΡΟ
Εμείς οι κάτοικοι των Σταγιατών, που αγωνιζόμαστε για το δικαίωμά μας στο νερό της Πηγής της Κρύας Βρύσης, από την οποία υδρεύεται το χωριό μας εδώ και 350 χρόνια
ΝΕΡΟ
Αντισυνταγματική κρίθηκε από το Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας η πώληση του 50% του μετοχικού κεφαλαίου, τόσο της ΕΥΔΑΠ, όσο και της ΕΥΑΘΕΥΑΠΣ +3,10%, στην "Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας ΑΕ" (ΕΕΣΥΠ)
ΝΕΡΟ
Σήμερα έγινε «εισβολή»στο χωριό Σταγιάτες από τη δημοτική αρχή και την αστυνομία.
ΣΗΜΕΡΑΕΒΔΟΜΑΔΑΜΗΝΑΣΕΤΟΣΟΛΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
x